Hallottál már a Fidesztől bármi önálló gondolatot, ami nem arról szólt, hogy totálisan ellent mondanak az MSZPnek?
"Hát nem tudom. A Fidesz elmúlt 8évének retorikájában az illegitim volt a legenyhébb jelző, amit az MSZPre használtak, általában maradtak a hazaárulónál - tehát, hogy melyik fogja rá melyikre, kicsit másképp látom."
Csak 2006 után,ha jól emlékszem.
"Amikor meg anno a Fidesz volt hatalmon, és olyan kijelentéseket tettek, hogy ellenzékre nincs szükség, meg 3hetenként tartottak csak parlamenti ülésezést, arra azért elég jól rá lehetett mondani, hogy antidemokratikus."
Talán azért,mert az MSZP csak szidta a Fideszt pedig nem volt egy épkézláb ötletük sem. Jövőre sztem két új párt (Jobbik,LMP) is bejut a parlamentbe,és akkor már más lesz a helyzet!
Ez mindig így volt a fidesszel kapcsolatban. Csak a pofájuk nagy.
Egyébként talán nekik van a legundorítóbb propagandájuk az egész magyar politikában.Főleg az szánalomra méltó, ahogy a vallásos embereket megvezetik. Brutálisan nyomják be a politikát a templomba. Ennek az áldozatai barátnőmék is, az egész család. Faterja nyugdíjas. Bármit elhisz, amit a hír tv-n hall. A többiek meg mennek utána.
Itthon alapvetően az emberek felfogásával van a gond. Nagyon sokan még mindig kádár népének érzik magukat és úgy gondolják, h nekik minden ingyen jár.
A fidesznek meg csak olyan ötletei voltak, amik csak rövidtávon működnek, meg igazából a legjobb szó rá a parasztvakítás. Ilyen pl a panelprogram. Egy gondolat még róla: anno mikor még állt a vasfüggöny, teljesen másképpen volt berendezve Berlin nyugati és keleti fele. Pár éve láttam egy dokumentumfilmet arról, h hogyan egyesítették a két részt építészetileg (csak h a panelházaknál maradjunk, mert ugye a keleti fele tele volt velük) Ma ha megnézed már nincs is, vagy csak 1-2 helyen. Az építész csóka nyilatkozta nagy böszkén, h anno direkt úgy csinálták meg, h könnyen le lehessen bontani őket. H miért? Mert élhetetlenek, gusztustalanul néznek ki stb. És ez a különbség köztünk és a nyugat között. Itthon toldozzák - foltozzák a régi sz@rokat. És ezért van az, h sokan szavaznak a fideszre. Mert jobban képviselik a régi rendszert, mint a szocik. Meg egyébként a nyuggerek nagyobb része szavaz a fideszre sztem, mint az mszp-re. Főleg most, h nincs 13. havi.
De hát ez van. Engem személy szerint nem vonz már ez az ország. Nagyon megszokta már ez a nemzet, h 4 évente a szar és a mégszarabb között lehet választani.
vki itt irta h ha 2/3os többsége lenne Fidesznek akkor OV a lengyel alkotmány mintájára formálná a mienket... nagy frászt:) arra használná ki a 2/3os többséget hogy megerösitse a hatalmát hogy ott is maradhasson....
a fideszesek hangoztatják az mszpsekre hogy megvannak vezetve, birkaként követjük
ők is ugyanugy meg vannak vezetve csak másik oldal által...
ezér szar a mai politika.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!