Titeket nem bosszant a kötelező TB?
Igen, mindenkinek fizetni kellene. De akinek nincs jövedeleme az miből? Sajnos voltam ilyen helyzetben. Megszűnt munkahely(12 év után) 3 hónap munkanélküli aztán semmi. Ha nincs a beteg, idős anyám talán már éhen is haltam volna.
A másik 12 évig rendszeresen fizettem a TB-t, körülbelül ezen idő alatt kétszer voltam beteg úgy hogy igénybe vettem a TB ellátást. Nem tartom igazságosnak hogy amit elvettek tőlem azt más használta fel. Szerencsére egy éven belül találtam munkát és azóta nyitottam egy egészségpénztári számlát, hogyha még egyszer ilyen helyzetbe kerülnék akkor legalább ezzel egy darabig eltudom látni magam.
Nem mindenkinek van lehetősége tovább tanulni. Akinek meg van, az a mindenki pénzéből teszi. Szóval én sem választhatok, hogy fizetem-e mások diplomáját vagy sem. De ha már kifizettem, akkor szerintem nem nagy elvárás a TB cserébe. Ha kihasználom, ha nem.
Bárkiből lehet csóró, kerülhet az utcára, még akkor is, ha jelenleg jól megy neki. Nem lenne humánus, ha azért kéne meghalnia valakinek, mert valami oknál fogva nem engedheti meg magának az ellátást.
Magam is jövőre fogok diplomázni, de eszembe sem jutott ilyen kérdést feltenni. Szerintem Neked sem, ha szorult helyzetben lennél vagy szorult volna beléd minimális jóindulat.
Elég szomorú, hogy ilyen emberek is kapnak diplomát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!