A Jobbikot miért nem zavarja hogy Putyin kommunista, azon belül is KGB-s volt, és ezt meg se bánta?
Illetve tegyük fel hogy nem zavarja, de akkor innentől kezdve teljesen hiteltelen a Jobbik részéről Biszku Bélázni vagy Horn Gyulát pufajkásozni, azzal is le kell állni. Teljesen abszurd hogy a szimpatizánsok hogy együtt kanyarodnak ebben a kérdésben, mintha normális dolog lenne ilyesmit megbocsájtani. Mint amikor Orbán átment jobboldaliba és ment vele a komplett kollégiumi szoba. Pedig egy kemény kommunista rezsimmel együttműkődni gyalázatos dolog. Putyin simán asszisztált volna 56-hoz is, ha akkor él. Most is mindehova bevonul ahova akar (Csecsenföld stb). A Fidesz után a Jobbiknál is vannak már jó és rossz (ex)kommunisták, az MSZP meg eleve innen indult.
Azt értem, hogy a Jobbik számára vonzó egy erős és autonóm állam, mint pl. most Oroszország, de mi van az elvekkel? Hová lett az antikommunizmus? Putyin nem tagadta meg a múltat.
Magyarország egy kicsi ország, egy nagyhatalom nélkül semmit nem tud elérni és sehova nem tud fejlődni.
A nyugat viszont liberalizmuson kívül, ami kivérezteti a nemzetet, azonkívül semmit nem adott.
Ugyanúgy egy ideológiának rendelik alá az emberi jogokat, mint Putyin.
Jelenleg a fejlett világban az emberi jogi gondolkodás erős, tehát minden ellensége kénytelen egymásnak vetni a hátát, akármilyen ellentétek is vannak közöttük amúgy.
"Ugyanúgy egy ideológiának rendelik alá az emberi jogokat, mint Putyin"
Ezt pontosan ,hogy érted?
"Ezt pontosan ,hogy érted?"
Haza, Párt, Nemzet, Birodalom, stb...
Mindegy, minek hívjuk, egy gondolati konstrukció, amire hivatkozva lehet korlátozni az emberi jogokat, mert az Eszme fontosabb. Az Eszme ellen nem szólhatsz, mert reakciós vagy, hazaáruló vagy, zsidó vagy, nemzetellenes vagy, közveszélyes munkakerülő vagy stb stb
Az Eszme viszont bármit megtehet veled, mert Ő a legfontosabb, az életed sem jelent semmit...
És hogy mit kíván az eszme? Jaaa, azt majd megmondja a mindenkori Vezér;)
Nem anarchista nézeteket akarok terjeszteni, csak szemfényvesztésnek tartok minden olyan berendezkedést, amelyben nem egy állam van a lakosságért, hanem fordítva... Az euroatlanti kultúrában, ha még nem is értük ezt el, de célként megjelent, és nem fegyvertelen az, aki szeretne küzdeni ezért a gondolatért.
Akik viszont valamilyen Eszmét helyeznek előtérbe, nyilván nem értenek egyet, és mivel az euroatlanti kultúra jelenleg még domináns a világon, kénytelenek összefogni ellene.
Szerintem jobb, ha az emberi jogok, egy ország belügyei közé tartoznak.Putyin is így gondolja valószínű.
Ne Strasbourgból mondják meg Moszkvának, hogy , hogyan bánhat a rabokkal, vagy ítélheti-e őket kényszermunkára.
Ne Strasbourg mondja meg, hogy Magyarország alkalmazhat-e például halálbüntetést, ezt akár népszavazással is ellehetne dönteni, döntse el a magyar nép és valami külföldiekből álló csoport.
Köszönöm a hozzászólásokat. Sok mindenről szó esett, de aki védte Putyin-t, az nem beszélt nyíltan a kommunista és KBG-s múltjáról, pedig erről szól a kérdés. Azt írtam én is az utolsó bekezdésben, hogy értem a Jobbik vonzódását az erős államhoz. A kérdés az, hogy meg lehet-e bocsájtani a kommunista diktatúra közreműködőinek? És most nem egy falusi tanácselnöki pozícióról beszélünk, hanem a kommunista titkosszolgálatról. Nekem úgy tűnik, hogy a Jobbik szerint igen, de ezt egy jobbikos mintha félne végiggondolni és kimondani. Szerintem nincs bocsánat, se Biszkunak, se Putyinnak.
"a Jobbiknál is vannak már jó és rossz (ex)kommunisták" - félreérthetően fogalmaztam, ezt a mondatomat természetesen úgy értettem, hogy a Jobbik szerint is vannak jó (Putyin) és rossz (pl. Biszku, Horn) (ex)kommunisták.
"Ne Strasbourgból mondják meg Moszkvának, hogy , hogyan bánhat a rabokkal, vagy ítélheti-e őket kényszermunkára.
Ne Strasbourg mondja meg, hogy Magyarország alkalmazhat-e például halálbüntetést, ezt akár népszavazással is ellehetne dönteni, döntse el a magyar nép és valami külföldiekből álló csoport."
Ó, ha csak ezzel lenne baj :)
Ha Oroszországban egy újságíró rosszat mer írni Putyinról, vagy börtönt kap, vagy olyan bírságot, hogy évekig nem eszik rendesen...
Innentől kezdve akkor ki mondja meg Moszkvának, ha esetleg valami nem stimmel az emberi jogokkal? Jó, akkor ne mondja meg Strasbourg, hanem mondja meg az orosz nép... de ha az orosz nép ki meri nyitni a száját, akkor Putyin szájonvágja... _ez_ a kommunista mentalitás, amit máig nem vetkőzött le.
Ld.: ukrán népszavazás... szerintem azért nem teljesen mindegy, hogy mikor szavazok Oroszország mellett vagy ellen, állomásozik-e éppen az orosz hadsereg :D De ezt egy kommunistának hiába magyarázod, neki ez így rendben van, a szavazás csak arra való, hogy befogja az EU meg az USA száját, az emberek véleménye nem fontos... ha az lenne, egy darab orosz katona sem lenne ott...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!