A média által elbutított emberek meddig fogják szajkózni azt a hatalmas tévhitet, miszerint eddig több támogatást kaptunk az eutól, mint amennyivel megkárosítottak minket?
Már rég megcáfolták ezt a tévhitet:
http://www.youtube.com/watch?v=QJDREGi6JYs
(Jöhetnek a válaszok, hogy "ez egy hülyeség", "ez egy baromság", mert kb nektek ezt jelenti valaminek a megcáfolása)
Én inkább azt nevezném elbutítottnak, aki egy youtube videót, amin egy bácsi beszél hiteles forrásnak tud tekinteni.
Az a "tévhit", hogy az EU több támogatást ad nekünk, mint amit mi befizetünk számszerűen leellenőrizhető: [link]
Mi az egész EU-ban a harmadik legjobban "profitáló" ország vagyunk a görögök és a lengyelek után, ráadásul a kiindulási (2005 környéki) 800-1000 millió eurós plusztól eljutottunk a bőven 4000 fölöttiig mostanra.
Hol vannak a ti tudományos alapú tanulmányaitok a fröcsögésen és konteós weblapokon kívül?
Az új, 2014-2020-as költségvetésben is megőrizzük az egész EU-ban harmadik legjobban profitáló helyet, olyan 4500 millió eurós töblettel évente.
De ja, ha egy bácsi, aki olyan alapvető dolgokat nem tud, hogy a teherautók úthasználati díjat fizetnek, nem ezt mondja, akkor az szentírás. Többtízezer közgazdászból pont csak az a szélsőjobbhoz köthető 20 volt az, akinek feltűnt, a maradék nem vette észre a számokat!
hát én egy félórát néztem, elég is volt
néhány észrevétel: nem kell útdíjat fizetni, de kell, kell nemzetközire és autópályára is
a vámok leépítése ennyi és ennyi bevételtől fosztotta meg az országot: igen, de nem csak a németeknek nem kell ide fizetni, hanem nekünk se oda, és ez szépen javított az exporton
hogy kimegy a profit Magyarországról, igen, de ennek semmi köze az eu-hoz, ezt te viszed ki, azért mert egy kicsi nyitott gazdaság vagyunk, és ha szeretnél se tudnál magyar telefont, autót, farmert venni
hogy az aldi 5-ös áron adja el a kínai papucsot, ez így van, azért, mert megteszi nekem az aldi, hogy a papucsért nem kell kínába elgyalogolnom, hanem elég, ha lemegyek az utca végére az aldiba
hogy a foglalkoztatottság 500 000-rel csökkent, igen, de a foglalkoztatottsági ráta nem, miért? mert kimentek a magyarok külföldre dolgozni
eléggé összeszedetlen a mondókája, nem hiszem, hogy erre az előadására a legbüszkébb
":) Na, a sok elmeprogramozott már támadásba is lendült..."
Imádom az ilyen küldetéstudatos kérdezőket, akik még bevették a 2-3 évvel ezelőtti kurucinfós propagandahadjáratot, miszerint mindenki aki nem ők az egy agymosott, bezzeg az őket olvasók és támogatók a kisjézusok, akik egyben gazdasági és szociológiai zsenik is.
Vicces :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!