A helyi polgármesternek (kiskirály) írt az utcaközösségünk egy levelet, válasz sehol. Két hónap múlva egy újat. Azóta is eltelt 2 hónap. Válasz szintén sehol! Ezt megteheti?
Ha az elmúlt 10 évben ő volt a polgármester, akkor a lakosok újraválasztották. Ha többször is megnyerte a választást, akkor valamit jól csinálhat. Ha meg ilyen rossz, akkor minek lett megint megválasztva.
Nem ismerem a részleteket, de nekem furcsa az ügy.
Egy ilyen kis településen azért jobban ismerik egymást az emberek, mint egy városban. Miért nem lehet odamenni a polgármesterhez vagy jegyzőhöz vagy az önkormányzati képviselőhöz személyesen a problémával.
Már ne is haragudj, de ez teljesen értelmetlen...
Miért kellene neki elszámolnia néhány ember levelére (ezzel az erővel folyamatosan bombázhatnák a lakosok hetente ilyen igénnyel), amikor minden Önkormányzatnak vannak hivatalos ülései, a község pénzét közös szavazással fordítják erre vagy arra (amit a képviselők is megszavaznak), aztán évente egyszer hivatalosan elszámolnak a pénzekkel...
Ezek a dokumentumok mind nyilvánosak, a helyi újságban is közzéteszik, de a helyi képviselőtöket is megkérdezhetitek, ha valami problémátok van!
Amúgy én 20 évig éltem Budakalászon (Szentistvántelepen), és ott úgy lett betonút, hogy mi a lakók összeadtunk pénzt rá és közös erővel megcsináltattuk! Nem esett le a gyűrű a kezünkről...
Ha az asztalt vertük volna, még mindig sárban járkálhatnánk!... :-P
Járdánk is úgy lett, hogy az Önkormányzattól kaptunk cementet, sódert, a lakók meg kimentek szerszámokkal és lebetonoztuk, mindenki a portája előtt, az időseknek meg segítettünk...
És úgy lett vezetékes vizünk, hogy felvettünk kölcsönt, a többit meg évekig törlesztettük, Vízmű társaságot hoztunk létre (nem vártunk a sült galambra)...
És hasonló módon tudtuk bevezettetni a gázt is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!