Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mit gondoltok a Hit gyülekezet...

Mit gondoltok a Hit gyülekezet-Jobbik ellentétről?

Figyelt kérdés

[link]

Röviden: a gyülekezet tulajdonába akar venni iskolákat, a jobbik szerint viszont nem való olyan egyház kezébe oktatási intézmény, ahol az istentisztelet során rángatóznak és egyéb abnormális jelenségeket mutatnak. Erre a gyülekezet ellentámadásba lendült, buzgón fordítják híveiket a párt ellen. A párt azzal is fenyegetőzik, hogy hatalomra kerülésük esetén megfosztják a gyülekezetet az 'egyház' titulustól.

2014. márc. 16. 01:19
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

A Jobbikban azt szeretem, hogy a Fidesszel ellentétben nem olyan vallásosak és a kereszténységet inkább kulturális építőelemnek tekintik.

Én is így vagyok vele,nem vagyok vallásos,de kereszténység számomra a kultúra része, egyik építőeleme.

Ezeket az új karizmatikus pünkösdista egyházakat nem tartom normálisnak.Bár, személy szerint semmilyen fanatikus vallásosságot nem tartok jónak.

2014. márc. 16. 09:40
 12/21 anonim ***** válasza:

Ez megint egy ilyen ritka dolog, mikor a jobbikra rájön az 5perc és normális dolgokat kezd mondani :D

Ebben szerintem mindenki egyet ért velük a hitgyülekezet hívein kívül.

2014. márc. 16. 10:17
 13/21 anonim ***** válasza:
27%

Az alapfeltevést támogatom, az indoklást nemigazán. A Szent Szellemmel való megtelés és utána való unortodox mozdulatsor egy fokkal sem abszurdabb, mint a földköpenybe szarvas üstkeverőket képzelni, vagy a harmadnapi feltámasztásban hinni.

Egyik egyháznak/szektának sem engednék iskolát a kezébe.

2014. márc. 16. 10:41
 14/21 anonim ***** válasza:
79%

Kész kabaré ez a szekta, meg az agymosott híveik is.

Igazat adok annak, hogy meg kellene szüntetni.

2014. márc. 16. 11:57
 15/21 anonim ***** válasza:

Sok hitgyülist ismerek, és jó néhánynak a családjában előfordulnak nem csak származásilag, hanem vallásilag is zsidók.

Na most lehet, hogy én vagyok a paranoiás, de úgy gondolom, hogy ez nem véletlen...

2014. márc. 16. 13:18
 16/21 anonim ***** válasza:

A jobbik - hitgyüli ellentét tulajdonképpen két agymosott csoport ellenségeskedése.

Fel kéne ébredni végre, és gondolkodni.

Aki nem kezd el gondolkodni, az szükségszerűen el fog hinni mindenféle badarságot.

Se a jobbiknak, se a hitgyülinek sem semmilyen ideológiának nem kell hinni.

Önmagadnak higgy és a saját tapasztalatnak.

2014. márc. 16. 13:52
 17/21 anonim ***** válasza:

fb oldalukkal kapcsolatban (szavazz a jobbik ellen) : kár hogy töröltek sok hozzászólást,főleg az elsőket,mert kb 5 perc alatt kiderült,hogy hazudnak (azt állították, 1,5 nap alatt verbuválódtak,miközben a tüntetésre 3 nappal előtte engedélyt kell kérni...-ugyanis kimentek márc 15-én a Jobbik ellen tüntetni)

és hogy hitgyülekezetesek...

De a nagyon gáz hgy-s hosszászólásokat is törölték.. A nem érdekel semmi,tudjuk az igazságot,Istenem... oh jaj csak a szeretet...blabla

2014. márc. 16. 23:31
 18/21 anonim ***** válasza:
előző vagyok: és persze a Jobbik sz.a.r. De semmilyen ész érvet nem tudtak mondani,csak h remélem én is ott lehetek...teljesen zakkantak.
2014. márc. 16. 23:34
 19/21 anonim ***** válasza:

Nagyon jó a kérdés.

Én azt gondolom, hogy a Jobbik semmit nem tud a kereszténységről, sem a magyarországi keresztény felekezetek hitvallásáról, és arról sem, mit jelent az evangélikál ill. a pünkösdi karizmatikus kereszténység. A jelenség, miszerint "istentisztelet során rángatóznak és egyéb abnormális jelenségeket mutatnak", megtalálható nagyon sok más egyház keretein belül is. Ez az irányzat teljesen elismert a katolikus egyházon belül, és vannak olyan református ismerőseim is, akik szintén hasonló hitűek.

A katolikus és a református egyház kezében is vannak iskolák, és egyáltalán nem zárható ki, hogy ott előfordulnak olyan dolgozók, oktatók is, akik a pünkösdi-karizmatikus hitelveket követik, tehát ha úgy alakul, rángatóznak, stb. Nekem pont van olyan református, katolikus ismerősöm is, aki tanár, és ha egyházi iskolába kerülnek éppen tanítani, akkor ők is pont olyanok, ami nem tetszik a Jobbiknak.

Megértem, hogy aki külső szemlélő, az tudatlan az ilyesmiben, de hogy a Jobbik is úgy köt bele dolgokba, hogy nincs tisztában alapvető teológiai fogalmakkal, az őket teszi nevetségessé.

Nem olvastam el a belinkelt oldalt, csak átfutottam. Láttam, ott is írnak hasonlókat. Én csak megjegyzem, korábban sok olyan keresztény rendezvényen voltam, ahol mindenféle keresztény felekezetből voltak hívők, katolikus, református, evangélikus, baptista, stb., és volt rángatózás is.

Ha a Jobbiknak kifogása van, akkor nézzen utána előbb a dolgoknak. Rendben, hogy valaki nem ért a keresztény teológiához, de hogy ennyire ne legyenek képben, ez tényleg nevetséges. Lefogadom, soha nem hallottak sem a katolikus Fülöp-kurzusról, Ászáf-kurzusról, az Új Jeruzsálem gyülekezetéről és a felekezetközi Lendület konferenciákról sem. Itt előfordulnak rángatózások és sok minden, és nincs is ott a Hit Gyülekezete.

Ha a Jobbik a tized vagy a cionizmus miatt akarja támadni a Hit Gyülekezetét, akkor támadja amiatt, ne keverjen bele olyan dolgokat, amikhez nem értenek.

2014. márc. 19. 12:02
 20/21 anonim ***** válasza:

Előző voltam.

"Dr. Kummer Ákos, a jobbikosok jogi képviselője erre úgy reflektált: hívő katolikusként az elmúlt évtizedekben nem találkozott egyházi szertartásokon hasonlóval, a rángatózást, ugrándozást egy kereszténynek mondott szertartáson nem tartja normálisnak."

Ha csak eljárogat misékre, valószínű nem fog a jelenséggel találkozni. Ha kicsit aktívabban bekapcsolódna az egyház életébe, vagy egy papot megkérdezne, biztos megtudná, mi a helyzet.

2014. márc. 19. 12:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!