Szerintetek is Magyarország egy "süllyedő hajó", amit ajánlatos előbb-utóbb elhagyni?
igen, egyértelműen az
nagyon élhetetlen világ jön ha ezek maradnak
ha nem, akkor is kínkeserves lesz
nem tudom hány évet akarok még elpocsékolni erre az országra, a perspektíva nélküli, napról napra élésre, küzdelemre
Fontos: Nem szeretek sokat írni,de ha muszáj,muszáj:
Legalább is börtönre itélném a rémhírterjesztőket és a hazudozókat. Itt elsősorban a kérdezőről van szó.
Történés: 1981-ben Torontóban voltam,mert nővérem hívott és a költséget ő állta.
Teljesen "véletlenül" egy akkor 70 éves emberrel Csarlival találkoztam. Ő mondta: Én is kijöttem,mert hallgattam a Szabadeurópára,mindenféle beszédre,itt hat évig mosogattam mig a feleségem kihozathattam,majd a fiamat is. Aztán nyitottunk egy hentesüzletet,ami egy ideig jól ment,de aztán le kellett ülnöm gondolkozni: ha így megy tovább a veszteség feléli a tőkét is,jobb ha bezárok és élek a kamatból. Ezt tettem Ha lett volna otthon egy ember akire tudtam volna hallgatni sose jöttem volna ki.Otthon megbecsült munkás,csoportvezető voltam. Nem kínlódtam volna annyit mint itt. Itt sem lett mindenkinek az amire számított. Jó ha 18%-ának sikerült,de talán inkább csak 15%-ának.
Ez az ember igazat beszélt
Az én nyereményem az volt,hogy tapasztaltam: "Nem mind arany ami fénylik" És van egy nagy igazság: "Idegenben keserűbb a sírás." Nekem már a negyedik nap sírógörcsöm volt,pedig tudtam,hogy visszajövök.Később mondtam ezt nővéremnek,akkor mondta: Mért nem szóltál adtam volna kettőhuszonkettőt. ez valami nyugtató ott.Itthon soha nem voltam lóversenyen Ott ők hívtak,mert máshova nem-igen járnak.Ott nyertem 6 dolláron 1224doll. 50centet,amiből már nem tudom pontosan mennyit tán 1000-et hagytam ott amiért itthon kaptam valakitől 66000-et - "de ezt ne mond el senkinek,mert ütök,mint a bolondóra" -
Na látodd ezért nem kedvelem a hazudozókat,mert szerencsétlenekké tesznek embereket,csak hogy ne kelljen mondani,hogy nekik nem sikerült.
Tisztasor,hogy a kormánydönteni szándékozók mind hazudnak,mégis hisznek nekik némelyek.kátyúba jutnak ha rájuk hallgatnak. Nem vagyok kárörvendő,de nem fogom sajnálni őket. sajnos a többiek is bajba jutnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!