Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért nem tudnak boldogulni a...

Miért nem tudnak boldogulni a mai közepes telyesítményű fiatalok? Vagy mindenki ügyvéd vagy orvos lesz?

Figyelt kérdés
Anno mi szakmát tanultunk és azt meg is tanították, volt rá lehetőség, hogy gyakorlatban is meg tanuljuk (az öreg szakik bizony elmondták a titkot mi meg fizettünk egy felest, vagy többet)
2014. jan. 28. 10:37
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

"4/5 ős szerinted hány technikust szívatnak a jól képzet szakmunkások"

Egyet sem, ugyanis ma már nincsenek jól képzett szakmunkások, maximum 40 fölött. Ma már az a technikum, ami 50 éve a szakma volt. A szakma meg ma az, ami 50 éve a 6 általános volt.

2014. jan. 28. 13:10
 12/17 anonim ***** válasza:

"5/6 nem, a szegényebbekre gondoltam ha nem a nem kiváló tanulókra ők is emberek és bizony a múlt rendszerben tudtak élni ma már vagy munkanélküliek,vagy hajléktalanok"

Akkor ezek szerint ma majdnem minden ember átlag feletti, ez jó hír.

2014. jan. 28. 13:11
 13/17 anonim ***** válasza:

"Külföldön valahogy működik az, hogy egy asztalos is tud hasonló színvonalon élni mint egy orvos."

Erre jönne a fideszes válasz, hogy ezek az országok biztos mocskos balliberálisok, akik a nyomorult, semmirekellő, szakmunkás proliknak is olyan jó életet biztosítanak, mint egy orvosnak és ez mekkora szégyen.

2014. jan. 28. 15:42
 14/17 anonim ***** válasza:

ezek a munka nelkuli kepzesek teleg viccek, idos ismeros is elment, egesz eletebe hegesztett javitott, tenyleg jol tolja, ott meg vmi taknyos akarja neki megmondani neki h ezt igy kene, azert ez eleg nevetseges.

masreszt en megcsinaltam a papirt felso kozep vegzettseg, orulok ha most fix allasom van, igaz itt is a bort lehuzzak rollam, csak akkor kapok ha dolgozok...

az osszes juttatas kiegeszito alom marad.

elotte be se jelentettek, sajat koltsegen mentem javitani, ha volt mit.

kozbe mast is maszekoltam eh berer.

szted ? igy h jussak elore, mire eleg a ~85 ?

raadasul, rendesen tulorazok, ingyen ...

ja es 5 re vizsgaztam, nem fenyezni akarom magam, csak h gyakorlatba is megy.

2014. jan. 28. 16:59
 15/17 anonim ***** válasza:

Le lett degradálva a középfokú oktatás ebből következően a felsőoktatás is. Az egész közoktatási rendszert megbolygatta annó a Kádár-éra majd a nagy nehezen beálló egyensúly állapot is szétesett a rendszerváltással, amihez hozzányúlni nemigazán mert senki. Kiszivattyúzták belőle a pénzt, központosították és végeztek is vele. Az óvodától és a diplomaosztóig ugyanaz a gyászos lökéshullám indult meg és rengette meg az alapokat.

Mert a nyolc általános hazánkban az illegális segédmunkához elég egyedül, ha nincsen senki aki megtoljon hátulról. Megszűnt hazánkban a szovjet nyersanyagból és technológia alapján üzemelő nehézipar és TSZ rendszer, ahova boldog boldogtalant be lehetett és be is kellet protezsálni. Aki nem akart továbbtanulni az nyolc általánossal is kényelmesen elvegetálhatott.

Ez gazdaságilag nem volt fenntartható és a kilencvenes évekre a fejlett világban a nyolc elemi önmagában semmire se lett elég. Ezért akik amúgy nem tanultak volna, vagy nem tanulhattak volna tovább azokat is benyomták ahová csak lehetett, a szüleik az állam. Elvégre 18 éves korig lett a tankötelezettség hazánkban, szóval valamilyen középfokú intézménynek fogadnia kell a gyereket.

Felhígult az emberanyag ezekben az intézményekben, ahogy az állami támogatások hiányában, a tanári kar is csökkent és a saját korában is elavult felszerelés még ócskábbá vált. Ami egy generáció alatt kitermelt a társadalom és a rá reflektáló munkaerőpiac egy olyan hallgatóságot és tanári kart, ami nem akart tanulni illetve tanítani, de ha szeretne se tudna. A piacon meg hiány van a képzett és fehéren dolgozó szakiból, mert a a hazánkban dúló minden szintet átható korrupció és adócsalás a szakszervezeteket és a béreket is masszívan leverte, az hogy az emberanyag jelentős része egy marék szotyolát sem ér az már csak hab a tortán.

