Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Fidesz vagy MSZP, Orbán, vagy...

Fidesz vagy MSZP, Orbán, vagy Mesterházy, melyik párt lenne jobb, és miért? (Kérdések lent)

Figyelt kérdés

1:Jobb lenne, ha a Fidesz kapna még 4 évet, vagy jobb lenne ha az ellenzéki összefogás nyerne, szerintetek?

2: Az EU minek örülne jobban?

3: A kiskeresetűeket melyik támogatná jobban?

4: Az ország hosszútávú érdekeinek, melyik párt felelne meg jobban?

5: Melyik a legkisebb rossz?

Nagyon szépen köszönöm, várom a véleményeket?

2013. dec. 7. 14:15
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
82%

1. Egyik sem jó.

2. Senkit nem érdekel, hogy minek örül.

Gondolom annak, aki csontig benyal nekik.

4. Pontosan mire gondolsz?

Etnikai, gazdasági szempontok szerint?

2013. dec. 7. 14:19
 2/18 A kérdező kommentje:
Mindenféle tekintetben, de főleg gazdasági. Amúgy köszönöm.
2013. dec. 7. 14:20
 3/18 anonim ***** válasza:

Etnikai tekintetben egyik párt sem jó hosszútávon.

Hisz, láthatjuk, hogy gyakorlatilag szaporítják az egyik etnikumot meg pozitívan diszkriminálják a szavazatokért.

Az újszülött gyerekek közül valamelyik évben már 40 százaléka ahhoz az etnikumhoz tartozott, de lehet ma már több is.

2013. dec. 7. 14:25
 4/18 anonim ***** válasza:
67%

Gazdasági tekintetben sem valami jó egyik sem.

A Fidesz elkezdett valamit, ezt végig kellene vinni.

Egy kis növekedést már sikerült produkálniuk.

2013. dec. 7. 14:26
 5/18 A kérdező kommentje:

Nekem minden ember egyenlő, nem teszek különbséget ember, és ember közt etnikai alapon. Persze ehhez hozzátéve én is azt szeretném, hogy Magyarországon magyar emberek éljenek többségben.

És gazdaságilag?

A válaszod meg köszönöm.

2013. dec. 7. 14:27
 6/18 A kérdező kommentje:

Bocs, nem vettem észre, hogy reagáltál, épp akkor írtam.

A Fidesz szerinted eléggé támogatja a kiskeresetűeket, vagy inkább a tehetősebbeket? Az adókulccsal a tehetősebbeknek kedvezett, viszont ha jobban mögé nézünk a dolgoknak, akkor azt látjuk, hogy mindenki ugyanannyi százalékban adózik, tehát egyenlő bánásmód van-e tekintetben. (Persze más kérdés, hogy kinek kéne jobban segíteni, szegénynek vagy gazdagnak, volt is ilyen kérdés itt az oldalon, és mostanság eléggé sok van) A családi adókedvezménnyel is azokon segített, akiknek több van a zsebükben, viszont ha jobban mögé nézünk, akkkor láthatjuk, hogy ez nem segély, és egy minimálbéresnek nincs annyi adóalapja, hogy túl sokat ki tudjon belőle használni. Szerinted támogatja a kiskeresetűeket is a Fidesz? És az LMP szóba jöhet, mint kormányváltó párt? És a Jobbik?

2013. dec. 7. 14:30
 7/18 anonim ***** válasza:
21%

a fidesz jobb mindenképpen!

az mszp hazaáruló, usa-eu csahos, clintonné és baromzó + a multivállalatok legnagyobb ksizolgálói a magyar nép ellen!

2013. dec. 7. 14:31
 8/18 anonim ***** válasza:
44%

1. ellenzéki összefogás engem az elvesztegetett szdsz-mszp harcokra emlékeztet, amikor az 5% kormány párt irányította a mszp-t!

2. Bajnainak. Bajnait még az atv se szokta kritizálni. Neten nem lehet róla anyagokat találni miniszterelnökségéről csak a beiktató és a lemondó beszédéről lehet videót találni. (Gyurcsány kormány minisztereként vagy miniszterelnökként volt egyáltalán felszólalása a parlamentben?)

3. Fidesz, aki valóban rászoruló volt, az már az mszp alatt is szenvedett (hiába kapott ingyen hitelt).

4. nem tudom, azt tudom ki az aki biztosan (bizonyítottan) alkalmatlan

5. Talán csak azért a fidesz, hogy a baloldal átgondolja végre, hogy el kell felejteni az mszp-t Bajnaival és Gyurcsánnyal együtt!

2013. dec. 7. 14:33
 9/18 anonim ***** válasza:
65%

1. Fidesz: Van világos, láthatóan működőképes koncepció.

2. Mi vagyunk az EU. Az EU nem a vízfej, hanem az adott országban élő emberek. Én sem mondom meg, milyen német kormány legyen, és nem is várom semmilyen szervtől, hogy megmondja a németeknek az én nevemben, hogy kit akarjanak.

3. Az egyik az egész országot kiskeresetűvé vagy segélyből élővé akarja tenni (proletárállam), a másik az egész országot egy önmagáról anyagilag rendelkezni tudó társadalommá akarja tenni (polgári állam). Kérdés, hogy proletárállamot vagy erős középosztállyal rendelkező államot akarunk.

4. Vessük össze 1998-2002 és 2010-2014 kormányzását 2002-2008 kormányzásával. Melyik felelt meg legjobban az ország érdekeinek, az fog a továbbiakban is. Mellesleg az egyik pártnak van hosszútávú jövőkoncepciója, a másiknak nincs.

5. Bármilyen rossz a jelenlegi helyzetben az ország végét jelentheti. 2008-ban Görögország előtt borult be Magyarország elsőként az EU-ban a válság alatt. Kész csoda, hogy 2010 után nem jutottunk a válság által bedarált oszágok kilátástalan sorsára.

2013. dec. 7. 15:34
 10/18 A kérdező kommentje:

Szépen megkérek mindenkit, hogy ha teheti azért ne pontozzon le senkit, mert vagy Mszp-s, vagy Fideszes!

Köszönöm, én meg minden válaszolónak adok egy zöld kezet.

2013. dec. 7. 15:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!