Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Nem lenne jó, ha eltűnnének a...

Nem lenne jó, ha eltűnnének a BMW-k, visszatérnének a Moszkvicsok, de legalább mi és más kelet-európai országok gyártanánk magunknak mindent, nem a nyugat szarjaiból élnénk?

Figyelt kérdés

2014. jan. 7. 12:05
 1/8 anonim ***** válasza:
82%
Attól még, hogy mi gyártjuk, nem kötelező szärt csinálni. Sőt, nem kötelező hülyének sem lenni.
2014. jan. 7. 12:09
 2/8 anonim ***** válasza:
A gyártás előtt meg kellene fizetni a tervezőmérnököket, szakembereket.
2014. jan. 7. 12:15
 3/8 anonim ***** válasza:
85%

nem a nyugat szarjaiból élnénk?

Hanem a kelet fosaiból.Még egy alvó komcsi.

2014. jan. 7. 12:22
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Én még vezettem ezeket a jószágokat. Pl. a Moszkvicsot szerettem, elég jól húzott (az akkori autókhoz képest), jó volt a fűtése, de elavultak voltak a nyugatiakhoz (az akkoriakhoz) képest. Nulla volt a megbízhatóságuk. Egy hosszabb útra egy rakat szerszámmal, alkatrésszel kellett elindulni mert bármikor, bármi megtörténhetett. Reggelente kaland volt, hogy egyáltalán beindul - e. Mikor a szüleim megvették az első "nyugati" autónkat '88 - ban, egy használt Hondát, megdöbbentünk, hogy lehet ennyire csendes, megbízható egy kocsi? Olajcsere évente és kész, a Daciát, Wartburgot gyakorlatilag minden nap bütykölni kellett.
2014. jan. 7. 12:23
 5/8 anonim ***** válasza:

Ja. És a különbség még annyi, ha a Hondával nekimentél a fának, esetleg generálszerviz (vagy már az se). A moszkviccsal meg, ha ki tudtad tolni az útra, néhányat belerúgtál és folytattad az utat. Valamit valamiért.

Egyébként nem lenne jó. Nem a BMW-k és a Moszkvicsok különbsége miatt (ami ma már az utódaikon nem akkora), hanem azért, mert a normalitás az (lenne), hogy ott gyártanak valamit, amit jó, meg itt is gyártunk valamit, ami jó, aztán cserélünk. Ez a munkamegosztás lényege. A baj inkább az, hogy néhányan a munkamegosztást úgy képzelik: én csinálok valamit és te megveszed, te csinálsz valamit nekem, és én elviszem.

Majd ha normalitás lesz, nem lesznek ilyen kérdések.

2014. jan. 7. 12:32
 6/8 anonim ***** válasza:
A BMW az autó, amit mi csinálnák az egy hulladék lenne.
2014. jan. 7. 13:04
 7/8 anonim ***** válasza:
Itt nem a moskvich emelkedett bmw színvonalára hanem a bmw süllyedt a moskvichéra.
2014. jan. 7. 13:07
 8/8 anonim ***** válasza:
A gond az hogy a BMW se olyan ami tökéletes. UGyanis direkt úgy csinálják meg hogy ne legyen teljesen hibátlan.
2016. ápr. 27. 23:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!