Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Vannak inkább jobboldalibb,...

Vannak inkább jobboldalibb, meg inkább baloldalibb szellemiségű felsőoktatási intézmények?

Figyelt kérdés
Ahogy hallom, például a Pázmány, Károli, BME inkább jobboldalibb, Corvinus, BGF inkább baloldalibb szellemiségű. Legtöbb tanárt, és diákot figyelembe véve kérdem.

2014. jan. 21. 09:51
 1/3 anonim ***** válasza:
48%

Nem, ez nem lehetséges. Az intézményekben emberek dolgoznak és azoknak lehetnek ilyen, vagy olyan nézeteik. Lehet, hogy az egyik képviselői többen vannak. De nem meghatározóan.

Az egyházi intézmények lehetnek kissé kivételek, mert azok frissek, a tulajdonosoknak volt lehetőségük az embereket adott szempontok szerint összeválogatni. És ott lehetséges jobboldali túlsúly.

De azért minden intézményben a hallgatók vannak döntő többségben. Ők pedig a szellemiségüket viszik oda, nem ott szerzik (egy kis kivételt leszámítva).

2014. jan. 21. 09:57
 2/3 anonim ***** válasza:
én ÁVF-re jártam, az elvileg egy mszp-s suli, én ebből soha semmit nem tapasztaltam, sőt, volt egy csomó jobbikos
2014. jan. 21. 10:24
 3/3 anonim válasza:

Egyetértek az előttem szólókkal.

Én is ÁVF-s voltam, és az köztudottan baloldali beállítottságú suli, ennek ellenére ebből semmit sem éreztünk.

A politikának nincs már akkora hangsúlya a felsőoktatásban, mármint abban az értelemben,amire te gondolsz.

2014. jan. 22. 12:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!