Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A Népszabadság egyértelműen...

A Népszabadság egyértelműen MSZP-közeli újság?

Figyelt kérdés
2014. febr. 21. 15:26
 1/6 anonim ***** válasza:
mindig is az volt.
2014. febr. 21. 15:29
 2/6 anonim ***** válasza:
54%
"közeli" ??? Olyan mélyen vannak a popójukba,hogy már a napfényt se látják :D De nincs ezzel baj, a Magyar Nemzet meg Fidesz párti. Mindenkinek kell egy sajtó,amelyik isteníti.
2014. febr. 21. 15:38
 3/6 anonim ***** válasza:
Igen.
2014. febr. 21. 15:49
 4/6 anonim ***** válasza:

Hát a dolog - bár formálisan igaz valamelyest - azért nem így működik. Mert a dolog az okon múlik.

Az egyik párt behabzsol mindent, amit lehet, előír megfélemlít, azaz szó sincs fenékbe bújásról (bár annak látszik), mindössze félelemről, gyávaságról, megalkuvásról van szó. És kemény vasfegyelemről. Egyetlen hibát követhetsz el. Többre ott módod nem lesz.

A másik párt - mert az élet erről szól - akkor is hasonlóan viselkedik, ha nem akarja. Ezt diktálja a verseny, ez az életben maradás esélye. Lehet, hogy ő is szól. A diktálás kicsit felforgatná a gyomrát. Lehet, hogy hazudik is. Amikor muszáj. Megszokásból máskor is. Meg nem félemlít, de nem is kell. Akinek nem tetszik, nincs választása. Nem úgy van ez, hogy itt összevesztem a kollégával, átmegyek másikhoz. Itt is hír, ott is hír. Nem, ha itt összevesztem, vagy elviselem, vagy alapvető szemléletet váltok. Ha képes vagyok rá. Ma csak ez az alternatíva.

Tehát a Népszabadság jobb híján MSZP közeli. De jobb szeretne liberális lenni, csak annak ma nincs akkora vevője. Szitokszóvá vált.

Csak a Népszabadság MSZP közelisége alapvetően jelent mást, mint mondjuk az MTV Fidesz közelisége.

2014. febr. 21. 15:49
 5/6 anonim ***** válasza:

Kellene tudni, mennyi a Ringier és mennyi az MSZP tulajdonrésze a lapban.

Nemrég volt hír, hogy a Vienna Capital Partners Unternehmensberatungs AG megvásárolta a Ringiertől több más lappal együtt a Népszabit is, de ezt a kivásárlást még jóvá kell hagyni a médiahatóságnak és a versenyhivatalnak is.

2014. febr. 21. 15:51
 6/6 anonim ***** válasza:
89%

Megtaláltam: a Ringier 72,31 %-ban tulajdonos, a Szabad Sajtó Alapítvány 27,69 százalékban tulajdonol.

Ez azt jelenti, hogy a Ringier a meghatározó, vagyis már az új vevő az osztrák VCP dirigál.

2014. febr. 21. 16:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!