Te miért szereted Magyarországot?
"5 és 7 válaszoló számára:"
Ahogy az állampolgároknak is vannak feladatai, kötelességei, úgy az államnak is. Mi többet tehet valaki azon kívül, hogy tisztességesen dolgozik, tisztességesen befizeti az adót, betartja a törvényeket és amikor a választások alkalmával el megy szavazni, olyanokra adja a voksát, akik még nem bizonyították be, hogy szakmailag és/vagy emberileg alkalmatlanok az ország vezetésére, hanem olyanra, akinek egyet ért a céljaival és még nem rombolt?
Cserébe az államnak biztosítania kell bizonyos feltételeket. Lét és jogbiztonságot, tervezhető jövőt, stb.
Jelen esetben én, mint polgár teljesítem a kötelességem, sok polgártársammal ellentétben megteszem az országért azt, ami morálisan elvárható, csakhogy ez nem kerül viszonzásra. Mit csináljak még? Lázadás? Puccs? Polgárháború? Vagy csak hagyjam a szarba az egészet és adjam fel az erkölcseimet vagy keressek másik országot, ahol bevándorlóként is inkább emberszámba vesznek, mint a szülőhazám?
"Mert nem éhezünk"
A magyar emberek nagy része 100 matyi alatt keres, ami szinte semmire nem elég egy jóléti államban. Mit gondolsz, miért menekül mindenki innen?
"nincs háború"
Ja, csak a magyarok meg tudnák fojtani egymást egy kanál vízben. Minden héten háború...
"a rendőrök nem vernek és lőnek agyon részegen az út szélén"
Nem, csak szaladsz hajnali 5-kor a melóhelyedre, nincs senki az úton, szóval mész lakott területen belül mondjuk 50 helyett 70-nel egy egyenes szakaszon egy kihalt, 400 fős faluban és drága biztos úrék pedig véletlenül éppen ott traffiznak és egyből ugrott a havi fizetésed fele, amiért 2 hetet gürcöltél.
"a börtönök tele vannak és nem közöttünk rohangálnak az ott lévők, az út szélén"
Nahát, az valóban csodálatos és páratlan dolog 2014-ben Európa közepén, hogy a rendkívül fejlettségünkből fakadóan nem szaladgálnak mindenfelé bandába verődött, gyilkos rablólovagok az utcán és ölik halomra az embereket. Amúgy egy fejlett társadalomban éppen hogy nincsenek tele a börtönök, mert az emberek olyanok, hogy nem kell őket lecsukni.
"ha bármi bajom van van hova fordulni"
Hát igen. A magyar bürokrácia messze földön híres az átláthatóságáról és a gyakorlatias rendezettségéről...
Az általános dolgokon, hogy ide születtem emiatt szinte az összes szociális szál ideköt.
Én kimondottan kedvelem a változatos magyar éghajlatot magát a tájat és persze a magyar gasztronómiát is a kalóriatartalma ellenére. Meg persze a magyar néplélek és észjárás is egészen szimpatikus azután, ha a nyitókörben eldarálta a baromságait és sértéseit némi (jogos) kardbadőlős hangvétellel. Ha ezt megszokod akkor egészen nyugis és kellemes hely a hazánk. Se természeti katasztrófák, világviszonylatban jónak tekinthető bűnözési statisztikák és a korábban emlegetett klíma meg a táj is bejön.
Az anyagi helyzetem meg kimondottan jó az elmúlt két ciklus minden ténykedésének ellenére. Tehát menni nem fogok, amíg nem űznek ki innen, rendszertől függetlenül.
23!
Ha minden aranyból lenne te akkor is panaszkodnál.
Reggelente időben fel szoktam kelni, és nem 70-nel megyek dolgozni. Ha meg igen tudom mivel játszok. Ja hogy bemérnek? Ez is dolga a rendőröknek, legalább nem alszik.
Szerintem te költözz el ha nem jó, de még mindig jobb mintha mexikói állapotok lennének.
Egyébként más országban ha 70-nel mész csak többet kapsz. Más országban is utálják egymást az emberek...
"Amúgy egy fejlett társadalomban
éppen hogy nincsenek tele a
börtönök, mert az emberek olyanok,
hogy nem kell őket lecsukni."
tehát akkor a magyar ember az alkalmatlan erre, ezzel magad is?
"Nem, csak szaladsz hajnali 5-kor a
melóhelyedre, nincs senki az úton,
szóval mész lakott területen belül
mondjuk 50 helyett 70-nel"
Ezen mi a kérdés? Ez a szabály és kész. De a lényeg, hogy nem lőnek fejbe meg vágják le a fejedet mint egyes országokban. Én sem örülök ha mérnek de jobb mintha nem tennék. Igy is sok barom van az utakon mégha nem trafiznának
Azért szeretem Magyarországot, mert hiába Budapest belvárosában nőttem fel, de mai napig szeretek elkocsikázni vagy csak szimplán sétálni a belvárosba, hiszen gyönyörű szép. Rengeteg gyönyörű lány van itthon, ami pl Amerikáról nem mondható el, 6 hónapot voltam kint, de egy szép lányt se láttam, itthon pedig minden második sarkon :) Azért szeretem, mert nálunk vannak a legfinomabb ételek az egész Földkergeségen, imádom a Duna a Tisza partot, mert annyira nyugodt szép és természetes. Azért szeretem, mert hatalmas történelmi múlttal rendelkezünk és rengeteg koponyánk született. Büszke vagyok a sportban elért teljesítményeinkre. Büszke vagyok arra, hogy mi a jéghátán is megtudunk élni, és minden negatív dolgot úgy viselünk, mint senki más. Szeretem a romkocsmákat és a rettentő jó hangulatot a belvárosban naptól függetlenül, ami az egész világon nincs sehol. Szeretem, hogyha baj van szó nélkül segítünk a másikon, összetartunk. Szeretem a Hortobágyot, a mangalica húsát, az elképesztően ütős és finom házi pálinkákat az erős pistát a lángolt kolbászt a füstölt szalonnát és a Márka üdítőt.Szeretem a kisvasutat a régi trolikat és a fogaskerekűt. A múzeumainkat. Persze rengeteg negatívumot is fel tudnék hozni, de nem fogok.. mert a pozitív dolgok úgy is ellensúlyozzák:)
Szóval tudnék még mit írni, de most csak ennyi jött :)
19/L
azt szeretem magyarországot mert
?????őőőőőőőőőőőőő..az jó kérdés.....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!