Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi lesz így ebből az országból...

Mi lesz így ebből az országból? Komolyan ennyire buta itt mindenki?

Figyelt kérdés

Én eddig komolyan nem hittem azoknak, akik azt szajkózták, hogy komoly gond lesz, mert tanulatlan, buta és dühös a magyar nép. De most már én is megvilágosodtam...

Mégis, milyen ember az, aki annyira nem látja át a gazdaság működését, hogy Facebookon hazaárulózza Árvai Pétert?

A sztori csupán annyi, hogy a Prezi (magyar központú multicég), 22 milliárd forint értékű szoftverrel támogatta az Amerikai Egyesült Államok oktatását.

Erre a Facebookon az agyatlan néptömeg gyilkos dühbe gerjedve mocskolni, hazaárulózni, zsidózni, stb. kezdte. Hogy ha már ennyi pénze van, akkor azt miért nem Magyarországon osztogatja.

[link]

Komolyan vannak ennyire nagyon buta emberek? Kezdjük ott, hogy a Prezi nem pénzt, hanem szoftvert adott. És nem jótékonysági, hanem promóciós céllal. Ugyanis azt a szoftvert az iskolákban oktatási céllal fogják használni. Tehát, rengeteg ember fogja megtanulni használni, amiből kifolyólag később motiváltabbak lesznek a fizetős változat megvásárlásában, illetve a munkáltatóik is. Magyarul az Egyesült Államok oktatását oly módon segíti a Prezi, hogy közben rengeteg pénzt keres. Ugyanezért adja a Microsoft ingyen az Office-t magyar iskoláknak. Egyébként ebből kifolyólag rengeteg adóbevétele lesz a Magyar államnak, mivel a szoftvert lényegében teljesen Magyarországon fejlesztik.

Egyébként a magyar oktatási rendszernek ugyanúgy adná szívesen a Prezi a szoftvert, csak nekünk valamiért nem kell. Hozzá kell tenni, nem nehéz kimatekozni, hogy ha minden magyar középiskolás kapna egy Prezi szoftvert amíg iskolába jár, az csak kb. 150 millió forintos támogatás lenne, nem 22 milliárdos. Mivel itt egy picikét kevesebb középiskolás van.

Amúgy nincs még annyi pénze a Prezinek, hogy milliárdokat osztogasson. Nem adott fel egy fillért sem az Egyesült Államok oktatásáért. Egyszerűen adott ingyen szoftvert. Ami által bevételt termel saját magának.

Hogy lehet valakinek mégis annyi esze, hogy a magyar fejlesztők, vállalkozók sikerére való büszkeség helyett hazaárulást kiáltson, amikor Obama megköszöni az együttműködést? http://www.youtube.com/watch?v=gEoJRS_1Cjs

Hozzá kell tenni egyébként, hogy Magyarországon a Prezi PÉNZZEL, tehát nem csak ingyenes szoftverrel, hanem tényleges készpénzzel (nem is kevéssel) támogat 4 oktatási kezdeményezést. És egyébként az ingyenes Prezit adná a magyar oktatásnak is szívesen, ha kellene. De a magyar oktatás ehelyett külföldről kapja a prezentációs szoftvert. Mert a magyar nem jó nekünk ugyebár.

Hogy lehetnek ennyire buták a vadmagyarok?

2014. márc. 2. 18:38
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

"Ki az a marha aki ilyesmiért pénzt adna?"

Mármint a több tízmillió emberen és cégen kívül, akik fizetnek érte? Meg azokon kívül, akik mostantól ezt fogják tanulni, és később munkahelyen ezt használják majd?

2014. márc. 2. 19:00
 12/17 anonim ***** válasza:
42%

Talán ezeket az embereket segíteni kellene. Most attól, hogy igazad van és ezt leírtad, attól még ők nem fognak megváltozni, csak az irigységük nő, és ez mentálisan még jobban megbetegíti őket.

Ha azonban önmagunkon véve emberfeletti alázattal fordulunk hozzájuk, akkor több eredményt érünk el, mint arroganciával - még ha jogos is.

Mi is lehetnénk az ő helyzetükben - így kell gondolkodnunk, akik már a mennyei nektárt szopogatjuk a karrierünkben, letekintve azokra, akik lejjebb vannak.

2014. márc. 2. 19:02
 13/17 anonim ***** válasza:

"Mégis, milyen ember az, aki annyira nem látja át a gazdaság működését, hogy Facebookon hazaárulózza Árvai Pétert?"

Az élet nagy kérdései...

2014. márc. 2. 21:08
 14/17 anonim ***** válasza:
Az internet nagy áldása hogy minden ember szót kaphat a nagy átka hogy minden ember meg is szólal, az ilyen közöségi oldalakat nem szabad komolyan venni.
2014. márc. 2. 21:09
 15/17 anonim ***** válasza:

Azért 2 h_lyébe itt is sikerült belefutni.

Helyében én is ezt tenném, egy ilyen fénykép többet ér, meg néhány sor róla, mint itthon. Amúgy meg M.o. is legalább felteszi a térképre. Inkább örülni kéne ennek.

2014. márc. 2. 21:29
 16/17 anonim ***** válasza:
55%

Mondd, létezik egyáltalán olyan magyar találmány, vagy magyar feltaláló, aki kellett a magyarnak??NEM!

Köztudott, hogy ha a magyar feltalál valamit, akkor nagy buzgalommal lehurrogják, aztán mikor kiment külföldre és ott azonnal befutott, akkor már bezzeg kéne!

Inkább nem írom le, mit gondolok...

2014. márc. 10. 08:33
 17/17 KJUsul ***** válasza:

Véletlenül néztem be a politika részbe, amúgy nem túlzottan érdekel, de a cím azért felkeltette az érdeklődésemet. ÉS mit találtam? Egy cégreklámot.

Nevetségesen átlátszó trükk. Természetesen nem csalódtam azért nagyot, hiszen már címből sejtettem, hogy valamiféle hátsószándékú provokációról van szó, de arra mondjuk nem gondoltam, hogy egyszerű termékreklám az egész.

Először is mi köze a magyar embereknek, ahhoz a mondjuk féltucatnyi kommentelőhöz, akik (jó szokás szerint) nagy elégedettséggel tréfliznek valamit, amiről semmit se tudnak? Én is magyar ember vagyok, de nem szokásom csuklóból lehazaárulózni valakit, ami nem jelenti azt, hogy nincs olyan akit még ne neveztem volna annak - de azt jó okkal tettem.

Másrészt mi köze a "magyar emberek butaságának" ahhoz, hogy a magyar állam igényel-e szoftvert vagy sem? A magyar állam azt a szoftvert igényli, amit a a külföldi főnökeik, irányítóik nekik sugallnak. Ennyi. Ezért küzdenek kézzel lábbal a Unix-Linus rendszerek használatától. A Microsoft sok kormányzatot tart a markában, többek között az USA-ét is, akiknek a Microsoft külön kémkedési kiskapukat épít a szoftvereibe, cserébe az elsődleges használatért, él állami megrendelésekért.

Szóval az írás címe semmilyen összefüggésben sincs a magyarázattal, ami egy egyszerű termékreklám.

ÉS mielőtt lebutáznál engem is, felhívom a figyelmedet, hogy a termékről egy szót sem ejtettem, ahogy a reklámozott cégről sem. Mert nem ismerem őket. És őszintén szólva nem is érdekel egyik sem.

2014. márc. 10. 11:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!