Szerintetek is Magyarország egy "süllyedő hajó", amit ajánlatos előbb-utóbb elhagyni?
Bárcsak ilyen könnyű lenne!
Sokan beszélik ezt mégse mennek!
1. lehet süllyedő sőt nem is vitatom,de külföld se jobb ha nincs jó nyelvtudásod,biztos munka.
Csak a semmire kimenni nem szabad,mert ott se kapsz munkát 100%-ra vagy ha kapsz nem mindig olyan az-az álom élet amilyennek le van írva.Nagyon drága minden,szóval oda kell is az olyan fizetés.
2. Itt is meglehet élni,elvégre vannak sokan akik elég szépen élnek!
3. Nekem személyesen hiányozna Magyarország!
Jó fizetéssel,itt is ott is jó élni.
Ha neked az az álmod hajrá :)
Azért nem árt a nyelvtudás, nehogy olyan szerződést írassanak veled alá, hogy pl éhbérért csinálj valami undorító kulimunkát, vagy szexuális szolgáltatást kelljen nyújtanod (nemtől függetlenül). Egyedül nem jó kimenni még akkor se, ha beszéled az adott nyelvet.
Engem is csábítanak ki külföldre (angol-német nyelv folyékonyan megy, még nyelvleckéket is adok), de hiányoznának az itthoniak.
Egy néni meg is jegyezte: ha mindenki, aki értelmesebb és szorgalmasabb kimegy, ki marad? Csak a nyugdíjasok meg a lumpenelemek.
Persze hogy nem árt a nyelvtudás, de aki szorgalmas meg egy kicsit is talpraesett annak az sem szükséges. Bátyámat másfél éve ment ki Hollandiába minimális angol nyelvtudással. Egy magyar csávó közvetítette ki de jó magyar szokás szerint átverte. Ott volt meló és szállsá nélkül. De ha már kint volt megpróbált melót szerezni és egy fél délután alatt kapott melót szállással. Azóta meg már megtanulta a nyelvet és 14 eurót keres óránként segédmunkával. Összeszedett ott egy nőt is és ketten annyit keresnek egy hónapban mint én itthon diplomával egy évben. Az a nem mindegy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!