Határon túliak! Tervezitek, hogy elmentek szavazni és ezzel beleszóltok egy olyan ország belügyeibe, amiben nem éltek és nem fizettek adót?
Üdv mindenkinek!
a kérdezőnek válaszolva:
26 éves , külföldön dolgozó srác vagyok, sajnos egy olyan ország állampolgára, ami arra kényszerít, mert itthon nem kell a munkám, hogy SAJNOS más nyelven, más pénznemet keresve, családomtól távol éljek egy hónapot, aztán a kinn megkeresett pénz java részét hazahozva idehaza segítsem a szüleim, és próbáljak élhető életet élni, aztán egy hét után ismét visszamegyek hátrahagyva barátaimat családomat, szülővárosomat és azt az országot amely magasról tesz ránk...EL FOGUNK MENNI SZAVAZNI, kedves kérdező, eddig is elmentem, mert adóztam idehaza eleget,ma is fizetem a tbt, a adóznak a szüleim , és én is minden megvásárolt termékkel és szolgáltatással amit itthon veszek igénybe ÁFÁT azaz forgalmi adót fizetek,beleértve a ketyegő netemet, a kábeltvt, és a sör+pálesz kombót törzskocsmámban....
Szeretném azt hinni hogy ér valamit még ez az ország mert ÉN szeretek itt élni, és itt is fogok, hiába beszélek még két nyelven, it szeretném felnevelni majd a leendő gyerekeimet, majd ha ez az ország ezt megengedi nekem...
mellesleg a többi kinn dolgozó ember nevében Kikérem magamnak és mélységesen felháborít, hogy azért mert te idehaza úgy érzed mi már nem vagyunk magyarok!!!
(TUDJÁTOk MIT :nem tudom ,hogy azért mert jobban keresünk mint te valaha idehaza fogsz, vagy mert nincs bátorságod/lehetőséged/"kedved ;mert neked ennyi elég" kimenni és emberi módon élni kinn és idehaza egyaránt , világot látva és később letelepedni és kacagni , az olyanokon , akik ilyeneket kérdeznek anonimban a neten....)
Köszönöm hogy végigolvastad! EZ IS CSAK EGY VÉLEMÉNY!Cheers
Szerintem is csak az szavazzon, aki adózik.
Mivel én ötször annyit mint az átlag magyar, ezért nekem legyen 5 szavazatom. A cégemnek 100-nak, de akkor adjunk a tesconak is olyan 10.000-t. Hogy igazságosak legyünk...
Egyébként a Nemzeti Importszavazókra gondoltam elsősorban és nem azokra, akik rákényszerültek, hogy elhagyják az othonukat.
Köszönöm az eddigi válaszokat
"Egyébként a Nemzeti Importszavazókra gondoltam elsősorban és nem azokra, akik rákényszerültek, hogy elhagyják az othonukat. "
Egyik se szavazhasson. De akinek volt lehetősége itt élni mégis máshová ment az különösen ne!
"Én gyorsított eljárással lettem magyar állampolgár és igen,tervezzük.Magyarország a magyaroké bárhol éljenek is,így nekünk is van beleszólásunk abba,hogy minket ki képviseljen nemzetközi téren."
Ezért nem kellett volna szavazati jogot kapnotok, mert belepofáztok a belpolitába, amihez semmi közötök!
Ez az egész állampolgárosdi egy nagyon bonyolult kérdés.
Az állampolgárság olyan dolog, ami vagy van, és akkor jár vele minden állampolgári jog, vagy egyáltalán nincs és akkor nem jár vele semmilyen állampolgári jog. Korlátozott formája nem lehet.
Mikor felmerült az a kérdés, hogy kaphassanak-e azok magyar állampolgárságot, akik történelmi okokból vesztették el azt korábban, akkor kétféleképpen lehetett dönteni. Az egyik eset, hogy adunk állampolgárságot és ezzel a magyar állam tulajdonképpen eleget tesz annak a feladatának, hogy védje az állampolgárait (hiszen a magyar állam szempontjából ők "elrabolt" állampolgárok) illetve kifejezi az összetartozást, de akkor jön az a probléma, hogy olyanok is szavaznak, akikre a következmények esetleg nem hatnak ki (az már csak mellékes szál, hogy a Nemzetközi Bíróság a Nottebohm-ügyben hozott ítélete miatt közülük sokan igazából nemzetközi jogilag nem is lesznek magyar állampolgárok). Vagy tehettük volna azt, hogy nem adunk állampolgárságot, ezzel megoldva a szavazás kérdését, azonban az meg egyrészt erkölcsi problémát vetett volna fel, másrészt pedig a magyar állam megsértené azt a kötelezettségét, hogy védje azon polgárait, akiktől az állampolgárságot történelmi okokból vonták meg.
Az, hogy a két problémás lehetőség közül melyik a jobb, nehéz megmondani. Ehhez igazából fel kellene találni a korlátozott állampolgárságot (aminek része mondjuk a diplomáciai védelem, de nem része a választójog), ilyet viszont ma a jog legjobb tudásom szerint nem ismer. És még ezzel is problémás, hogy mi van, ha valaki úgy dönt, hogy Magyarországra költözik és onnantól ő is szenvedi a döntések következményeit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!