Miért törölték el az adójóváírást, és ez miatt rosszabbul jártak a kiskeresetűek? Kompenzálta őket az állam?
Hallottam már, és mai is olvastam itt a gyakorin, pont erről a témáról volt egy kérdés, hogy mi van az adójóváírással, ugye eltörölték. Egyik ismerősöm azt állítja, hogy rosszabbul járt körülbelül 10.000. ft-al, mert már nincs adójóváírás, de a kormány meg azt állította, hogy ezeket az embereket kompenzálja és senki sem fog rosszabbul járni. Kiszámoltam, és mintha tényleg kevesebb pénzt kapnának az emberek, vagy csak a kalkulátor nem mutatja ki, de gondolom kimutatja. Szóval mi a helyzet e téren?
1: Kompenzálta e őket az állam?
2: És miért törölték el?
NEm tudom miért törölték el.
Igen kompenzálta, én is kb 14 000 Ft-ot kapok ezért pluszban.
A vasútnál nem kompenzáltak semmit, de a kereskedelemben sem.
Azért kellett eltörölni,(és a többi adót bevezetni), hogy fedezzék azt az adóhiányt, ami az egykulcsos adó miatt kiesik.
Miért kompenzálta volna őket?
Akinek kevés van, az annyit is ér. A kiskeresetűek nem érdemelnek jobbat ennél a bánásmódnál. Ők csak szánalmas szegények, akik nem tudtak eleget túrni-kaparni.
Kérdezd csak Gázár Jancsi nagyherceget. Ezt ő is megmondaná.
"Nem az állam dolga kompenzálni! A cég, ahol dolgozol, ott reklamálj, ha nem kaptál! Kötelező volt a kompenzáció, ha egy cég nem adott, akkor az nem az állam hibája, ne náluk reklamálj, hanem a cégnél."
És talán nem az állam dolga felügyelni, hogy mindenki betartsa a szabályokat?
Csak kérdeztem, és köszönöm a válaszokat.
Az állam kompenzálta akkor őket, vagy a cégeknek kellett, értem. De ez meddig tart? Vagy csak egy ideig volt ez a kompenzáció, vagy lesz 2014-re, 15-re is? Ha nem akkor rosszabbul jártak, ha igen akkor nem!?
Hát döntsd el magad kérdező, hogy rosszabbul jártak-e.
Számolj az inflációval is. Az árak gyorsan szöknek felfelé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!