Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ha a nehéz helyzettel indokolv...

Ha a nehéz helyzettel indokolva milliárdokat vesznek el az oktatástól (tegyük hozzá normális vezetésű országokban nem vennék el) pénzt, akkor miért kell száz milliárdokat költeni, jelen gazdasági helyzetben teljesen fölösleges stadionépítésre?

Figyelt kérdés
Vagy az oktatás kevésbé fontosabb mint a foci? Ez az egyetlen érthető indok.
2013. dec. 23. 14:43
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
Jól van de az oktatás az érthető? azt sikerült megérteni, hogy csak másik kalapból kapják a pénzt és célirányosabb a támogatás!
2013. dec. 24. 12:12
 22/37 anonim ***** válasza:

MlSZ 200 ezer fiatal és felnőtt sportolásáért felelős még jó ,hogy ő kapja a legtöbb támogatást. Mindegyik sport ág megkapja igazolt versenyzők után a támogatást.

Az nb1 16 klubja összesen többet adózik, mint amennyit szétosztanak nekik támogatásban egy évben!

Egyik klub kapott

Persze, bele lehet venni, hogy stadionok épülnek állami pénzből,de az az állam tulajdonát képezik, azért az államnak kell fizetni ( ha koncertet rendeznek, ha foci meccset tartanak, ha rendezvényt szerveznek, szponzor, televíziós közvetítés, ha éttermet üzemeltetnek a város legkedveltebb közparkjának szívében (loki esetében)stb ...)

Csak a televíziós közvetítésből 2,7 milliárd forint jön be! Az élcsapatoknak mennyi is a költségvetésük? 500 milliót alig haladják meg.

Mennyit költhet egy real-madrid 517 milliót csak euróban (2012ben)! Komolyan el kellene gondolkodni, hogy 300 szoros különbségek mellett miért reális elvárás a bl csoport kör? Bár a loki villantott, de nem kapott semmi hátszelet, nem kapott stadiont! 2009ban u21esek villantottak 3. lettek a vb-n nem kaptak stadiont!

2013. dec. 24. 12:40
 23/37 anonim ***** válasza:

Az egyetemekkel kapcsolatban érdekes statisztika: [link]

Valóban, mekkora támogatások.

De ugyan ezeket a diákok a saját bőrükön is érzik.

szükségünk lenne egy új szerverre, erre a pénz már 2 éve megvolt, de nem lehet megvenni, mert beszerzési stop volt és most másra fordította az egyetem, mivel a tanárokat sem tudják fizetni lassan.

Azt már nem is említem, hogy a legtöbb hallgató, aki órát tart ezt ingyen teszi, mert nincs pénz, hogy valami kis fizetést kapjanak.

Jah, más forrásból majd pótolják... Persze.

Minden évben vannak zárolások és az egyetemeken, bármit is állít a kormány annyit lehet látni, hogy nincs pénz, sőt egyre kevesebb van.

2013. dec. 24. 12:52
 24/37 A kérdező kommentje:

ma 12:40

Úgy látom más az elképzelésünk.

Én inkább oktatásra költenék,mint focira.

A gond nem azzal van, hogy stadionokat építenek, hanem azzal, hogy most?? Nehogy azt mond nálad enm veri ki a biztosítékot, hogy mikor folyamatosan elvonnak az oktatástól, mert arra hivatkoznak, hogy nincs pénz és nehéz helyzet, akkor száz milliárdokat költenek olyanra ami nem olyan fontos ilyen helyzetben.

Tehát aki nem hülye az látja, hogy a kormánynak fontosabb a foci mint az oktatás.

És ha a stadionoktól eltérünk. Egyre nagyobb támogatást kapnak a csapatok is. (És nem, nem fizetnek be több adót.) Ők náluk vajon miért nincs csökkentés?

Akkor csak ezt mond meg. Ha az oktatástól folyamatosan vonnak el, akkor miért adnak egyre többet a klubboknak? Be kell látni, hogy számukra az fontosabb mint a jövőben való gondolkodás.

2013. dec. 24. 13:36
 25/37 A kérdező kommentje:
Vagy miért van az, hoyg év közben az oktatásból elvonnak még, közben van amikor év közben plussz pénzt adnak akadémiáknak. Kérdés hoyg minek és mi ér többet?
2013. dec. 24. 13:37
 26/37 A kérdező kommentje:

Jogosan merül fel tehát a kérdés: amikor minden fillérre szükség van ahhoz, hogy legalább működjenek - a fejlesztésről most ne is beszéljünk - a felsőoktatási intézmények, tényleg stadionfejlesztésekre és futballklubokra kell milliárdokat költeni? Orbán Viktor válasza egyértelmű: igen. Ez a kormányzati politika azt az üzenetet hordozza magában, hogy ma Magyarországon az út a felemelkedéshez nem az oktatáson, hanem a gyepszőnyegen keresztül vezet.

A legfájóbb, hogy nem is kéne „megfizethetetlen” pénzeket adni a felsőoktatási intézményeknek a hatékony és magas színvonalú működtetéshez. A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem rektor-helyettesének szavai szerint például:„A BME támogatása tízmilliárd forint a hallgatói ösztöndíjak nélkül. Tizenkettőből elfogadható színvonalon lehetne működni, tizenötből nagyon jó egyetemet lehetne csinálni". A debreceni Nagyerdei Stadion 11,5 milliárd forintból mindjárt elkészül.

Érdekes számok:

[link]

2013. dec. 24. 13:40
 27/37 anonim ***** válasza:
Én is jártam több egyetemre, mindenhol panaszkodtak csak egyik helyen fejlesztettek pályáztak szépült épült a kar, (rengeteg támogatást kaptunk más egyetemhez képest) legmodernebb eszközöket használtuk. A másikon, mintha 10 évet ugrottam volna vissza az időben semmi se változott. El van adósodva és nem jut pénz semmire! Ezért van most a 47 milliárd célirányosan..
2013. dec. 24. 13:49
 28/37 anonim ***** válasza:

A kettő egymástól független a foci se kap több pénzt! Az oktatás se ...

Viszont beruházás van mind kettő oldalon, Tüskecsarnok (egyetemi központ 6 milliárd), közszolgálati egyetem (nettó 24 milliárdból!), Mta kutatóközpont (9,5 milliárd), Kaposvári egyetem (3 milliárd) Miskolci egyetem (350 millió felújítás) Zeneakadémia (6,5 milliárd), stb ...

Az a baj, hogy nem látod át, hogy vannak fejlesztések.

[link]

2013. dec. 24. 14:11
 29/37 anonim ***** válasza:

végtelenségig lehet ragozni úgyis laikusok vagytok .vannak alapok a költségvetésben erre(sport) és vannak arra(oktatás),de ezek mindig megvannak. újra leírom hátha most felfogják egyesek.

ti nem vagytok(meg sajnos én sem) abban a helyzetben hogy a politikusokat technikailag el tudjátok számoltatni vajon tényleg el lett e költve erre meg arra az a pénz, illetve hasznosan értékarányosan lett e elköltve stb...

ti azt látjátok hogy a stadionok épülnek(még nem az összes de ha már 2 épül akkor a többi is fog)...ugyanakkor mittudomén az oktatás nélkülöz.arra világítok rá hogy korábban is megvolt a költségvetésben a fejezet sportra meg oktatásra.akkor is kevés lóvé volt az oktatásban csak NEM VOLT KONTRASZT mert stadion se volt.nem nyomják jobban a sportot csak úgy látszik hogy nyomják.inkább az oktatáson belül kéne körülnézni hogy fillérre pontosan mire megy el a pénz hogy nem jönnek ki belöle jól.

egyszerű hasonlattal megspékelve: ha én ugyanannyit keresek mint a szomszéd de én utazni megyek autót veszek lakást újítok fel ám a pénzét ésszerűen beosztani nem tudó szomszéd nyomorog na ott sem igaz hogy engem nyomnak:tehát nem azért jobb nekem mert a hentes árengedményt ad a szomszédnak nem, nekem ingyen hozzák az újságot a szomszédnak nem.....

2013. dec. 24. 14:23
 30/37 A kérdező kommentje:

"A kettő egymástól független a foci se kap több pénzt!"

Sajnos de. PL

[link]

[link]

DE ettől függetlenül év elején is volt egy cikk amiben leírják, hogy idén összesen az akadémiák és a csapatok 4 milliárddal többet kapnak mint tavaly. Jövőre ez több lesz.

Ez a mondat: "Korábban ennél kisebb összegeket osztogatott a kormány a focikluboknak, "

[link]

Azért meg kell mondani, hogy ebben a 3 évben bőven többet kapott a foci mint korábban. Sajnos az oktatás meg fordítva igaz.

2013. dec. 24. 14:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!