Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Gyurcsány megadóztatná a...

Gyurcsány megadóztatná a perselypénzt és elvenné a támogatást az egyháztól. Nem túlzás ez?

Figyelt kérdés

2013. dec. 22. 07:46
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
70%

szerinted ahol nem vallásosak ott mindenki kommunista?

igazad van nem szabad felhagyni az elavult hagyományokkal mint például 0és1 közti váltakozással pont ez a gond ezzel a nemzettel

ha nem vagy pl fideszes akkor tuti kommunista vagy ha nem vagy vallásos akkor tuti zsidó vagy ha nem hajtasz fejet a jelenlegi vezetésnek akkor meg tuti hazaáruló vagy

ha nem vagyok semmilyen keresztény gyülekezet tagja0 az nem azt jelenti hogy zsidó1 vagyok hanem azt hogy minden vallást elutasítok na itt jön be az átlag magyar gondolkodás szerint nem létező2 es szám

2013. dec. 22. 13:52
 12/23 anonim ***** válasza:
73%

A perselypénzt nem kell megadóztatni, de a támogatásokat vegyék el.

Éljenek az egyházak a híveikből, de azon ne legyen adó.

2013. dec. 22. 13:53
 13/23 anonim ***** válasza:
29%

"Akkor helyes ha magyarország nem keresztény többségű lenne."

már ne is haragudj de magyarország szerinted jelenleg keresztény többségű? ezt mégis mire alapozod mert én pl ateista vagyok mégis hivatalosan evangélikus de nem gyakorlom a vallást sőt elutasítom de anno nem kérték ki a véleményem hogy megkeresztelhetnek e vagy sem

a statisztika szerint pedig hívő keresztény vagyok hogy is van ez?

a matyó hímzés meg a töltöttkáposzta kézzelfogható így nem lehet összehasonlítani egy mese könyvel amit kb 400 verzióba kiadtak annak megfelelően hogy tudják könnyebben hülyíteni a népet

magyarország idióta többségű akkor szerinted alanyi jogon hajtsunk végre mindenkin lobotómiát hogy belesímuljanak a többségbe? illetve az elvártba?

aki magasabb mint 180cm arról vágjuk le a +centiket mert a többség nem éri el és simítsuk be őket is a sablonba ?

2013. dec. 22. 14:07
 14/23 anonim ***** válasza:
0%

"ha nem vagy pl fideszes akkor tuti kommunista vagy ha nem vagy vallásos akkor tuti zsidó vagy ha nem hajtasz fejet a jelenlegi vezetésnek akkor meg tuti hazaáruló vagy "

ha nem vagy pl Mszp s akkor tuti náci vagy. Ha nem vagy ateista akkor tuti keresztény vagy. Ha nem mondasz ellent a jelenlegi vezetésnek akkor tuti nácifasisztakersztényimádó vagy. Na hogy tetszik? Visszafelé. Nem mondtam semmi olyat hogy fúúú de vallásosnak kell lenni. Viszont ha megnézzük Izraelt a vallás tartja össze őket. Ha nem lenne ennyi támadástól amit kapnak már összeestek volna. Viszont ők nacionalisták és vallásosak is. Nekünk meg azt akarják bemesélni hogy ez rossz. De ha megnézzük hol volt Izrael 1948 ban és ma akkor láthatjuk hogy utat törtek.

Az összefogásra teljesen alkalmas a vallás. Egy zsidó elsőkénz zsidó csak másodiknak magyar. Viszont egy magyar nem büszke semmire. Hogy akarunk így összefogni? Csak folyton magunkat szidjuk.

2013. dec. 22. 15:27
 15/23 anonim ***** válasza:
100%

Magyarország már jelenleg sem keresztény-többségű ország, maximum papíron, mert még divat megkeresztelni a gyerekeket. A tényleges vallásgyakorlók száma azonban évről-évre fogyatkozik, tehát nem lehet azzal az érvvel támogatni az egyházakat, hogy olyan sok hívő lenne nálunk.

A perselypénz megadóztatását egyébként nagyon szánalmasnak találom, a támogatás megszüntetését azonban nem. Valaki jól írta korábban: ha igény van az egyházra, akkor tartsák fenn a hívek, de ne az én pénzemből támogassanak egy olyan intézményt, amelyet egyébként ellenzek.

Amúgy is, tessék visszamenni a felvilágosodás idejéig, ahol meg lett mondva, hogy a demokrácia alapja a hatalmak szétválasztása: az állam és egyház sem szövődhet össze, főleg nem közoktatási téren.

Ha az egyház segíteni akar, segélyt osztani meg menekülteket befogadni, akkor azt ne a támogatásért tegye. Arra létre lehet hozni független civil szervezetet is.

2013. dec. 22. 20:10
 16/23 anonim ***** válasza:
100%
És ahhoz mit szólnátok, ha mindenki aláírhatna egy papírt, ahol ő megmondja, hogy szeretné-e, hogy az adóját egyházi tevékenységekre használják fel? Én jelen pillanatban Finnországban élek, és itt ez a rendszer megy: ha valaki tagja valamelyik egyháznak, akkor fizet egy gyakorlatilag jelképes adót, amit aztán az állam eljuttat az egyháznak. Otthon nem lehetne egy ilyen rendszer?
2013. dec. 22. 20:33
 17/23 anonim ***** válasza:
5%
Ha itthon lenne egy ilyen rendszer, konkrétan összeomlana az egyház :D
2013. dec. 22. 20:38
 18/23 anonim ***** válasza:
24%
Nem vagyok túlzottan vallásos, de szerintem ennek a bolondnak kellene a hülyeségeit megadóztatni.
2013. dec. 22. 22:53
 19/23 rémuralom ***** válasza:
72%
A perselypénz megadóztatását elméletileg még jogosnak is lehetne titulálni, gyakorlatilag azonban röhejes kudarcba fulladna. A támogatás megvonását viszont abszolút támogatom. Hogy miért, azt ConnectCare kolléga gyönyörűen zanzásította.
2013. dec. 23. 00:33
 20/23 anonim ***** válasza:
91%
Teljesen jogos. Az egyházakat tartsák csak el a híveik. Ha a hívők nem akarják eltartani, akkor meg ugyan mi szükség rájuk?
2013. dec. 23. 23:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!