Miért küldhet Budapest önmagában 18 képviselőt, amikor máshol egy egész megye is csak 4-et küldhet?
Én pesti vagyok, de nem értem hogy Budapest miért küldhet ennyivel több képviselőt. De ez igaz Pest megyére is.
Nekem ebből úgy tűnik hogy Pest megye és maga Budapest kb 3,4x annyit ér mint más megyék.
Bár azt nem tudom hogy ezt miből számolják ki.
Nekem kicsit vicces hogy 1 Bp-i kerület felér egy vidéki nagyvárossal, maga a város meg több megyével is.
Én Nógrád megyei vagyok és csak 2 képviselőnk lesz a 200-ból (1%), pedig mi adjuk az ország lakosságának a 2%-át, vagyis arányosan 4 képviselőnknek kéne lennie.
Tudom, lényegében semmiség, de ha tényleg a lakosság arányát nézzük, akkor dupla ennyit érdemelnénk, ami 100%-os különbség a mostanihoz képest, vagyis eléggé számottevő, ha így vesszük a dolgot.
Ha meg csak magát Budapestet vesszük, akkor a maga cirka 1,8 milliós lakosságával nagyjából 36 képviselő járna nekik és nem csak 18.
3-as voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!