A cigányok fideszre vagy mszp-re fognak szavazni? És
miért?
A cigányok senkire sem szavaznak. "A cigányok már rég a földeken dolgoznak" by Kolompár Orbán
2009. dec. 2. 21:58
12/25 A kérdező kommentje:
Mit csinálnak? És hol? :D
21.51.vagyok újra.Még így sem tudok neked válaszolni.A kampány és az ígéretek még csak ezután hangzanak el.Az is lehet,hogy a Jobbikra fognak szavazni,ha a Gárda fogja őket megvédeni.Legalábbis a hiteles Kurucz-infón olvastam ilyeneket: A Gárda megvédte a cigánycsaládot az uzsorásoktól vagy Sajóbábonyban egy cigányasszony kért védelmet a Gárdától.
Várjuk ki a következő időszakot.
2009. dec. 2. 22:08
14/25 A kérdező kommentje:
azért kíváncsi vagyok még mások véleményére is. neked köszi az értelmes választ. Jó látni, hogy nem mindenki egymást gyilkolászó paraszt, mint pár előző válaszoló. (most párttól függetlenül mondom, akármelyik felé is húzol)
A Jobbikra nem de, hogy kire az passz..
2009. dec. 2. 22:53
Ha megértenék a Jobbik programját lehet télleg arra szavaznának de szerintem a kérdező az átlagcigányra gondolt aki még nagyon olvasni se tud csak X-elni.Véleményem szerint egy átlagcigány a Jobbikról annyit tud hogy szociáliskártya meg , hogy szélsőjobbos nácik..ergo nem szavaz rá. Elöző voltam.
2009. dec. 2. 22:55
Én láttam egy riportot, ahol olyan cigányokat interjúvoltak meg, akik a jobbikra szavaztak, mondjuk nem vagyok biztos benne, h ezt tudatosan tették-e. Azt gondolom, h a cigányoknak egy nagy része, főként azok, akik mélyszegénységben élnek és nagyon aluliskolázottak, azok ha egyáltalán elmennek szavazni, nem azért fognak bárkire is szavazni, mert ismerik az adott pártot.Kb. ilyen okok alapján "a fideszre szavazok, mert szeretem a narancsot" (igen, ezt vki tényleg így kijelentette)
Egyébként biztos sokan fognak az MCF Roma összefogás-ra szavazni, de hozzáteszem, h a kérdés valójában általánosító, így igazán nem is lehet megválaszolni.
2009. dec. 2. 23:19
21:46 - Tévedsz, aki ismeri a nyelvet, annak helyesírási szempontból KÖTELESSÉGE írásjeleket használni (ékezeteket nem, mert az a billentyűzet és a számítógép lehetőségeitől függ).
Kérdező, a kérdésed általánosító, minden ember arra fog szavazni, akire a megítélése szerint akar. Nem minden cigány egyforma.
2009. dec. 3. 00:24
A cigányok el fogják olvasni a JOBBIK programját és előbb-utóbb megértik, hogy a MAGYAR a Kárpát-medence vezető népe, és az országot csak a Szent Korona uralma húzhatja ki a bajból. Ők, mint alattvaló nép engedelmességgel tartoznak a MAGYAR népnek, és akkor majd az ő életük is jobbra fordul. Ha megértik majd, hogy MAGYARORSZÁG A MAGYAROKÉ, (ergo nem az övék), bizonyára felcsillan a szemük, és a JOBBIKRA fognak szavazni :-DDD
2009. dec. 3. 05:34
20/25 anonim válasza:
Ez az aktuális kampánytól függ. Egyébként meg a cigányokat is húzzák jobb-, bal- és zsidóoldalra (Szdsz) is. A Fidesznek megvan a Lungodrom nevű szervezete, élén a bűnöző Farkas Flóriánnal. Az Mszp-től a segílykét kapják ész nélkül. Az Szdsz meg már évek óta a kisebbségekre (zsidók, búzák, cigányok) építi a politikáját. Ja, igen, van még az MCF, de Kolompár ügyei miatt (ugye cigányoknak szánt pénzt lopott) valószínűleg nem kap sok szavazatot. Tulajdonképpen ezt a népséget nem is lehet egy párt alá terelni, mivel nem képesek egy vezetőt sem teljesen elfogadni.
2009. dec. 3. 08:57
Kapcsolódó kérdések: