A magyarok mennyire tehetők felelőssé az első világháború 1914-es kitöréséért?
A nagy hatalmak vezetői közül egyedül a Tisza István ellenkezett, de mint tudjuk a hadügyhöz semmi közünk nem volt.
Mellesleg 1912ben már az angolok franciák németek készültek a háborúra hatalmas pénzeket fordítottak fegyverkezésre. A magyar országgyűlés az ellenzéki obstrukciók miatt nem tudta elfogadni a véderőtörvényt, így 1,5 éves késéssel találták csak meg a forrásokat, mint ismereted a véderő törvény elfogadása után Tisza István ellen merényletet követett el Károlyi egyik párttársa, akit végül felmentett a bíróság. ( már akkor se volt minden rendben az igazság szolgáltatással)
"Annyiban vagyunk hibásak mindkét vh-ban hogy mindig a rossz oldalon voltunk mert már akkor is nyomorékok voltak a politikusaink!"
A háborúban nincs jó és rossz oldal! Vannak a győztesek és vannak a vesztesek! A történelmet a győztesek írják, és ezáltal jogot formálnak arra, hogy a vesztes oldalt rosszként tüntessék fel! Tipikus propaganda!
Egyébként a magyarok mindig a saját oldalukon harcoltak a magyar ügyért.
Nem ártana többet olvasni, és arról hogy kapj egy relatív objektív képet mindkét oldalt (győztest és vesztest) meg kell vizsgálni!
9
Nagyon jól tudom hogy nincs jó és rossz oldal de én a rosszat úgy értettem hogy egyértelmű volt hogy a németek bukják mindkettő vh-t hisz mindig ellenük volt több ország meglehet nézi csak az Olaszok és a Japánok azok akik mellettük voltak míg a másik oldalon mindig ott voltak az Angolok,Franciák,Amerikaik,Oroszok,Kínaiak így azért elég kevés esély volt győzni nem gondolod!Az meg hogy a történelmet a győztesek írják igaz de ez nem túl távoli múlt vannak olyanok szinte mindenki rokonságában akik megjárták minimum a 2. vh-t de valakinek van még az elsőből is rokona!Bár élő mostanság már nincs de kb 20 éve még simán volt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!