Ha bevezetnék az 50000-es járandóságot mindenkinek, akkor szerintetek hányan dolgoznának a 80 ezres minimálbérért?
A LÉT terve szerint a nettó minimálbér akár 80000-re is nőhetne, de szerintem így is sokan elgondolkoznának, hogy érdemes-e azért a havi plusz 30 ezerért napi 8 órát (vagy még többet) robotolni.
Jelenleg a nettó minimálbér 66 ezer körül van.
"Miért eddig ki fizette,mert helyette még soha senki. 30 éve voltam ovis de már akkor is a szülő fizette."
Mindenki, ahol az egy főre jutó jövedelem nem éri el 37.050 forintot, jogosult ingyenes tankönyvre és étkezésre. Ingyenes tankönyvre jogosultak a 3 vagy több gyereket nevelő családok jövedelemtől függetlenül, illetve a tartósan beteg gyerek szintén jövedelemtől függetlenül. Ez utóbbi két kategória 50%-os étkezési kedvezményre jogosult.
Ezt te írtad:
"Miért eddig ki fizette,mert helyette még soha senki. 30 éve voltam ovis de már akkor is a szülő fizette."
Ha ezt úgy értetted, hogy van aki kap ingyen tankönyvet, akkor tanulj meg fogalmazni, mert ez nem azt jelenti.
" Aki meg segélyből él az kit érdekel, egye meg amit főzött."
Amit főzött? Esküszöm, ha lesz lehetőségem visszamenni az időben, akkor egyetlen egy dologra fogom felhasználni: az összes ilyen gondolkozású ember szüleit kirúgatom a munkahelyéről, és elintézem, hogy nagyon-nagyon nehezen találjanak munkát. (például valamilyen szempontból kitaszítom őket a társadalomból). És akkor majd megnézhetjük, hogy mennyire fogja utána gyűlölni a szegényeket.
"Fizetni kellene a gyerek menzáját, tankönyvét stb. "
Miért ez nem úgy hangzik, mintha mindenkinek ingyen lenne ezek?
# 16/17
Nem utálom egyáltalán a szegényeket, de azért olyan sincs, hogy valaki évtizedekig nem talál munkát. Akkor talán tanulnia kellett volna valami gyerekvállalás előtt.
Azért azt vedd figyelembe, hogy a szociális ellátások megszűnnének. Fizetni kellene a gyerek menzáját, tankönyvét stb.
Tán ha egyben próbálnád meg értelmezni a hozzászólásomat, akkor nem írnál hülye@éget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!