A nyugdíjasoknak is részt kellene végre vállalniuk az ország terheiből (nyugdíjcsökkentés, ingyenes utazás megszüntetése). Te egyetértenél ezzel?
Amikor édesanyám ment nyugdíjba akkor 30e Ft kapott, azt már nem tudom mikor volt, jó pár év eltelt, most 60e Ft körül kap. Ha édesapám nyugdíja nem lenne mehetnének a híd alá, Ő 4 éve ment, 44 év munkaviszony után, előbb sajnos nem mehetett egy jogszabály miatt, de az Ő pénze sem túl sok.
Tavaly utazott anyum egy rokonhoz 150 Ft volt oda, vissza is ennyiért utazott, azaz 300 Ft, pedig a táv 50km volt. Mikor az ember azon van, hogy jöjjön ki hóvégére.
Akkor hol is van az ingyenes utazás?
Sajnos ez a mai rendszer nem a kis embereknek kedvez.
Ennek ellenére, hogy szegénységben élnek jól meg vannak, szeretik egymást. És még neki esik rosszul, hogy nem tud valahogy támogatni, mert szeretné, hogy valahogy mi is boldoguljunk, mikor Ők sem élnek túl jól, ha adnék nekik, sosem fogadnák el tudom, hisz tudja mi sem állunk túl fényesen.
Már részt vállaltak. Így nem értek egyet.
Most a fiatalokon a sor.
Én ismerek néhány olyat,akinek havonta több mint 150000Ft-tisztán a nyugdíja,van akinek 200000Ft-fölött,s sír mint fürdősleány a balkonban a csipkebokor alatt,hogy mert nem elég.
Én sajnos rokkantnyugdíjas lettem 2000-ben,s így nem is tudtam magam feláldozni sem a szocializmus,sem pedig ennek a rabolizmusnak az oltárán,s én nem tartozom a kamu rokkantak közé,s az én nyugdíjamat most az emeléssel 65025Ft-ra emelték 63500Ft-ról 1525Ft-al,röhely,s vannak sajnos olyanok,akiktényleg ledolgozott évek után még ennél is kevesebbet kapnak!
Nos én azt gondolom,hogy a volt rendszerben a legfelsőbb politikai-gazdasági körökben mozgottak több százezres nyugdíjainak,meg úgy általában az akkori felső vezetők több százezres nyugdíjainak a mérsékelt megadóztatását megfontolnám,ez alatt minimum 1-1,5%-os adót értek,s abból lehetne emelni az alacsonyabb nyugdíjak összegét,s a rokkantnyugdíjakét is!
GRATULÁLOK a mai fiataloknak. A nyugdíjasainkat akik agyon dolgozták magukat a filléres nyugdíjukból még vegyünk el a sok fekának meg a sok purgyénak a millió meg egy támogatása meg senkit nem érdekel.
Adjunk tényleg laptopokat a rejtett erőforrásnak, a buszjegyet meg fizettessük ki az öregekkel. Ez így van rendjén......
És aki dolgozni jár,annak miért kell kifizetni a teljes jegy-bérletárat?
Na én ezzel nem értek egyet! És igen. Akiknek a nyugdíja 150000Ft-fölött van,és sír,hogy mert nem elég,annak igenis ki kellene valamilyen szinten vennie a részét a közterhekből,főleg azoknak,akik csak dirigáló tökfejek voltak a volt rendszerben,csak hajtották a népeket dolgozni!
A volt rendszer politikusainak,párt-vezetőinek a csúcs nyugdíját is levinném egy egyszerű alap nyugdíjra,vagy megadóztatnám! az az 1-1,5%nem hiszem hogy a padlóra küldené őket,s az abból befolyó összegekből lehetne javítani az alacsonyabb nyugdíjakból élők helyzetén,azt hiszem.
Azzal viszont egyet kell hogy értsek,hogy a cigány purgyéknak semmit sem adnék, elvégre Balogh Artúr,az MSZP-106.-jelöltje szerint,aki nem más mint Gyurcsány Feri bácsi egyik spannja,"a cigány jogosan lop!"
Baracsi Attila.
Ha én elmegyek dolgozni,akkor én miért nem kaphatok kedvezményeket? oké,a mai kis nyugdíjasok ledolgozták az életüket+mi fiatalok csak kusoljunk,mert ők miértünk áldozták fel az ifjúságukat,stb&stb-dumák,és hasonlók. Én azzal nem értek egyet,hogy az aki valóban dolgozni jár,annak meg a teljes árú jegy-bérletárat kell kifizetni! Nem a legszegényebb kis nyugdíjason kértem számon te balfék!39/39-tegnap!
Baracsi Attila
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!