Csak én nem lepődök meg azon, hogy a katolikus egyház
több mint fél évszázada is olyan volt, mint most?
ne a 444-ről szedd ezeket a legmegbízhatóbb információkat
2014. febr. 2. 22:34
2/13 A kérdező kommentje:
Ajánlom ezt tovább olvasni:
[link] Ezek a gaz, náczista papok már óvodákat is csinálnak az üres házakból. Hát én nem tudom, hogy mi lesz itt...
2014. febr. 2. 23:33
Zsidók, zsidók, zsidók. Már a csapból is csak a zsidó téma folyik. Kit érdekel? Szinte direkt kiharcolják maguknak az ellenszenvet, annyira sajnáltatják magukat a nap 24 órájában. Vagy maradjanak csöndben és próbáljanak egyenlőségben élni (ha már a szocializmus után a liberalizmust is a világra erőltették) vagy ne csodálkoznak, hogy ha egyre többen utálják őket.
2014. febr. 3. 01:36
5/13 A kérdező kommentje:
Nem vagyok izraelita. Minden vallást egyformán kártékonynak tartok. Az viszont, hogy a zsidók is képzeletbeli barátban hisznek, még menti fel a katolikus egyházat semmi alól... Vagy azt hogy kalkuláltátok ki, hogy nem utolsó féreg, aki a levelet írta? Vagy szerintetek nem szánalmas a szegény magyar kisgyerekekre hivatkozni, amikor a ház lakóira pár hónappal később halál várt? Az ellen semmit sem tett a helyi egyház, mi több, élvezte az .
Ha el olvasod a levelet és megnézed a keltezést, rajössz: a tulajdonosok még lehet, hogy ki sem költöztek. És még szó nem volt arról, hogy bármilyen szervezet vagy magánszemély megkapná az elrabolt ingatlanokat az egyház szimplán csak lecsapott rá.
A világháború időszakára jellemző, hogy sok dolog még nem volt hivatalosan bejelentve, de az emberek tudtak róla.
2014. febr. 3. 11:03
A módszerek sokfélék. De már több ezer évvel ezelőtt rájöttek a vallási vezetők (akár a mezopotámiai, vagy egyiptomi főpapok, de eljuthatunk napjainkig is), hogy a vallás az egyik legkiválóbb érdekérvényesítő lehetőség, ha okosan használják. Az okosság alatt itt az értendő, hogy mindig tudni kell felmérni, hogy az adott helyzetben mi a legjobb cselekvés ahhoz, hogy a legnagyobb hasznot kihozzuk belőle. Utólag pedig mossuk kezeinket.
2014. febr. 3. 12:27
Sürgősen szeretném hozzátenni, mielőtt bárki félreértené. A vallási fő vezetőkről beszéltem, és nem a vallást gyakorlókról. Alapvető e kettőt megkülönböztetni!
2014. febr. 3. 12:28
Az egyházak és a vallás feladata a nép szellemi nyomorban tartása és osztályharcos jellegének megsemmisítése. A sorsukba beletörődő birkákat nevelnek az emberekből, miközben a felsőbb osztályok jól élnek. Ez nem 50 éves, hanem évezredes küldetése a vallásoknak, nem csak a katyolikusnak.
Mellesleg legújabb hír: Egy katolikus pap vezetett sélsőjobboldali halálosztagot Kolumbiában. Keress rá.
2014. febr. 3. 12:55
Utolsónak üzenem, az izraeli vezetés pedig 12 éves palesztin gyerekeket gyilkol. Hány zsidó vallási vezető emelte fel a hangját ez ügyben? Semmivel nem jobban a zsidók.
2014. febr. 3. 15:09
Kapcsolódó kérdések: