Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Az enyhe tél most rásegített...

EagleHUN kérdése:

Az enyhe tél most rásegített a kormány "rezsicsökkentés" politikájára, és így a választásokba is beleszól, mivel az emberek azt "látják" belőle hogy mennyivel csökkent a fűtésszámlájuk?

Figyelt kérdés
Vajon különbséget tud tenni a Magyar átlagember hogy mennyit jelentett maga a csökkentés és mennyit az enyhe tél?

2014. febr. 27. 20:57
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

Kedves válaszolók (nagy többsége), látom totál nem vettétek a lényeget.

Megfogalmazom egyszerűbben:

Befolyásolja a választásokat vagy sem?

9-esnek írom a kérdésére: Igen sok a buta megvezethető ember akik befolyásolhatóak, és sok a Troll politikus is sok akik az ilyen helyzetekből szoktak politikai tőkét kovácsolni, és saját eredményként fogják előadni,

(Nem is olyan sokára, de ez csak egy logikus következtetésből adódó jóslatom. Szinte már látom hogy verik majd a mellüket hogy "mennyivel kevesebbet kellett fizetnie az embereknek", csak elfelejti közölni mellé majd hogy ezt nem nekik hanem 98%-ban a télnek köszönhető! Nem fogok meglepődni, mert ez a hazugságáradat a jellemző.)

amit a természet önmagától adott!

(Akik azt írták válaszként hogy persze a "Fidesz" csinálta az enyhe telet azok csak bele Troll kodtak a kérdésbe, de nem válaszoltak rá, ennek megfelelően kapták a kezet, mert a legtöbb ember azt azért vágja hogy a tél nem "rendelésre" jön megy.)

Szerintem 2-es jól írja kb ugyanannyit fizetünk (a tél erősségét/enyheségét is figyelembe véve) mint korábban! Akkor hol volt itt a rezsicsökkentés?

//Úgy is megfogalmazhatnám hogy ha fele olyan hideg volt a tél, akkor a tavalyi összeg felét kellene fizetnie az embereknek, ehelyett a fűtésszámla közli hogy "ebben az elszámolási időszakban 2576-ft-al fizethetek kevesebbet tavaly ilyen korhoz képest", igaz az egyedi mérő leolvasás és az a szerinti elszámolás csak később lesz. Na de akkor hogy számolták ki ha még le sem olvasták hogy mennyivel fizetek kevesebbet? Honnan álmodta meg ha nem tud adatokat? Már ebből is látszik hogy kamu az egész, egy jó nagy átverés, az emberek meg szépen megeszik ezt, és elmennek Fideszre szavazni, vagy ami még rosszabb a baloldali "összeborulásra".

Legrosszabb esetben meg zsebre vágták az enyhe tél hatását, és röhögnek a markukba hogy még örülnek is az emberek hogy 2,5k-val kevesebbet fizethetnek, miközben mondjuk 30k helyett 15-öt, 50k helyett 25k-t kellett volna fizetniük!

2014. febr. 28. 16:38
 12/16 anonim ***** válasza:
41%

Kedves kerdezo.

A szamlakon jol olvashato, meg a nehezen olvaso embereknek is, hogy mennyi kolunbseg az osszegben, ez teljessen fuggetlen a teltol.

Egy pelda, nekem osszesen 28652ft-al kellett 2013-ban kevesebbet fizetnem, ez rajt van a szolgaltatok alltal kuldott szamlakon, csak olvasni kellene tudni. Mondjuk, ebbol pont lemuszakiztattam a kocsimat. Sot a tarsashazunk 654500ft-ot takaritott meg 2013-ban, ezt viszont a kozos kepviselonek ki kell plakatolni. A kerdesedre valaszolva, tehat a normalis ember igen kulonbseget tud tenni, aki meg nem az viszont nem is szamit.

2014. márc. 1. 23:33
 13/16 anonim ***** válasza:
0%
Csak az átkozott rezsidémon impozáns trükkje volt csupán az enyhe tél. Azon egyszerű okból, hogy elhalványíthassa a tudatlan lelkekbe a rezsicsökkentés magasztos gondolatát, esetleg a hazaáruló finánctőkének hódoló internacionalista balliberálisok még rá is játszhassanak arra, hogy a kormány részéről csak egy alaptalan és értelmetlen kampánylépés volt csak csupán.
2014. márc. 2. 10:54
 14/16 A kérdező kommentje:

"A szamlakon jol olvashato, meg a nehezen olvaso embereknek is, hogy mennyi kolunbseg az osszegben, ez teljessen fuggetlen a teltol. "

