Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Kell-e szeretnünk Horthy Miklóst?

Kell-e szeretnünk Horthy Miklóst?

Figyelt kérdés

[link]

A XX. század egyik legellentmondásosabb politikusa, neve egyesek szemében a hőst, másokéban a keserűséget és a megvetést jelenti. Az elmúlt hétvége eseményei nyomán emléke újra tematizálja a közéletet.

A fenti cikket egyébként nagyon ajánlom elolvasni. Tárgyilagosan próbálja megítélni kormányzása időszakát, jogosan, hiszen a történelem egyetlen korszaka sem volt pusztán fekete vagy éppen fehér. Vitathatatlan érdemei mellett bizony a hibáiról, súlyos tévedéseiről sem szabad megfeledkezni.

Kíváncsi vagyok mások véleményére is!

2009. nov. 23. 08:10
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

"Ajánlom mindekinek Horthy: Emlékirataim című művet. Meg lehet belőle tudni mit jelent magyarnak lenni."

Elolvasom Horthy könyvét és megtudok mindent? :-D

Október tizenötödike I-II. - ezt ajánlom még hozzá neked, annak ellenére hogy te mindent megtudtál.

Szerintem jó pap holtig tanul. De elnézést.

2009. nov. 23. 21:43
 12/21 anonim ***** válasza:

megtudok mindent*

*avval kapcsolatban hogy mit jelent magyarnak lenni. De ezt csak azért írtam hogy ne lehessen belekötni :-D Viszlát.

2009. nov. 23. 21:46
 13/21 anonim ***** válasza:
100%
Szóval neked el kellett olvasnod egy könyvet, hogy tudjad, hogy mit jelent magyarnak lenni? Szép dolog.
2009. nov. 23. 23:19
 14/21 anonim ***** válasza:
100%

"Ajánlom mindekinek Horthy: Emlékirataim című művet. Meg lehet belőle tudni mit jelent magyarnak lenni."

Szerintem Horthy emlékirataiból konkrétan azt lehet megtudni, hogy milyen volt Horthynak lenni.

2009. nov. 24. 09:54
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

" Szerintem Horthy emlékirataiból konkrétan azt lehet megtudni, hogy milyen volt Horthynak lenni. "

:-DDDDDD Ezt eltaláltad. Bár biztos segít összerakni a képet.

Szerintem a Jobbik a jövő évi állami támogatásból építsen időgépet és menjen vissza a 20-30-as évekbe ahol bizonyára marha nagy meglepetések érnék őket a valóság részéről.... :-P

2009. nov. 24. 14:07
 16/21 anonim ***** válasza:
65%

23:19 Az ország háromnegyede nem tudja mit jelent magyarnak lenni, illetve fogalma nincs róla ki az a Horthy és mit tett.

Gondoltam egy kis kultúrát ajánlok, de én kérek elnézést.

Ajánlom mindenkinek az RTL klubbon minden hétköznap 20:40kor kezdődő Barátok közt nevezetű magyar filmsorozatot.

2009. nov. 24. 14:59
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

Akkor ez a csóka is meg bírta mondani a frankót, mi? :D

2009. nov. 24. 20:45
 18/21 anonim ***** válasza:

A válasz írója 69%-ban hasznos válaszokat ad!

:)

Jaja. Megmondta az élest...

2009. nov. 24. 21:34
 19/21 anonim ***** válasza:

Érdekesnek tartom, hogy annyi kígyót-békát ordítanak rá. Elárulnám, hogy Horthy „brigantiknak és bohócoknak” tartotta a nácikat, és nem akarta meghozni a zsidótörvényeket, ezzel vívta ki Hitler ellenszenvét.

Ehhez képest őt tartják nácinak meg fasisztának (ez már önmagában érdekes)....

2010. jan. 22. 17:27
 20/21 anonim ***** válasza:
Akkor biztos félt a bohócoktól, mert mintha nem lépett volna fel olyan... hm.. erélyesen.
2010. jan. 24. 05:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!