Összegezve, nincs (anyagi és erkölcsi) motiváció, nincs képzési és anyagi feltétel, nincsen megfelelő szűrés (az Orbán-kormány kivételesen jó tervezete volt az, hogy a tankötelezettséget két évvel visszanyomja), a társadalom meg tojik rá magasról, nincs akarat a változtatásra.

2014. jan. 28. 17:25
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

"Külföldön valahogy működik az, hogy egy asztalos is tud hasonló színvonalon élni mint egy orvos."

Őőőőő.... és mégis hol? Ne kövezzetek meg, de egy orvos sokkal többet tanult, sokkal több munkát végez, ráadásul olyan munkát, amit 100-ból jó ha egy ember el tudna végezni, ezen felül ennél stresszesebb szakma nincs a világon. Ezért mindenhol sokkal jobban (kellene) élnie egy orvosnak, mint egy asztalosnak. Asztalos lehet bárki, orvos nem.

2014. jan. 28. 18:08
 17/17 anonim ***** válasza:

Utolsó ebben azért nincs teljesen igazad, mert egy rendes asztalost nem lehet össze hasonlítani avval amit manapság átlag szakmabelinek hívunk.

Ma kijönnek összecseszik a terepet, félmunkát csinálnak, hanyag minőségben, és a megbízónak kell takarítania, árut beszereznie, vagy éppen befejezni a folyamatot, mert emberünk már így is késésben van és siet ...

Kijön a "klímaszerelő" erre nincs egy díszléce, vezeték takarója, a Pur habja beszáradt. Nagy nehezen megérkezik majd rájön hogy a vezeték amit valahonnan bontott nem megy rá a gépre.

Rá akarta feszegetni de szóltam neki hogy ezt így akkor inkább ne és majd jöjjön vissza holnap egy rendes új csővel, hát ő ennek nem örült, de én meg mondtam hogy gányolásért nem fizetek.

Megcsinálta nagy nehezen, de ahhoz is könyörögnöm kellett hogy takarítsa ki a gépet.

Majd amikor szóvá tettem hogy kéne takaró elem a falfuratra, vagy hogy a lengő kábelt, talán egy szegőléccel el kéne rejteni, esetleg fújja már ki rendesen purhabbal az üreget, arra az volt a válasz nála nincsenek ilyenek éppen most, és nem szívesen jönne emiatt vissza már megint, menjek el az obiba vegyem meg a dolgokat és csináljam meg, mert neki annyi a dolga hogy nem tud csak emiatt visszajönni, és ez különben sem tartozik a munkájához az már hozzá.

Én meg mondtam neki hogy akkor ki csinálja meg talán én nő létemre? Nem azért van a szakember hogy ezeket megcsinálja? Kifizettem amennyiben megállapodtunk de mondtam neki hogy ha jobban dolgozott volna, akkor adtam volna többet is. De neki ez is megérte, számla nem volt...

Az meg már csak bónusz hogy emberünkbe vastagon volt vonóval, eredetileg nem is akartam vele pont emiatt foglalkozni, de ismerős adta a számát, gondoltam megpróbálom mert mást akkor nem találtam, és hamar kellett.

Tapasztalat: Kisebbségiekkel sosem üzletelünk meg semmi, illetve meg kell várni meg fizetni a rendes munkásokat.

Nekem az a szerencsém hogy a párom és annak apja is ezermester szóval szerencsére nem igen szorulunk rá ilyen "mesterekre" de eddig nem sok jó tapasztalat van velük.

Emlékszem barátnőmet annyira palira akarták venni (és sikerült is nekik) hogy a rohadt drága semmit érő ajtaját amit felrakatott, még neki kellett körbe purhabolnia meg takarítania.

De aki sajnos rászorul a magyar egészségügyre (ha már orvosok) akár csak az idős szülők révén, az tudja hogy ott is katasztrófa a helyzet. Nincs orvos, nincs nővér, aki van az is érdekeletlen. Nincs klíma az 50 fokban a fekvő beteg osztályon, nincs katéter, kötszer, meg eleve heteket kell várni mindenre. A kaja az éhenhaláshoz kevés.

Ha nem lenne ott egy pár lelkiismeretes orvos meg nővérke, az egész becsődölne a francba.

Az első esetben azért van ez, mert csak a feketéző fusizó munkást tudja a minimálbérből élő megfizetni, mert a rendes ember aki bejelentetten csinálja amit csinál 2x annyiba kerül.

A második esetben pedig azért mert az állam képtelen gazdálkodni.

Sőt az első eset is azért van mert az állam csak azért van hogy ne legyen anarhia, bár ez sem sokáig lesz így, mert amilyen állapotok vannak ebben az országban nem csodálnám ha lassan kialakulna valami parasztlázadás féle.

2014. jan. 28. 20:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!