Miért akar mindenki lebeszélni első szavazóként a Jobbikról? Miért tartják annyira rossznak?
"akik őket szeretik, akik törni, zúzni,
pusztítani tudnak meg akarnak csak 2 sör után. "
Ezek a cigányok, azok meg köztudottan balosak:)
ezek szerint ésszel rendelkező emberek vesznek körül ...
na köszönöm, de valahogy a jobbikos technikákból nem kérnék, de semmilyen körülmények között. És nem cigók vagy nem cigókról van szó, hanem egy általánosságban emberi alapjogokat lábbal tipró, és nagyrészt fogyatékosokat összefogó gyülekezet kezébe hatalmat adni? elég rossz vicc ...
Te néztél már végig a soraikon egy gyűlésen? Hát nem tudom, én se vagyok akadémikus, de azért ilyen koncentrált debilitással csak kevés helyen találkozok. Na meg azért álljunk meg! Hol van a civilizáltságuk egy amolyan európainak nevezhető, általánosan és minimálisan elvárt színvonaltól, amikor nem is olyan rég még pl a melegeket akarták bebörtönözni, ha lakáson kívül is mernek melegek lenni? És sorolhatnék jó pár hasonló húzást, amivel bizony már bepróbálkoztak, nem csak fantázia.
Úgyhogy én reális veszélynek tartom az erősödésüket, de őszintén remélem, hogy TALÁN vagyunk olyan európai kulturáltsági szinten, hogy ezek nem jutnak a jelenleginél nagyobb szerephez (össztársadalmi szinten így is igen káros egyébként a téveszmerendszerük terjesztése).
Mert a látszat sokkal lényegesebb ebben a világban, mint a valós tartalom.
Tehát lényegtelen, hogy a Jobbik tevékenysége csakugyan gazdaságilag megalapozott kezelése-e hazánk társadalmi visszásságainak.
Ami a lényeg, hogy a nemzetközi köztudatban a Jobbik egyfajta radikális ámokfutó náci pártként szerepel (bármennyire is nem az).
Abban az esetben, ha hatalomra kerül, a pénzügyi piacokon kitör a pánik Magyarország helyzete miatt. (Gondolj bele, ha valami afrikai ország államkötvénye lenne a birtokodban, ahol a hírek szerint(!) valami forradalmi szabadságharcos gerillák átvették a hatalmat, nem akarnál-e mindenáron túladni azon a kötvényen?)
Mivel az államháztartást jórészt hitelekből finanszírozzák és a bizalom megrendülése nyomán (amihez hazai elemek tevékenyen hozzájárulnak majd hangulatkeltéssel és áskálódással) nőnek a kamatok, az árfolyam gyengülésével pedig maga a tőketartozás is, komoly nehézségekbe fog ütközni a közfeladatok ellátása (rendőrség, egészségügy, oktatás, stb) A csalódott emberek már azelőtt az utcán visítozzák a "monyolle" és hasonló kulcsszavakat, hogy a párt lényegi lépéseket tehetne programja megvalósításához.
A Fidesznél is hasonló jelenség tanúi lehettünk, míg az IMF-fel való "békülés", és ki tudja, miféle háttérmanipulációk a nagy pénzintézetekkel, "helyreállították a piac bizalmát", noha az árfolyam ezen a gyenge szinten stabilizálódott, és az olcsó IMF hitelt lecseréltük sokkal drágább piaci finanszírozásra, hogy senki ne dumáljon bele a stadionépítésbe Csúton.
Az exkommunista-neoliberális foszladozó majd újratömörülő elemek viszont nagyon ügyesen képesek úgy alakítani a gazdaságpolitikát, hogy az a nemzetközi környezetnek leginkább megfeleljen minél súrlódásmentesebben, ez rövidtávon a legkényelmesebb út, a derék beadása - ugyanakkor hosszútávon a legkárosabb, a már így is súlyos kiszolgáltatottság elmélyítése.
Szóval mindegy, hogy kire szavazol, Magyarország sorsáról nem az Országházban fognak dönteni.
Azért, mert elpazarolnád a szavazatodat.
A Jobbik egy lózungokból, ígéretekből összetákolt "programra" hivatkozik (ami a 2010-es verzióhoz képest alig változott), egy csomó ígéretükre ráborítottak egy közgázkönyvet egy gimnáziumból, de mindenféle háttértudás és logika nélkül.
Lógnak a semmibe az ígéreteik és az is tény, amit előttem írtak: tagadhatatlanul a legcsőlátásúbb, legrosszabb iskolázottsági mutatóval rendelkező támogatóik nekik vannak.
A legtragikusabb részei a programjuknak nem is a féldiktatorikus húzások a mindenféle csoport ellen, aki nem 1. fehér, 2. házas 3. és nem rojtos attilában rohangál egész nap, hanem a gazdasági része. Írták a jobbikos fanboyok előttem, hogy felvirágoztatná a gazdaságot, de az elszigetelődés meg az önellátásra törekedés 2014-ben halott ötlet, főleg egy olyan globális szinten törpepiacon, mint mi vagyunk. Az, hogy ennek az esélye 0 és hogy ők ezt abszolút nem látják sokat mond a szakmai tudásukról. Ezért is voltak 2010 óta relatíve csendben, az első üléseken minden bizottságban rádöbbentek, hogy hoppá, itt már illene PhD-s közgazdásznak lennem és nem egy tesitanárnak hogy érdemben hozzá is tudjak szólni a vitához.
