Mennyire lehet, Madárnak (Erdei Zsolt) esetét az Univerzummal, rávetíteni a tipikus EU- magyar kapcsolatokra?
Madár azért nem kapott ellenfelet, mert Magyar és egy Németet (akit amúgy legyalázna) jobban el lehet adni. Ezért oda adatták vele az övet és egy súlycsoporttal feljebb kényszeríttették. A sors fintora hogy ezt is megoldotta a nagyszívű magyar, és most fő a feje az Univerzumnak hogy miként szabaduljon meg tőle.
Nem érzitek az általános összecsengést, a viszonyunkban a nyugattal?
Velünk hétköznapi emberekkel nem ugyan ezt csinálják?
Miben látod a különbséget?
Neked mit hozott az Eu?
"Velünk hétköznapi emberekkel nem ugyan ezt csinálják?"
Mit? Egyálltalán hogy lehet összehasonlitani egy politikai szervezetett egy profit orientált céggel. Amugy az Eu-nak köszönheti egy rakás ember hogy külföldön vállalhat munkát és keres valamenyi pénzt.
"Neked mit hozott az Eu?"
Hát pl nem kell megállni a határon, felújított utakat, épülő metrót(bár azt a pénzt én másra költöttem volna), M0-ást stb.
Ajánlanám ezt a videót, 4:20-tól:
Ha akarom, ki lehet hozni belőle az általad említett "általános összecsengést". Viszont szerintem ez a példa nem alkalmazható az EU és Magyarország általános viszonyára. Ahogy írtad is: "egy németet jobban el lehet adni". Ja, kérem, Németországban nem fognak egy magyarnak annyian szurkolni, mint egy németnek. Mi is ugyanilyenek vagyunk. Ha pedig nem szurkolnak neki annyian, kevesebb a jegy- és reklámbevétel. Ez pedig felülír mindent. Persze, a végeredmény ugyanaz: a magyart elnyomják, a külföldit támogatják. Viszont kevéssé hiszem, hogy a háttérben nemzetiségi okok lennének. Pénz az egész...
(egyébként felhívnám a figyelmedet a "magyar" és "német" melléknevek, illetve az "odaad" ige helyesírására - hogy a vesszőhibákról ne is beszéljek, ami egy ilyen tartalmú kérdés esetén némiképp humorosnak nevezhető)
Én nagyon is egyetértek az kérdezővel. Az EU és MO kapcsolat a tipikus úr-csatlós kapcsolat, ahol magyart csicskaként kezelik. Ideje lenne már kilépni ebbőla rendszerből, mentalitásból, és magából az Únióból is. Game shall be over.
Magyar, állj a talpadra, semmi szükséged a nyugatra, ebben a formában legalábbis nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!