Kit neveznétek hazánkban, hazaárulónak és első számú népellenségnek?
azok a magyarok a nép ellenségei,
akik vezető pozícióban ülnek
és nem a magyarok érdekeit,
hanem a külföldiek érdekeit, óhajait helyezik előtérbe,
és hajtják végre a külhoni parancsokat,
vagyis: nemzeti vagyon (kincstári vagyon)
külföldi társaságok részére való értékesítése
(termőföld, kastélyok, iparágak: víz, villany, elektromos áram, repülőterek, vasuatak stb.)
azok a magyarok a nép ellenségei,
akik vezető pozícióban ülnek
Semmit nem kell hozzá tenni! Tömör és igaz!
"Senkit. Ez a nép ellensége olyan tipikusan sztálinista duma, abban a korszakban használták állandóan ezt a szót"
Én megértem, ha rossz érzéseket kelt egyesekben ez a szó, de nem szabadna ennyire dogmatikusan felfogni a dolgot. A sztálinizmusban sokat beszéltek a munkásosztályról, munkásságról is. Igen, rossz szájízt és felhangot kapott, de attól még munkás réteg ugyanúgy létezik, mai nap is. A tényeken ez nem változtat. Nép is létezik, és olyanok is, akik nem adnak, csak elvesznek tőle. Ez független attól, melyik oldalról közelíted meg.
A hazaárulás az egy bűncselekmény, pontosan le van írva a Btk.-ben, miből áll.
"Első számú népellenség" meg nem tudom, egy kicsit pongyola megfogalmazás. Kik ártanak a legtöbbet az országnak? Ezt nehéz megmondani, mert aki itt él, az az ország része, tehát önmagának semmiképpen nem árt, ha másokat megkárosít is. Talán a balástyai rém, a whiskys rabló vagy Gyurcsány Ferenc lehetne esélyes közellenség-jelölt.
A nép ellenségei számomra
Zsidók
Cigányok
Melegek
Bünözők
Magyarellenesek
Antifasiszták
Kommunisták
Liberálisok
Anarchisták
Más gondolkodásúak
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!