Vona említette, hogy kényszerítené a multikat a nyugati bérekhez hasonló bérezésre, amin sírtam. Mégis mire fel, Gabikám? Talán nyugati árszínvonalon élünk? 5000Ft egy pizza, mint Dániában? A legolcsóbb 50nm-es lakás egy kisvárosban 50 millió, de az igényesebbek inkább 100 fölött, mint a hollandoknál?
Súlytalan ígérgetésekből áll össze a Jobbik "programja", amik egyáltalán nem állnak össze egy egésszé, csak mindig a targetált olvasók vágyait mondják ki.
Nulla kohézió, nulla rendszer, nulla szakmai tudás, csak ígéretek meg a populizmusra rájátszás a semmibe, ez a Jobbik. Ezért felesleges rájuk pazarolnod a szavazatod. Ne hagyd elhitetni magaddal, hogy az életed legnagyobb problémája a muszlim bevándorlás meg a kárpátaljai magyarok, mert nem az, csak az ő retorikájukban.
"Súlytalan ígérgetésekből áll össze a Jobbik "programja", amik egyáltalán
nem állnak össze egy egésszé, csak mindig a targetált olvasók vágyait
mondják ki.
Nulla kohézió, nulla rendszer, nulla szakmai tudás, csak ígéretek"
Meg ígéretek meg semmitmondó ígéretek meg hazug ígéretek meg bla bla bla.
Igazi, vitathatatlan érveket sorolt fel a válaszoló, nem szarral gurigázik:D
A legjobb, h szerinte a "legrosszabb iskolázottsági mutatóval rendelkezők".:D
A leghülyébbek köztudottan, nem h az országban, egész Európában a cigányok, 90% olvasni nem tud.
Ugye ők nyilván nem a Jobbikra szavaznak, szal így eleve nem igaz az állítás.
Ebből jól láthatod kérdező, h hazudnak össze-vissza, csak nehogy rájuk szavazz, ilyen egy kétségbeesett balos!;)
64%, bocs, de a te meg az 55% stílusa alapján ennyit érdemeltek, nem közgazdasági makroelemzést, és egy 18 éves első szavazót se az győzne meg.
Ordít rólatok, hogy azért kértétek számon a GDP fogalmát a veletek egyet nem értő válaszolón, mert azt tartjátok a szakmaiság zenitjének. Írj még sok :D-t is, az is csak növeli a hitelességedet.
A Jobbik egy vicc és a követői is azok, ld. te.
"És miből lenne a magyar ipar, ha eu nélkül egy játszótérre sincs pénz? Honnan vonná(Voná :)) ) el a pénzt az állam a gyárak és a hatalmas ipari komplexumok megépítésére(ami nem egy-két év ugye)?"
EU-val biztosan nem lesz magyar ipar, akár van rá pénz, akár nincs. Pénz pedig lenne mindenre, ha nem menne el a cigányok segélyezésére, a politikusok zsebének tömésére, az IMF-hitelek visszafizetésére és a korrupcióra.
"Te néztél már végig a soraikon egy gyűlésen? Hát nem tudom, én se vagyok akadémikus, de azért ilyen koncentrált debilitással csak kevés helyen találkozok."
A Jobbik-szimpatizánsok között van arányaiban a legtöbb diplomás, ennyit a debilitásról. A legtöbb agyhalott pedig az MSZP-gyűléseken van, különösen a nyugdíjasok között.
"Hol van a civilizáltságuk egy amolyan európainak nevezhető, általánosan és minimálisan elvárt színvonaltól, amikor nem is olyan rég még pl a melegeket akarták bebörtönözni, ha lakáson kívül is mernek melegek lenni?"
Ha az európai színvonalhoz hozzátartozik a buzıpropaganda, akkor én köszönöm szépen, nem kérek belőle, maradok inkább civilizálatlan.
"Vona említette, hogy kényszerítené a multikat a nyugati bérekhez hasonló bérezésre, amin sírtam. Mégis mire fel, Gabikám? Talán nyugati árszínvonalon élünk?"
Ha így haladunk, nemsokára igen. Most lehet, h mondjuk átlagban másfélszer annyiba kerül minden nyugaton, mint itthon, a bérek között viszont öt-tízszeres különbségek vannak. A multik pedig megtehetnék, h annyit fizetnek itthon, mint nyugaton.
"Súlytalan ígérgetésekből áll össze a Jobbik "programja", amik egyáltalán nem állnak össze egy egésszé, csak mindig a targetált olvasók vágyait mondják ki.
Nulla kohézió, nulla rendszer, nulla szakmai tudás, csak ígéretek meg a populizmusra rájátszás a semmibe, ez a Jobbik."
Fél oldalon keresztül ezt ecseteled, de még mindig nem írtál semmit arról, hogy MIÉRT :)
Azt írja nem fog elemzést írni.
Helyette tele írja a képernyőt a szokásos sablon dumával.
Aztán mikor felhívod a figyelmét, akkor leírja mégegyszer.
Sőt, mellé már személyeskedik is, plusz előítéletes.
És akkor ő beszél arról, h ki a vicc.
én is azt röhögöm, hogy pl egy HÍRTV-s híradóban képesek egymás utáni 2 hírben is elmondani azt h
1, Magyarország szakít a blablablabla elnyomó eu-s blablabla és Magyarországot ismét támadás érte Brüsszelből blablablabla
2, átadták a 90%-ban EU-s támogatásból épült xxxx-akármit itt meg ott.
most akkor sztetek ki itt a kompletten zakkant?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!