Miért kell Orbánnak AES-2006-os reaktor? Miért nem elég nki a harmadannyiba kerülő AES-92?
Mert ez nem a reaktorról szó, hanem a pénzről. Minél többet tud kivenni az államkasszából, annál több marad nála és a haveroknál is. (Ld. pl. kapcsolódó beruházások.)
És igen, ha végül mi fizetjük meg az árát, akkor mindenkit érint a dolog.
Jogos a kérdés: mi a különbség a két reaktor típus között? :)
Természetesen forrásokkal ha lehet. :)
Mert szinte kizártnak tartom, hogy 3x annyiba kerüljön és ne legyen különbség. :)
Miután a kérdést te tetted fel, neked kellene a saját véleményedet alátámasztani. Aztán majd a többiek egyetértenek vagy cáfolnak.
De én is megkérdezem: energetikai szakember vagy-e, hogy tudod, nekünk elég lenne a másik is?
Mondjuk én nem vagyok szakember, de ha már mindenképpen atomenergia, akkor engem ez meggyőzött:
Én egyáltalán nem vagyok benne biztos, ezért kértem forrásokat, hogy eldönthessem, egyetértek-e veled vagy sem. Meggyőzhető vagyok de atomenergetikai döntéseknél elsősorban a biztonság a fontos.
Ha drágább de cserébe sokkal jobb az üzembiztonsága, akkor hajrá, legyen a drágább.
Ezért kértem linkeket, ahol szépen elmondják a képességeket, piárszöveg mellőzésével. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!