Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Támogatnád, hogy Budapest/Pest...

Támogatnád, hogy Budapest/Pest megye elszakadjon Magyarországtól és önálló, demokratikus államot hozzon létre?

Figyelt kérdés
[link]

2014. márc. 25. 08:37
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
79%

Amúgy akik azt állítják, hogy éhen halnának a pestiek, azok hallottak már a kereskedelemről?

Csak pár tízezer éves találmány.

2014. márc. 25. 09:39
 12/41 anonim ***** válasza:
14%

na de hééé, tegyünk különbslget egy pesti és egy budai között! egy pestitől valóban nagyrészt bunkóságot tapasztalhatsz, na meg igen nagy %-ban a felkapaszkodott, vidékről felszabadult emberek tömörülése, de azért az elit budai negyedeket ne vegyítsük ezzel a társasággal. Ezt minden budai nevében ki kell kérnem, és nem hiszem, hogy különösebben bizonygatnom kellene. Még pesti esetében is nézd csak meg, hogy egész életében arra hajt, hogy

1, budai suliba járjon

2, budai munkahelye legyen

3, budainak "számítson", esetleg lakása legyen

4, csak az a helyzet h Budán eleve nagyon csekély a betelepültek száma, pont azért, mert ide születni kell, ez egy más mentalitás és szellemiség. ez nem úgy megy, hogy egyszer csak átmegyek a II kerbe lakni ...

5, azt se hiszem h bizonygatni kellene, hogy mind az értelmiségi mind a gazdasági elit budai, pontosabban már egy jó ideje innen is kiköltöznek igen előkelő kis falvakba, ahol még a budai áraknak is a többszöröse is pl egy ház, de az általános életszínvonal is jóval magasabb. nézz csak körbe Nagykovácsi és társai-szerű települések lakóin, és nehezen fogsz mutatni akár egy "trógert"is ...

Tudom, hű de bunkó vagyok, pedig ez csak a valóság, kár támadni miatta. Én leírom, amit látok, tapasztalok.

2014. márc. 25. 09:46
 13/41 anonim ***** válasza:
61%

"Mintha pesten teljesen vak és agyhalott emberek élnének"

Nem. Pont , hogy művelt és világra nyitott nagypolgáriak az emberek. Pont ezért semmi szükség a Jobbikra. Most válaszották meg sokadszor Kelet-Közép Európa leginkább befektetésre javasolt városává Budapestet. Így a baloldal tovább fog erősödni. Bár a 13. kerületben így is 70% körüli az Összefogás aránya.

2014. márc. 25. 09:54
 14/41 anonim ***** válasza:
78%

Szóval a BP-"vidék" ellentétről:

"Erről megint az jut eszembe hogy Pestiek lenézik az összes többi magyar, meg vidéki "parasztnak" nézik őket"

"Ha éhen akarnak halni, akkor csak tessék"

"A pestiek éhen halnának a vidék nélkül! Igaz, akkor nem lennének olyan beképzeltek. Az sem igaz, hogy a pestiek műveltebbek. Nagyon sok közülük bunkobb, mint egy falusi paraszt bácsi."

"mint ha teljesen vak és agyhalott emberek élnének ott...

Termeljenek Budapest közepén búzát, tyúkokat, szarvasmarhát, disznót, és azt egyék! :) Támogatom! :)"

Hmmm.... Tényleg mi nézzük le a nem budapestieket és még véletlenül sem fordítva... Elnézést mindenkitől, aki nem ilyen retardált, de pontosan ez a lekezelő bunkó stílus az oka a legtöbb ellentétnek.

Amúgy azt hogy képzeltétek el, hogy éhen halnánk egy külön országban?

Egyébként én nem támogatnám. Én a világ egységesítése mellett vagyok. Nagyobb és nem kisebb országok létrejöttét támogatom. Nincs értelme tovább darabolódni.

2014. márc. 25. 10:11
 15/41 anonim ***** válasza:
56%

A kérdés olvasta után az első ami beugrott: Hogy lehet vaaki ekkora marha ,hogy ilyesmi eszébe jut. Adja Isten,hogy ne tudjam meg soha. Lehet,hogy nem adja,hisz már is hülyülök. Szerintem sokkal korszrűb jobb,frappánsabb,pregnánsab (és mi még...) lenne csupán az 5. kerülettel tenni ezt.

Lehet,hogy felhagyok a GYK olvasásával,mert esetenként már oly vérlázitóan hülye kérdést dobnak be,hogy félő: falba verem a fejem.

2014. márc. 25. 11:05
 16/41 lindmayer ***** válasza:

nem

és ezt úgy mondom, hogy törzskönyvezett pesti bunkó paraszt vagyok

amúgy is mi az, hogy éhen halnék, kikérem magamnak, pont az hogy a vidék halna meg budapest nélkül, hisz a központi régió a magyar gdp közel felét termeli meg

szóval nyugodtan szakadjatok el budapesttől

2014. márc. 25. 11:22
 17/41 anonim ***** válasza:
56%
Nem értem, miért kell abszurditásokon ilyen hosszan rágódni. Kérdező támogatnád, hogy a kezed, lábad, fejed törzsed, vagy amit akarsz, önálló legyen, a máikkal lehetőleg ellenséges viszonyban? A jobb kezed pofozza a balt? Ha igen, tegyed. De Magyarországot hagy békén, vannak elegen, akik rágják, teszik tönkre. Központi irányítással. Arra kéne inkább figyelned.
2014. márc. 25. 11:28
 18/41 anonim ***** válasza:
42%

Csak akkor, ha az összes cigányt odadeportálják az ország többi részéről.Akkor nyugodtan elszakadhat.

A vidék meg választhatna más fővárost, mondjuk Debrecent vagy Győrt.

2014. márc. 25. 13:05
 19/41 anonim ***** válasza:
0%

Én támogatnám, mert a vidék csak lehúzza Budapestet, ugyanakkor a vidékiek (tisztelet a kivételnek) folyamatosan azt hangoztatják, hogy Budapest pusztulásra van ítélve vidék nélkül.

Meg lehet nézni a statisztikákat, hazánkban egyedül Közép-Magyarország régió gazdasági teljesítménye haladja meg az EU-s átlagot, a többi pedig messze le van maradva.

- egy 18 éves budapesti fiú -

2014. márc. 25. 14:49
 20/41 anonim ***** válasza:
50%
Igen, ezt a semmi 93 ezer négyzetkilométert daraboljuk fel még vagy 4-5 részre...
2014. márc. 25. 15:33
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!