Miért törölték el az adójóváírást, és ez miatt rosszabbul jártak a kiskeresetűek? Kompenzálta őket az állam?
Hallottam már, és mai is olvastam itt a gyakorin, pont erről a témáról volt egy kérdés, hogy mi van az adójóváírással, ugye eltörölték. Egyik ismerősöm azt állítja, hogy rosszabbul járt körülbelül 10.000. ft-al, mert már nincs adójóváírás, de a kormány meg azt állította, hogy ezeket az embereket kompenzálja és senki sem fog rosszabbul járni. Kiszámoltam, és mintha tényleg kevesebb pénzt kapnának az emberek, vagy csak a kalkulátor nem mutatja ki, de gondolom kimutatja. Szóval mi a helyzet e téren?
1: Kompenzálta e őket az állam?
2: És miért törölték el?
Sőt, az új elképzelés szerint már 9%-os egykulcsos adót akar a Fidesz 2014-től. Az így keletkezett hiányt viszont ismét be kell szedni valahol.
A Fidesz hiába szjkózza hogy arányos meg igazságos mert mindenki egyformán adózik, de amíg ilyen óriási különbségek vannak az emberek fizetése között, addig a büdös életbe nem lesz igazságos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!