Szerintetek kinek van esélye kormányt alakítani 2014-ben? Jobbik, Balabbik, Fideszebbik?
Melyik lesz a befutó?
*Gyűlölködést kivételesen mellőzzük! Tudom, hogy nehéz kérés, de légyszi... nem akarom, hogy a modik töröljék a kérdésem a bunkók miatt, legyenek azok Jobbikosok, vagy Balabbikosok. Vagy Fideszebbikesek.
A baloldal semmiképpen sem. Mindig felül vannak reprezentálva a közvélemény kutatásokban, és hétről-hétre kiderül valami simliség róluk, aminek következtében a szavazatokat, mintha a csatornába öntenék. Még az is lehet, hogy nem lesz meg a 15%, és akkor be sem jutnak a Parlamentbe.
A Fidesz a legesélyesebb, mert rengeteg támogatója van még mindig.
A Jobbik az egyedüli, amely harcba tud szállni a kormányzásért, csak az a baj, hogy a tv-ben nincsen médiája, és most a kampányban szinte semmi teret nem kap a tv-ben. Ha a Jobbiknak ugyanannyi műsoridőt adnának, mint más pártonak, akkor minden emberhez eljutna az, hogy mit csinálnak, ez esetben pedig 2/3-dal győzne. Nem csoda, hogy nem mutatják őket....
De nem lehet előre megjósolni, a statisztikák sem érnek semmit, mert az új Btk még az előbbinél is lazábban kezeli a statisztikai hamisításokat, ezért mindenki olyan statisztikát rak az internetre, amilyet megálmodik.
"nézd csak meg az EP-választásokat, hogy kb 6-szorosan mérték alul a pártot."
Ilyenről még nem hallottam, egy linket adhatnál.
"Olvasd el az utolsó mondatomat. "
Én inkább hiszek 4-5 -elvileg független- közvéleménykutatónak, mint Neked, egy magánszemélynek. Bocsi. Semmi személyes. Csak logika.
Ezen az oldalon találsz lentebb egy nagy táblázatot, ami egybeszedi, hogy melyik közvélemény kutatás melyik pártnak hány százalékot jósolt. A "Közvélemény kutatások" résznél. Látható, hogy a Jobbik esetén ez 1-7 között mozgott. A valóságban 15% lett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!