Horthy Miklós valóban felelős volt a Trianoni szerződéssel kapcsolatban?
"annyira revizionálni akarták h a himnuszt meg a nemzeti lobogót is betiltották :)"
Területi revíziót írtam, nem tudom feltűnt-e?
"Kiváló politikus volt."
Annyira, hogy feleslegesen feláldozott 200 ezer magyar katonát a nácik aljas, hódító hadjáratához. A zsidókról pedig azért nem szólok, mert tudom, hogy a jobbosok jelentős részének ilyen irányú humánuma egyenlő a nullával.
21:47
"feleslegesen feláldozott 200000 magyar katonát"
ha most valaki lerohanná Irakot, benne a magyar katonákkal, akkor Sólyom László lenne a fő ludas, mert kiküldött oda mondjuk 500 katonát? nem. a németek a fene tudja milyen hosszú keleti frontra kértek erősítést a szövetségeseiktől. akkor 500 emberrel inkább hazaküldték volna Horthyt is. Magyarország egy szövetség része volt, és ha a szövetséget "fejbe vágják"(Németország meggyengül), akkor bizony a "fejnek" szüksége van a "kezekre" is. olyan, mintha most a NATO szarban lenne mondjuk a Közel-Keleten, körülzárnák a csapatai nagy részét, és a szövetségesei támadása kudarcba fulladna. Persze akkor nem ez volt a szituáció, de hasonló.
inkább én is Károlyit hibáztatom, meg IV. Károlyt. IV. Károlyt azért, mert Wekerle János, aki 1918-ban miniszterelnökünk volt, 4 napig aludt és könyörgött a király előszobájában, hogy legfőbb hadúrként írja alá a parancsot, miszerint a Tanácsköztársaság katonái tartsák a határokat és a rendet. Károly nem írta alá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!