Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » "Lét határozza meg a tudatot....

"Lét határozza meg a tudatot. " - egyetértetek?

Figyelt kérdés

Tehát egy egyénnek a gondolkodásmódja az attól függ, hogy hogy él, mennyi pénze van. Aki gazdag, az szebbnek látja a világot, aki szegény, "azt még az ág is húzza"

Szerintetek is így van?

2014. febr. 1. 19:58
 1/8 anonim ***** válasza:
Miért? Nem?
2014. febr. 1. 20:02
 2/8 SimkoL ***** válasza:

Már Hofi is megmondta: "Ha megiszom a lét, elmegy a tudat"

De viccet félretéve nem így van. Én voltam gazdag is, csóró is, de a család, a szeretet határozza meg, hogy milyennek látod a világot. Most hiába vagyok anyagilag mélyponton de van három gyerekem, három unokám elég rájuk nézni és minden rózsaszín.

2014. febr. 1. 20:07
 3/8 anonim ***** válasza:

A környezettől annyiban függ ,hogy milyen minták közt nevelkedik és ezáltal mennyire ébred fel az érdeklődése az őt körülvevő világ iránt.Minnél több ismeretre és műveltségre tesz szert annál nagyobb az esélye egy olyan tudásra amivel a létének fontosságát igazlohatja.Akár anyagilag is, de nem feltétlenül.

Kiművelt emberfőkre van szüksége a nemzetnek, nem pedig olyan sötét elmeroggyantakra akik csacska bóvliságoktól, anyagikatól remélik a boldogságukat.

Nagyanyám meg arra tanított, hogy valamennyi pénz mindig legyen nállam mert különben ,tárgynak néznek és lepisinek a kutyák.

A világból csak annyi a tied amit megismersz belőle.Ahhoz ,hogy ismerj és tudj nem kell feltétlenül ki is próbálnod bármit.A szegény az aki világtalan , nem tud és nem ismer csak nagyon keveset ám soknak hiszi és megelékszik vele.

Ahhoz ,hogy fogalmad legyen róla milyen keveset tudsz már elég komoly tudással kell rendelkezned.Ilyenkor jön meg evés közben az étvágy.

2014. febr. 1. 20:35
 4/8 anonim ***** válasza:
Ha "lét" alatt úgy en bloc minden körülményre gondolsz, az embert körülvevő valóságra, akkor igaz. Ha "Lét" alatt az anyagiakra gondolsz, akkor nem. Az csak egy kis része a dolgoknak.
2014. febr. 1. 20:49
 5/8 anonim ***** válasza:
A kvantumfizika szerint mi határozzuk meg, sikereinket, kudarcainkat és az egész életünk http://www.gyakorikerdesek.hu/ezoteria__egyeb-kerdesek__4684..
2014. febr. 1. 20:55
 6/8 anonim ***** válasza:
56%

Szerintem kölcsönös.

Akinek sok a pénze és több jó dolgot tud magának megengedni, az természetesen jó hatással van az önértékelésére és a közérzetére. Aki pedig jó hangulatban van, az többet tud elérni, mint egy depis ember.

2014. febr. 1. 21:24
 7/8 anonim ***** válasza:
Már úgy értem, hogy többet tud elérni, mint egy depis, szegény ember, hogy nagyobb nála a motiváció.
2014. febr. 1. 21:26
 8/8 anonim ***** válasza:
A lét a tudatot, a tudat pedig a létet. Így teljes a kép. Öngerjesztő folyamat.
2014. febr. 2. 08:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!