A Jobbik körülbelül hány mandátumot fog szerezni a 199-ből?
Az előre hozott választási eredmények alapján úgy vélem, hogy a Jobbik lesz a második. Ennek oka, hogy a feljebb írt Magyar Hajnalnak a támogatottsága szerintem az 1%-ot sem éri el. Míg a baloldalon az E14 és a DK még nem lesz képes bejutni.
A Jobbik vélhetőleg Szabolcs-Szatmár-Bereg megyét és Borsod-Abaúj-Zemplén megyét hozza. Ahogy az én meglátásom szerint Vona Gábornak is megvan az esélye, hogy hozza Gyöngyöst. Sőt a kolontári katasztrófa után a Jobbik elégé megerősödött Ajka környékén, így ott is esélyesnek vélem.
Dunántúlon is például az előre hozott választási eredményekből kiindulva arra lehet számítani, hogy a második helyre ér be Baranya, Somogy, Zala és Fejér megye területén.
Viszont úgy vélem, hogy ahol a Jobbik második volt 2010-ben azok közül az MSZP megszerzi a Nográd megyében a második helyett.
Budapesten van úgy vélem a legnagyobb esélye a baloldalnak, hogy nyerjen, de csak egységesen.
Úgy vélem Budaörs, Kecskemét Szeged, Szombathely, Tatabánya is az övék lehet, legalábbis a vidéki területeken.
Szerintem a mandátum arányok: a baloldal egységgel
Fidesz 130 mandátum, Jobbik 37 és az MSZP 32
Egység nélkül: Fidesz: 136: Jobbik 40 MSZP 23
Nos még a Jobbikos politikus ismerősöm is azt mondta, hogy egyéni mandátumot max. 1-2-t szerezhetnek és kifújt. Listás 30% is csak 28 mandátum, tehát 30 mandátumnál nem lesz nekik több. 3. hely ismét.
A
2002-ben a fidesz teljesen meg volt róla győződve,hogy ők maradnak kormányon,aztán a bal oldal végül legyőzte őket mégis.
Szóval ennyit erről...
Egyébként nem tudom melyik kavargó álmodban álmodtad azt,hogy a Jobbik lesz a második erő.
Nem lesz már az országban annyi fiatal sem,mint ami 2010ben volt és rájuk voksolt.Nagy a kivándorlás fiatalok körében,utánpótlása meg nincs a szélsőjobbnak.
Nekem melóhelyemen egyébként olyan kollégám is van,aki jobbikra szavazott,végig kiállt mellettük,most meg legutóbb azt mondta,el sem megy már szavazni sem.
Egyébként azt észre vettem,hogy a jobbikos szavazók jó része,az annyira lebecsüli az MSZPt,hogy hihetetlen.
Majd a választásokon úgy is meglátjátok mi lesz.
Aztán jön a szokásos magyarázkodás majd,ha jön a bukás-vereség számotokra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!