Csak szerintem igazságtalan az állandó nyugdíjemelés?
Félreértés ne essék, nem provokációnak szánom a kérdést, a nyugdíjasokat sem akarom szidni, de szerintem nagyon igazságtalan ez a helyzet.
Elhiszem, hogy vannak olyanok, akik alig élnek meg a nyugdíjukból, mert nagyon kevés, de van olyan is, aki 150ezer FT nyugdíjat kap.
Miért tartom igazságtalannak?
~ Mert sok nyugdíjas pont az egyetemistákat titulálja ingyenélőnek, és nem érdekli őket, hogy miből élnek meg.
~ Mert a fizetések nem emelkednek, de az adók igen.
~ Mert mindig a nyugdíjemelésre várnak, de az már nem érdekli őket, hogy a fiatalabbak miből fognak megélni. (papám is ilyen volt, csak hogy személyes példát hozzak)
~ Mert a szavazatuk miatt FELÉLHETIK a mostani 30-40-es generáció jövőjét
~ Elvette a kormány az emberektől a magánnyugdíjakat, hogy a nyugdíjakat ne kelljen befagyasztani, vagy csökkenteni.
~ Mert mindig mindenki azzal jön, hogy ők 40 évig dolgoztak stb....megértem, de aki itt marad, az meg dolgozik 50-55 évet, és nyugdíja sem lesz....
Most ez csak szerintem igazságtalan? Hogyan lehetne ezt helyesen megoldani? Mert tény, hogy a nyugdíjasok a politikusok miatt most felélik a jövőt, és a mostani 30-40-es generációnak már NEM LESZ nyugdíja....
Jelenleg munkanélküli vagyok, divatosabban fogalmazva szabadúszó. :-)
Próbálok mindennap tenni azért, hogy pénzt keressek, ellássam magamat és a családomat. Ez több kevesebb sikerrel megy is. Nyugdíjra azonban nem számítok.
A nyugdíjasok velem ellentétben már nincsenek abban a helyzetben, h jelentősen alakíthassák saját sorsukat. Ők ki vannak szolgáltatva ennek az ellátórendszernek. Ha a nyugdíja vásárlóértékét nem próbálnánk megőrizni, olyan társadalmi osztályt kezdenénk sanyargatni, akik már nem tudnak érdemben változtatni a sorsukon.
Ezért sztem nem igazságtalan a nyugdíjak vásárlóértékének szinten tartása, még akkor sem, ha én meg pont munkanélküliként vagyok hasonlóan szorult helyzetben...
Végig dolgozta az egész életemet egy cégnél még munkanélküli sem voltam 40 év alatt soha, bocs de nem élnék meg havi 90 ezerből,és nem is akarnék amikor 40 évig vonták a járulékot miatta.
.
Előzőnek: lényegtelen, mennyit és hová fizettél be 40 év alatt. Divatos erre hivatkozni, csak értelmetlen.
Te az akkori nyugdíjasokat tartottad el. A te nyugdíjadat az határozza meg, hogy mennyit fizetnek be a mostani dolgozók. A felosztó-kirovó rendszernek ez a lényege.
Amennyiben a nyugdíjadat saját magadnak takarítottad meg, tekintsd válaszomat tárgytalannak.
Én tudom de sokan úgy állítják be mintha a nyugdíjasok a tököket vakarták volna egész életükben. Az, hogy az állam hogyan mire költötte a befizetésemet én nem szabályozhatom.
Kérdező is úgy csinál mintha 150 ezer Ft olyan hú de nagy összeg lenen amiből már Dubaiban nyaral a nyugdíjas. Persze tudom van aki ennél kevesebbet keres de az 40 év munkája nem semmit tevés eredménye. Másrészt voltam olyan szerencsétlen, hogy csak 40 évesen találtam pár, és utána jöttek a gyerekek, így nyugdíjamból még taníttatom a gyerekeket is és sokra mennék az ingyenes buszozással, ha gyereknek iskoláztatnom kell még.
Ja és egy nagy kérdés akkor kérdező.
Holnaptól legyen fele ennyi a nyugdíj, akkor te és párod miből tartanád el a 4 nagyszülőt az alacsony fizetés mellett?
Két minimálbéres egy gyerek 4 nagyszülő tuti éhenhalás lenne belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!