Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért nem képesek elvileg...

Miért nem képesek elvileg komoly emberek átgondolni az álláspontjukat?

Figyelt kérdés

Jómagam már több szavazáson is részt vettem, az évek alatt pedig az irányultságom is megváltozott. Korábban a Fidesz híve voltam, de most már csak a Jobbik az, amiben látok valamit. amikor nemrégen beszélgettünk ismerősökkel, rokonokkal a politikáról és a választásról, akkor ezt ki is mondtam.Le is lettem ugatva abban a minutumban, hogy tőlem nem is vártak mást. Mivel én csak átlagember vagyok, akikkel vitáztam, azok pedig azért csak elértek valamit, ebből adódóan igazából nem is tartanak egyenrangú beszélgetőpartnernek, ahogyan a véleményemet sem. a két nagy párt közül valamelyiknek a hívei, szerintük a Jobbik nem is komoly párt, csak olcsó népszerűséghajhászás, amit csinálnak. A cigányonyásra, EU-és Multiellenességre, stb...utaltak többek között ezzel. Ugyanakkor szerintük ettől több nincs mögöttük.

Az ellenérveimet pedig mindig meg lehet magyarázni,miszerint a két nagy pont elég időt kapott és elég ronda dolgokat tettek, sokszor kifejezetten az emberek ellen. Én nem azt vártam, hogy azt gondolják, amit én, csak legalább elfogadnák, ha már egyszer az övéik úgy szerepeltek, ahogy.

2014. márc. 23. 23:55
 1/9 anonim ***** válasza:
89%
Ezt hívják úgy, hogy korlátoltság...Nekem egész családom ilyen, 4 éve ki se mertem mondani, hogy a jobbikra szavaztam, mert szerintük nácik, stb... Tök csőlátásuk volt :/ Most meg már ők mondják, hogy jobbikra kéne szavazni...
2014. márc. 24. 00:00
 2/9 anonim ***** válasza:
94%

"Le is lettem ugatva abban a minutumban, hogy tőlem nem is vártak mást. "

Magyarul megvetnek, lenéznek téged, előítéletek és indulatok hajtják őket. Tényleg ilyenekkel akarsz vitázni, akik nem is tekintenek vitapartnernek téged? Az ilyenekkel szóba se állj, csak ha elkerülhetetlen. Nem azért ne állj velük szóba, mert Fideszesek vagy Mszp-sek, hanem azért ne, mert a konkrét személyek, akikről beszélsz nem nyitottak, és primitívek. Kultúr embernek nem a személyeskedés a legfőbb érve. Szard le őket, ennyi.

2014. márc. 24. 00:04
 3/9 A kérdező kommentje:
Oké, rendben! Köszönöm a válaszokat!
2014. márc. 24. 00:08
 4/9 anonim ***** válasza:
94%

Tedd fel magadnak a kérdést:

Te elfogadod, hogy nekik az a véleményük, hogy a Jobbik csak populista jelszavakkal vadászik népszerűségre?

2014. márc. 24. 00:22
 5/9 A kérdező kommentje:
A véleményüket; nagy nehezen, próbálom elfogadni. Leginkább így fogalmaznék.
2014. márc. 24. 00:27
 6/9 anonim ***** válasza:
Elég itt a politika rovatban körbelesni és minden érthetővé válik legalábbis szerintem, ha ugyanezt kivetítjük az egész országra, akkor még inkább.
2014. márc. 24. 02:55
 7/9 anonim ***** válasza:
Nyugodj bele 1-es, hogy a jobbikosok döntő többsége is csőlátó!
2014. márc. 24. 07:30
 8/9 anonim ***** válasza:

Utolsó, szerintem meg nem.

Sokan kiábrándultak már a többi pártból és ezért pártoltak át a Jobbikhoz, nem azért mert olyan fanatikusan kiállnának az ő elveik mellett. Az se elhanyagolható szempont, hogy többségben a Jobbikosok nyilatkoznak normálisan és logikusan, az Összefogás és Fidesz meg sokszor saját magukat hazudtolják meg, bicskanyitogatóan arrogáns stílusban.

2014. márc. 24. 13:13
 9/9 anonim ***** válasza:

A dolgok nagyon viszonylagosak ám kedves kérdező. Vajon a vitapartnereid nem ugyanazt gondolják? Hogy valójában nincsenek is érveid, át sem tudod gondolni azokat?

Utolsó bekezdésben azt írod, az érved, hogy a "két nagy pont elég időt kapott és elég ronda dolgokat tettek" nem fogadják el. Tudod miért nem? Mert ez a "vak tyúk is talál szemet" esete. Ez nem érv. Ha van három ember, az első kettőtől kaptál egy pofont, hogyan akarod megítélni a harmadikat? Semmi köze az előző kettőhöz, vagy kapsz tőle is pofont, vagy nem. Ha következtetni akarsz, ha a miértekre keresed a választ, egyáltalán, ha eligazodni akarsz, a miértekre kell keresned a választ. Ha ezt nem teszed, át leszel verve. Ugyanis az emberek cselekedeteit (a pártokat is emberek alkotják) az érdekeik, motivációik határozzák meg. Utána padig a hozzáértésük. Gondold meg: aki nem akar kenyeret sütni, nem is fog. Éppen rábeszélhetik, sőt, rákényszeríthetik, akkor valamit tesz. Ha nem tud sütni, vajon élvezettel elfogyasztod a termékét?

Így van ez a pártokkal is. Sőt ígyebbül, mert ott sok ember van, és mind mást akar. Nem nagyon, de kicsit igen. Az egyik pénzzel akarja orvosolni a rossz közoktatást (mert mondjuk abban megegyeztek, hogy ott tenni kéne valamit), a másik a megbecsüléssel, a harmadik fokozatosan, a negyedik részenként, az ötödik egyszerre, soroljam még? Mit gondolsz mi jön ebből ki? Nagyon nehéz dolog az egyeztetés, és intelligencia kell hozzá. Erőszakosabbak, vagy butábbak hamar jutnak a következtetésre, hogy akkor el kell rendelni. Ahhoz hatalom kell. Majd lesz rend. Egy fenét lesz. Kicselezés lesz. Amit maguktól nem akarnak az emberek sokan, azt nem is csinálják. Ha muszáj, végig azon törik a fejüket, hogy lehet ellazsálni, megúszni. e soha nem voltál még így? A szocializmusban kötelező sorkatonaság volt. Mindenki utálta, külön technikák voltak arra, hogyan lehet megúszni. Nagyon sokaknak sikerült. Ma nincs ilyen, ma lesszóval kell fogni az embereket. Pedig sokan szeretik a fegyvert. Ha ezen elgondolkodsz, és rájössz a különbség okára, azt is megérted, miért nehéz érvelni.

ÉS talán azt is, a partnereid miért nem tekinteték annak a szavaidat. Lehet, hogy nem is voltak rá kíváncsiak, lehet, hogy meg se értették, de az is könnyen lehet, hogy nem tartották érvnek, csak ügyesen beadott propaganda szajkózásának. Lám téged is lehet hol Fidesz mellé, hol Jobbik mellé állítani. Na és hol vannak a sziklaszilárd elveid, amelyek pontosan megmondták volna, hol a helyed? Legfeljebb ott is van még mit tenni, mert a világ sehol sem tökéletes.

2014. márc. 24. 13:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!