Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A Fidesz miért nem vezet be...

A Fidesz miért nem vezet be az iskolákban szegregációt?

Figyelt kérdés

[link]

Az én városomban is van hasonló rossz, hírű iskola, történt is hasonló eset, öngyilkossági kísérlet.

De a média nem kapta fel, be sem került az újsága, csak hallomásból tudom.

Mondanom sem kell, hogy "olyan" kisebbségbe tartozó diákok bántalmaztak egy magyar diákot, aki öngyilkossági kísérletet követett el.

A Fidesz miért nem csinál szegregációt?

Úgy tudom, hogy a régi rendszerben volt valamilyen jellegű.

Látható és tapasztalható, hogy ehhez a csoporthoz tartozó emberek gyerekei nem engedhetők a civilizált európai gyerekek közé.

Én tapasztaltam ezt óvodában, általános és középiskolában is.

2014. jan. 9. 17:19
 1/9 anonim ***** válasza:
0%
pont kiemelni kell és nem szegretálni
2014. jan. 9. 17:25
 2/9 anonim ***** válasza:
44%

A cigányok szegregálását az EU tiltja.

A rossz viselkedésű gyerekeket viszont lehet, úgy tudom. Amikor én iskolás voltam, a cigányok nálunk nem okoztak valami nagy problémát, viszont a többiek közt volt sok balhés arc.

2014. jan. 9. 17:30
 3/9 anonim válasza:
51%
Mert tilos. Rasszizmust kiáltozva még Amerika is sikongatna, nem hogy Brüsszel.
2014. jan. 9. 17:33
 4/9 anonim ***** válasza:
85%
Régen nálunk szegregáció volt, de jött valami agyhalott liberalista és pampogott hogy ez olyan rasszista. Azóta katasztrófa lett az iskola.
2014. jan. 9. 17:33
 5/9 anonim ***** válasza:
Mert az EU azt mondja, h az rossz és csúnya dolog. Az pedig fontosabb nekik bármilyen észérvnél.
2014. jan. 9. 18:38
 6/9 ConnectCare ***** válasza:
83%

Akkor jövök egy személyes sztorival.

Nincs még 5 éve, hogy egy miskolci, viszonylagosan jó hírű gimnáziumban érettségiztem. átlag osztály, össz-vissz egy cigány, az is lány és a pénzesebb fajtából (lógott rendszeresen, volt vele néha gond és az átlagunkat sem javította, de nem kötekedett), a suliban meg összesen ha három cigány volt.

Adott volt viszont egy 14 éves lány színvonalán leragadt osztályfőnök, egy-két nagyobb hangú, erkölcsi érzéknek abszolút híján lévő srác, a többi, aki inkább beáldozta az elveit azért, hogy tagja legyen a csapatnak, én és még vagy három haverom. Átlag alapján én és a haverjaim vertük a többieket, nagyarc leszek, de muszáj ahhoz, hogy érthető legyen: mi voltunk az intelligensebb része a csapatnak.

Tehát volt az a csapat (a lányokkal most nem számoltam), akik képesek voltak a szülés előtt pocakkal tanítani járó tanárnőt is sírásközelig idegesíteni, az idős angoltanárt galacsinokkal dobálni és voltunk a normálisak, akik ezt elítéltük (magunkban, nem ugráltunk), mi.

Hangsúlyozom, az előbbi csapatban nem volt cigány, sőt, inkább viszonylag jól menő vállalkozó apukák és anyukák kicsi fiacskái voltak.

Természetesen hamar kiderült, hogy én nem akarok hetven közeli bácsikat és terhes kismamákat szívatni, így én lettem a közellenség. Én minden napot, amit úgy éltem túl, hogy megmaradt bennem a tartás és nem álltam be közéjük győzelemként éltem meg és gyakorlatilag emiatt mentem jogra és lesz hamarosan doktorim, így akár jól is jártam vele.

De hazudnék, ha azt mondanám, hogy a fehér, jól szituált, gimnazista osztálytársak miatt nem jutott eszembe sosem, hogy ennek a problémának lenne egyszerűbb megoldása is, mint megvárni az érettségit. Vagy őket eltenni láb alól vagy magamat. Idáig nagyon egyszerű eljutni, sokkal egyszerűbb, mint ahogyan a legtöbben gondolnák szerintem. És nem kellenek hozzá cigányok.

2014. jan. 9. 18:43
 7/9 anonim ***** válasza:

Mert jelenleg a liberálisok diktálnak Európában és Magyarországon és szerintük minden gyerek egyformán tehetséges, csak a hátrányos helyzetű gyerekek nehezebben tudnak kibontakozni. Erre pedig az a megoldás, hogy mindenkit együtt oktatunk, így a jó tanulók felhúzzák a rosszabb tanulókat és az antiszociális viselkedésű, agresszív gyerekek megtanulnak köztük viselkedni, szocializálódnak és integrálódnak a társadalomba.

Hogy ez mennyire nem így működik és ez csak egy ugyan olyan működésképtelen, utópisztikus elképzelés, mint a kommunizmus, azt az élet igazolja.

2014. jan. 9. 18:55
 8/9 anonim ***** válasza:

Ahogy az előbbi is írta, nem bőrszín szerint kell elkülöníteni a gyerekeket.

A lusta, buta, primitív, kötekedő, agresszív viselkedés az iskolákban nem származás, nemzetiség kérdése, a magyarok és cigányok között egyaránt előfordul, bár igaz utóbbiaknál gyakoribb.

2014. jan. 9. 19:01
 9/9 anonim ***** válasza:
69%

Az ilyen jellegű iskolai erőszak minden iskolában jelen van, függetlenül etnikumtól. Minden iskolában van néhány ember, aki kipécéz valakit és megkeseríti az életét.

Én a '90-es években jártam általános és középiskolába is, mindkét osztályközösségben voltak olyan emberek, akik rászálltak egyes emberekre. Az elkövetők egyik esetben sem voltak cigányok, az egész osztályban nem voltak romák, mind szittya-hun-avar szülők gyermekei voltunk.

Ugyanez a jelenség megvan az USÁ-ban is, és legtöbbször vagy ehhez hasonló tragikus vége van az iskola semmittevésének, vagy pedig az, hogy a bántalmazott halomra lövi a bántalmazóit.

2014. jan. 9. 19:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!