A vallásos-hívő jobboldali politikusok, hogy értelmezik a "Ne lopj! " parancsolatot?
a jobboldali szót nyugodtan kivehetnéd a kérdésből, hiszen az összes lop
amúgy szerintem értelmezik rendesen, meg tudják mit jelent, csak jó magasról szarnak is rá
Én jobboldali vagyok és ateista. Hoppá!
Amúgy gondolom úgy értelmezik, hogy addig nem szabad lopni, amíg mások teszik. :D
nem tudom honnan terjedt ez az idiótaság, hogy a baloldal nem vallásos
semmi köze a politikának a valláshoz
Szerintem ez a kijelentés azon kevés dolgok körébe tartozik a Bibliában amit nem lehet félreértelmezni.
Az meg, hogy mi számít lopásnak a törvény szépen megfogalmazza, tehát maximum egyes emberek szubjektív véleménye (amely nem áll a törvényben foglaltak felett) térhet el ettől, de ez nem a "Ne lopj" kifejezés félreértelmezéséből keletkezik.
A politikusok nagyon is tisztában vannak azzal, hogy mit követtek el/mit követnek el, semmi köze hozzá egy több ezer éve leírt vallási parancsnak. Arról nem is beszélve, hogy szerintem egyetlen igaz keresztényt sem fogsz jobboldalt találni.
"nem tudom honnan terjedt ez az idiótaság, hogy a baloldal nem vallásos
semmi köze a politikának a valláshoz"
Ha semmi köze, akkor miért emelte állami szintre az ateizmust a baloldal?
Marx, Lenin, Sztálin, Mao, Pol Pot, Jászi Oszkár, Kun Béla, Rákosi, Kádár mind mind a vallásellenességükről volt híres.
A baloldal, mint a kereszténység védőbástyája?
Nyilván ezért számolták fel a szerzetesrendeket, zárták börtönbe, verték agyon a papokat, vették el ingatlanjait és ingóságait az egyházaknak. Nyilván a legendás tolerancia és vallási türelem vezérelte a baloldalt, hogy hátrányos megkülönböztetésben részesítette a vallásos embereket, illetve akadályozta őket a vallásgyakorlásban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!