Kell-e szeretnünk Horthy Miklóst?
A XX. század egyik legellentmondásosabb politikusa, neve egyesek szemében a hőst, másokéban a keserűséget és a megvetést jelenti. Az elmúlt hétvége eseményei nyomán emléke újra tematizálja a közéletet.
A fenti cikket egyébként nagyon ajánlom elolvasni. Tárgyilagosan próbálja megítélni kormányzása időszakát, jogosan, hiszen a történelem egyetlen korszaka sem volt pusztán fekete vagy éppen fehér. Vitathatatlan érdemei mellett bizony a hibáiról, súlyos tévedéseiről sem szabad megfeledkezni.
Kíváncsi vagyok mások véleményére is!
"Ajánlom mindekinek Horthy: Emlékirataim című művet. Meg lehet belőle tudni mit jelent magyarnak lenni."
Elolvasom Horthy könyvét és megtudok mindent? :-D
Október tizenötödike I-II. - ezt ajánlom még hozzá neked, annak ellenére hogy te mindent megtudtál.
Szerintem jó pap holtig tanul. De elnézést.
megtudok mindent*
*avval kapcsolatban hogy mit jelent magyarnak lenni. De ezt csak azért írtam hogy ne lehessen belekötni :-D Viszlát.
"Ajánlom mindekinek Horthy: Emlékirataim című művet. Meg lehet belőle tudni mit jelent magyarnak lenni."
Szerintem Horthy emlékirataiból konkrétan azt lehet megtudni, hogy milyen volt Horthynak lenni.
" Szerintem Horthy emlékirataiból konkrétan azt lehet megtudni, hogy milyen volt Horthynak lenni. "
:-DDDDDD Ezt eltaláltad. Bár biztos segít összerakni a képet.
Szerintem a Jobbik a jövő évi állami támogatásból építsen időgépet és menjen vissza a 20-30-as évekbe ahol bizonyára marha nagy meglepetések érnék őket a valóság részéről.... :-P
23:19 Az ország háromnegyede nem tudja mit jelent magyarnak lenni, illetve fogalma nincs róla ki az a Horthy és mit tett.
Gondoltam egy kis kultúrát ajánlok, de én kérek elnézést.
Ajánlom mindenkinek az RTL klubbon minden hétköznap 20:40kor kezdődő Barátok közt nevezetű magyar filmsorozatot.
Akkor ez a csóka is meg bírta mondani a frankót, mi? :D
A válasz írója 69%-ban hasznos válaszokat ad!
:)
Jaja. Megmondta az élest...
Érdekesnek tartom, hogy annyi kígyót-békát ordítanak rá. Elárulnám, hogy Horthy „brigantiknak és bohócoknak” tartotta a nácikat, és nem akarta meghozni a zsidótörvényeket, ezzel vívta ki Hitler ellenszenvét.
Ehhez képest őt tartják nácinak meg fasisztának (ez már önmagában érdekes)....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!