Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mire számít a magyar kormány?

Mire számít a magyar kormány?

Figyelt kérdés
Minden évben menetrendszerűen megjön a nagy hó. Van amikor decemberben, esetleg januárban vagy februárban, de volt már példa arra is, hogy márciusban voltak nagy havak. Az OMSZ (Országos Meteorológiai Szolgálat) már hetekkel a nagy havazások előtt elkezdeni felhívni rá az ország lakosainak figyelmét, hogy számítsanak hidegre. Ennek ellenére mindig "váratlanul" és felkészületlenül éri a magyar utakat az 5-10 cm-es hó. Kérdezem én, hogy az ebben illetékes "szakértők" nem néznek időjárás jelentést?
2014. jan. 24. 19:10
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
És igen, mindenki az alapján ítéli meg az országot, hogy 1000 év alatt volt egy március 15-e, amikor qrva nagy hó esett... beszrok. ez a magyar ultra pesszimista mentalitás.
2014. jan. 24. 23:06
 12/23 anonim ***** válasza:

"Érdekes módon, amint elállt a hó, eddig még mindig órákon belül felszabadították a legalsóbb rendű utakat is."

Az egészből csak azt nem fogod fel, hogy ahol ugyanolyan szar volt a helyzet mint nálunk, ott nem volt fennakadás. Miért?

Mert valami csodával határos módon sózták (illetve azt itt nem lehet, tehát kavicsot szórtak) az utakat, tehát ELEVE NEM FAGYOTT LE, MAGYARÁN nem volt fennakadás, nem 20-al haladtak az autók, így semmiféle hófúvás nem temette őket be a pályára.

Valahogy ez otthon elmaradt ugye. Bár érdekes módon a Pestre bevezető utakon valahogy sikerült elintézni, de máshol nem.

2014. jan. 24. 23:32
 13/23 anonim ***** válasza:
Úgy látom sokan nem fogták fel a kérdést. Ki kérdezte, hogy március 15-én miért nem lett letakarítva a hó? Ez minden évben, függetlenül, hogy március 15 van vagy nem az első hóeséskor nem lehet eljutni sehova az országban, mert akkor kezdenek utat takarítani, amikor már leesett 30 centi hó. De ahogy kiveszem a szavaitokból az a normális, ha hó esik szabadságot veszek ki melóban, mert sajna busz nem jár, vonat nincs, így kocsival kell mennem, és nem az lenne a normális, hogy a közútkezelő a befizetett adóforintokból tenné a dolgát...
2014. jan. 25. 07:31
 14/23 anonim ***** válasza:
71%-os, fogd már fel, hogy szakadó hóban hiába takarítják az utat. Nem akkor kezdték takarítani, mikor leesett 30 cm hó, folyamatosan tolták. Az sem igaz, hogy csak Magyarországon okoz fennakadásokat a hó. A németeknél, osztrákoknál, amcsiknál, mindenkinél megáll az élet, ha szakad a hó. És igen, mikor szakad a hó, akkor mindenki maradjon otthon a seggén. Azt az egy napot ki lehet bírni szerintem.
2014. jan. 25. 09:03
 15/23 anonim ***** válasza:
71%-os, gondolom te sem szórtál havat tegnap. Becsületből kimentem, elszórtam, ahogy végeztem, már kezdhettem volna újra, mert fél óra alatt tök ugyan olyan lett a járda, mint volt. Az úttal is ilyen a helyzet.
2014. jan. 25. 10:29
 16/23 anonim ***** válasza:
Nem szórtam. Németországban nem havazott még.
2014. jan. 25. 11:43
 17/23 anonim ***** válasza:
Akkor meg nem tudom mit okoskodsz, ha nem is itt élsz.
2014. jan. 25. 12:18
 18/23 anonim ***** válasza:
71%-os, mekkora LOL vagy. :D
2014. jan. 25. 12:30
 19/23 anonim ***** válasza:
:D Leírtam hogy nem élek otthon, és hogy pont azt nem értem az ominózus márc 15-ben, hogy itt 3xszarabb volt a helyzet, de mégsem voltak fennakadások. Magyarázza már meg valaki! :D
2014. jan. 25. 12:44
 20/23 anonim ***** válasza:

47%-os hidd el nekem, nem állt meg az élet.

Nem kötekedésből írom, nem tudom otthon mit toltak a médiában Németországról, de itt MINDEN út le volt takarítva. 15-én pont reggel Münchenből utaztam nyugatnak 130 kilómétert, igénybe is vett vagy 1 órát. Nem volt semmiféle fennakadás, pedig az idő ugyanolyan kaki volt.

Egyébként többször megfigyeltem már, hogy itt ha elkezd esni a hó, akkor igenis kiküldik a hókotrót. Nem egyszer zavart már a hajnalban kocsmából hazajutásban, hogy egy hókotró szötyörgött előttem 10-el, mert elkezdett havazni minimálisan. Itt kiküldik hajnali 3-kor is, ha akkor esik le 5 centi hó - a másik meg hogy VAN elég hókotró.

De több érdekesség is van. Pl. a kis falvak és tanyák esetén a helyi gazdálkodók felelősek az utak takarításáért. Tőlem 30 kilométerre van a munkahelyem, de falvakon át megyek végig. Még egyszer sem fordult elő 6-7 óra között, hogy ne lett volna minden letakarítva, és jeges-havas úton kellett volna szórakozni. Amire itt mindig lehet számolni az az, hogy az utak le vannak takarítva, és kész.

2014. jan. 25. 12:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!