Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A nyugdíjasoknak is részt...

A nyugdíjasoknak is részt kellene végre vállalniuk az ország terheiből (nyugdíjcsökkentés, ingyenes utazás megszüntetése). Te egyetértenél ezzel?

Figyelt kérdés

2014. febr. 16. 13:40
1 2 3 4 5
 21/44 Shai-Hulud ***** válasza:
53%

"25-30 év múlva mi már lényegében semennyi állami nyugdíjat nem fogunk kapni,"

Jaj dehogynem, hogy is mondhatsz ilyet, hiszen Orbán megígérte, mikor megszüntette a gonosz magánnyugdíjpénztárakat!

2014. febr. 16. 20:13
 22/44 Dudok Andrásné ***** válasza:
71%
NEM!! 42 év folyamatos munkaviszony után lett 58.075.ft a nyugdijam. 16 éves korom óta nehéz fizikat munka után. Igen 60 éves vagyok és emellett 4 gyereket neveltem, de talán az én gyerekeim nem a te véleményeden vannak.Szerencsére még tudok dolgozni,nem kell gyógyszerre stb.és nem ők, ha nem én tudom őket segiteni.Tudod ahol én élek ott az idősek már csak az orvoshoz járnak az ingyen jeggyel.Sajnos nem érem már meg,hogy 40-45év munkaviszonyod után hogyan vélekedsz!!!???
2014. febr. 18. 10:28
 23/44 anonim ***** válasza:
Londonban például csak csúcsidőn kivül utazhatnak ingyen a nyugdijasok, ezt például megfontolnám...
2014. febr. 21. 18:50
 24/44 anonim ***** válasza:
A nyugdíjcsökkentéssel nem értek egyet, de pl. az ingyenes utazást elvenném.
2014. febr. 21. 21:54
 25/44 anonim ***** válasza:
Szerintem 30-35 év múlva gyere ide vissza és beszélgessünk...
2014. febr. 21. 22:12
 26/44 anonim ***** válasza:

75 ezer a nyugdij, mi a fenét irigyelsz rajta? Villanyszámlára se elég. Aki ennyit kap, az is évtizedeket dolgozott érte!

De ez az alak honnan lopta milliárdjait?! Ezt nem irigyli senki? [link]

2014. febr. 21. 22:20
 27/44 anonim ***** válasza:
100%

A nyugdijasok, amig dolgoztak, sokat befizettek állambácsinak, nem kis pénzeket. Nem voltak ingyenélők, mint ezek a mai celebek és hasonlók.

A milliárdosok pénzének felét azonnal elvenném, mind a közvagyonból, a húsosfazékból gazdagodott meg!

2014. febr. 21. 22:38
 28/44 anonim ***** válasza:

A nyugdíjukat nem csökkenteném, nagyon sokan közülük a létminimum alatt élnek (nem az egykori kommunista brigantik több százezres nyugdíjából kell kiindulni, nem az a tipikus). Sőt, a nagyon alacsony nyugdíjjal élőknek növelném is.

Az ingyenes utazást viszont azonnal megszüntetném. Egyszerűen fölháborító a dolog, ráadásul ez nem is ösztönzi őket az erőforrások megfelelő kihasználására. Sokkal helyesebb lenne a 33%-os kedvezmény, vagy akár a teljesárú menetjegy - hiszen a havi nyolcvanezerből gazdálkodó dolgozó embernek is ezt kell vennie, márpedig ettől sok nyugdíjas jóval többet kap kézhez.

2014. febr. 21. 23:13
 29/44 anonim ***** válasza:
A jelenlegi szabályok szerint a 30%-át fogom visszakapni a befizetett járulékaimnak amennyiben 65 évesen nyugdíjba vonulok és az átlagéletkorhoz lesz szerencsém, férfiként. Te ezt sokallod. Én pedig reálhozam nélkül a 100%-ot szeretném viszontlátni. A maffiózó állam vegye le a mocskos rabló mancsát a nyugdíjkasszáról.
2014. febr. 22. 00:56
 30/44 anonim ***** válasza:
Majd ha a bankszektort is az állam üzemelteti ott is megy majd a sírás rívás, hogy a kevés dolgozó adójából hogyan képzelik egyesek, hogy milliókat akarnak felvenni? Nem az aktív korúaknak kell eltartani a nyuggereket. Ők betették a pénzt a nyugdíjalapba azt kellene nekik 100%-ban visszaadni. De a maffiózók 3 perc alatt elszórták legutóbb is a 3000 miliárd forint nyugdíjvagyont. Hová lett a lé? Kiment off-shore tulajdnú cégek állami finanszírozására, MOL-ra, gáztározókra, stadionokra.
2014. febr. 22. 01:24
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!