12-es Csupán ha az előtted általam beírt (11-es) posztot elolvastad volna, akkor tudnád hogy én is a számlámon közölt adatokat olvastam el. De azt is olvashattad volna, hogy az elmúlt 3 hónapban itt hőmennyiség mérő LEOLVASÁS NEM is volt!!! Akkor honnan a jó túróból szívta ki hogy mennyivel volt kevesebb a fogyasztásunk áruld már el nekem? Pontosan hogy elolvastam a számlát és totál semmi infót sem közölnek róla ugyan miből számították ezt ki, esetleg megálmodták vagy mi? (Még ha a közösség hőmennyiségmérőjét leolvasta is és azt elosztotta a lakások számával, még az sem lehet pontos adat, ennek ellenére a számla pontos tényként közli hogy pont ennyivel fizettem kevesebbet, aztán majd a leolvasás utáni elszámolásnál vagy rá kell fizetni majd, vagy kevesebbet kell fizetni a következő számlából, mert pontos adatot akkor fognak csak tudni!) Mert azért leolvasás nélkül elég nehéz pontosan kiszámolni mennyi az annyi, vagy ezzel sem értesz egyet? Ugyanis jelenleg "fingjuk" sem lehet arról mennyit fogyasztottam, akár az is lehet hogy meg sem nyitottam a radiátorokat, de lehet hogy "csutkán" ment mind!

És miközben TE nem olvastad el amit én írtam, engem vádolsz azzal hogy nem olvasok! Ezen meg fogom a fejem. Tudod okosabb lett volna ha...

2014. márc. 3. 15:58
 15/16 A kérdező kommentje:

"alaptalan és értelmetlen kampánylépés volt "

13-as csak erre a részére válaszolok a többi része érdemtelen a válaszra.

Jogos lépés volt a rezsicsökkentés,

mert:

- Az energiatőzsdére való belépésünk óta (ha jól emlékszem 2008), 30%-al olcsóbban veszik a gázt, villanyt... stb a szolgáltatók!

-Mindezek ellenére még emelni is akarták az árakat!

-A gazdaságot megölik a magas energiaárak!

De:

-OV először 10%-al majd újabb 10%-al csökkent tette a szolgáltatókkal rezsit ami ugye barátok közt sincs meg 30%! Ha pedig a % számítás szabályait is figyelembe vesszük még úgy sem, hiszen egy már 10% csökkentett érték újabb 10%-a nominálisan kevesebbre jön ki mint az első 10%.

100Ft-10%=90Ft -> 90Ft-10%= 81Ft

100Ft-20%=80Ft

81Ft =/= (Nem egyenlő) 80Ft

-Szóval a maradék 11%-ból valószínűleg részt kap a szolgáltatóktól a Fityesz azért hogy ne vegye el! Plusz azért is mert 1 évig "csak 10%" volt a csökkentés és a maradék 20%-ot zsebre vághatták, szóval megy a visszaosztás, ezt a hülye is látja, persze bizonyítékok nélkül ez is "csak aljas rágalom"!

-Ráadásul OV mindezt (Hogy 10%-al rövidebbek vagytok ahhoz képest mintha egyenesen kiállt volna és elmondja hogy a szolgáltatók elraktak 30%-ot és ő MOST AZONNAL csökkenti 30%-al és ponty!) úgy adta elő hogy ez csak rajta múlott, és hogy ő micsoda jótevő ezért.

Van még aki ezt megkajálja? Semmivel sem jobb mint a ballibek meg a szocok, emberek ébresztő!

És akkor itt jön a nagy "szerencséjük" mert ez semmi más, egy szóval nem állítottam hogy "ők rendelték" az enyhe telet. Csak azt hogy ez most kapóra jön nekik a választási kampányban mert mindenki "érzi" mennyivel kevesebbet fizet, aztán majd jövőre ha újra kemény tél jön majd "odabasszák" a jóval nagyobb számlát az orrotok elé, aztán lehet sírni ríni, de akkorra már meg lesznek választva, és nem tehettek semmit!

Lássatok is ne csak nézzetek!

(Isten őrizz hogy emiatt az összeborulásra szavazzatok, az még nagyobb "gebasz" lenne. Jöjjön a Jobbik!)

2014. márc. 3. 16:19
 16/16 anonim ***** válasza:

""OV először 10%-al majd újabb 10%-al csökkent tette a szolgáltatókkal rezsit ami ugye barátok közt sincs meg 30%! Ha pedig a % számítás szabályait is figyelembe vesszük még úgy sem, hiszen egy már 10% csökkentett érték újabb 10%-a nominálisan kevesebbre jön ki mint az első 10%.

100Ft-10%=90Ft -> 90Ft-10%= 81Ft

100Ft-20%=80Ft

81Ft =/= (Nem egyenlő) 80Ft ""

Kérdező! Látom nem vagy valami tájékozott a témában.

A második rezsicsökkentésnél 11.1%-al csökkentek a tarifák így lett meg a 20%.

A többi butaságaidra már nem is érdemes reagálni!

[link]

2014. márc. 3. 17:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!