Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Vajon megvalósulhat az a...

Vajon megvalósulhat az a forgatókönyv, miszerint a Jobbik ugyan nem fog nyerni, de mégis jelentős befolyással lesznek a politikára?

Figyelt kérdés
Arra gondolok, hogy valószínűleg megint a fityisz fog nyerni, de közel sem olyan nagy többséggel, hogy erős kormánypárt lehessen. A Jobbiknak ha van egy kis esze, akkor nem lép velük koalícióra, viszont én abban bízom, hogy a fityisz épp annyi szavazatot szerez, hogy önállóan képtelen legyen kormányozni, és rákényszerüljön arra, hogy a Jobbiknak is tetsző törvényeket alkosson, ha meg akarja őket szavaztatni az országgyűléssel. Magyarul a farok csóválja a kutyát esetre gondolok, mint anno, amikor a maroknyi szadesz irányította a kormányzó maszopot. Mi a véleményetek erről? Mégsem biztos, hogy olyan rossz lenne, ha a fidesz nyerne, mert hiába nyernének, valójában ők lennének a legnagyobb vesztesek :)

2014. márc. 17. 03:10
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Kedves tízes válaszoló, szerinted ki nem sz.rja le milyen diplomád van? Matolcsy barátodnak is van diplomája, aztán nézd csak meg milyen nagy szakértő. Ja, és mielőtt még támadni akarnál a büfészakos diplomáddal, hogy biztos én is csak egy "aljamelós" vagyok, akkor gyorsan elárulom neked, hogy nekem meg olyan diplomám van, amit valószínűleg a büdös életben sem lennél képes megszerezni, mert ide tanulni is kell. Ennyit a lenéző stílusodról.
2014. márc. 18. 15:30
 12/17 anonim ***** válasza:
Melóska érdeklődött a végzettségem után. Annyira büfészakos diplomám van hogy 4 éve mióta megszereztem ebben dolgozom. Sok sikert srácok a továbbiakban, okoljatok továbbra is mást a saját nyomorotokért :)
2014. márc. 18. 17:34
 13/17 anonim ***** válasza:
Okos diplomás melóskám! Hidd el, hogy az általad "áthelyezettnek" mondott magánnyugdíjat azért nyúlták le tőlünk, hogy te is avval a kulccsal adózhass mint mi! Persze ezt te is tudod. Nem sajnálnánk tőled , de sajnos annak a vérén hízol, aki éhezik! Azzal a pénzzel sok embernek tervei voltak. Az viszont hadd ne tetsszen nekünk, hogy ezt elvették! Tiszteljük a diplomád, de csak akkor, ha nem csak magadra gondolsz és beleérzed magad mások helyzetébe is!
2014. márc. 18. 17:52
 14/17 MolotovPunk ***** válasza:

Oké diplomás emberkém,akkor szállj le a lovadról,de gyorsan,mert nagyon nem jól ülsz a lovon.Főleg úgy,hogy a ló fejének háttal ülsz.Tudod minden normális nyugati országban úgy van ez,hogy többkulcsos adórendszer van bevezetve,akár tetszik ez neked,akár nem.Ha kormányváltás lesz akkor,majd rájössz erre,hogy itt is hamar vége lesz az egykulcsos adórendszernek.Mellesleg,ha pék nem lenne,meg nem lenne mondjuk hentes és szakács stb,aki ételt csinál neked,akkor te igen hamar éhen halnál a (nagy diplomáddal fiacskám.)Mellesleg ha baj van a TVddel,vagy éppen beázik a házad teteje,vagy éppen leszakad a redőnyöd oda sem diplomás fog kimenni,hogy megcsinálja megjavítsa neked majd azt,hanem a szakmunkás.

Igen a szakmunkás hangsúlyozom,mivel a diplomások kb 80% ilyenféle dolgokhoz nem ért.

(Tehát a diplomáddal igazából kalap sz_rt nem érsz jelen esetben ilyen és hasonló helyzeteknél.)

Ugyanakkor tudod nem attól lesz valaki művelt és okos ember,hogy milyen végzettsége van,vagy milyen egyetemet főiskolát végzett el,hanem attól,hogy mondjuk mennyi könyvet olvasott el életében,vagy mire tanította meg az élet.

Finomkodhatnék a szavakkal,de előjön az ilyen nagyképű emberektől a Punkos Rockos (cenzúra nélküli) szöveg.

Tudod van az a falusi mondás,ha a paraszt nem sz_rna,akkor a gazdag éhen halna.És milyen igaz ez a mondás.

2014. márc. 18. 20:57
 15/17 anonim ***** válasza:

Tisztelem a munkásokat és tudom milyen fontos a szerepük, a családom legtöbb tagja is ide tartozik. Viszont én nem megyek le a pékségbe vitatkozni a tészta összetételéről hogy úgy jó ahogy nekem ízlik, ez a különbség.

Az szja kulcsok nem egzakt dolgok, nem lehet egyikre se rámondani hogy az a jó. Nyugaton működik, mert az első (!) 15%-os kulcs a hazai átlagjövedelem környékén lép be. Bár itthon én "gazdagnak" számítok de ez koránt sem igaz, nem a 3. thaiföldi nyaralásomról kéne lemondanom egy magasabb kulcs esetében. Európai árakon vásárolok én is egy egyáltalán nem kiemelkedő európai fizetéssel. Vásárolok mondjuk egy új hűtőt, amivel pörgetem a gazdaságot és megfizetem utána az európai viszonylatban is órási áfát. Még meg is érteném az érveiteket ha ebből bármi károtok származna, de nem származik. A magánnyugdíjat pedig ha majd eljön az ideje, mindenki megkapja. Gondolom tisztában vagytok vele hogy az állami nyugdíjaitokat sem kis koboldok tárolják egy széfben amit majd kinyitnak ha nyugdíjasok lesztek. Semmiképp sem jó hogy elfolyt az a pénz, de az "ellopták" az erős túlzás.

2014. márc. 18. 22:28
 16/17 anonim ***** válasza:
Ilyen értelemben mindegy. Akár elfolyt, akár ellopták, akár elherdálták. Nekünk nem maradt meg. És ezt sokan nem fogják a c..gány haverodnak elfelejteni!
2014. márc. 19. 10:19
 17/17 anonim ***** válasza:
Az eddig befizettet állami nyugdíjad sem "maradt" meg, abból fizetik a szüleid/nagyszüleid nyugdíját. Ez teljesen ugyanaz, állami garancia van rá hogy te azt visszakapod ha jogosult leszel rá. Bármennyire is szkeptikus mindenki, az állami garancia még mindig a legerősebb. Most már adót fizetsz nem járulékot, tehát azt a pénzt arra költik amire akarják DE garantálva van hogy megkapod. Ez nagyon komoly (globális) probléma lesz nem vitatom (a megoldás első lépése a magánnyugdíjpénztár rendszer felszámolása) de feleslegesen még ne pánikoljunk, meg fogjuk kapni.
2014. márc. 19. 11:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!