Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A Budapesten kiállított...

A Budapesten kiállított menórák miért nem minősülnek provokációnak?

Figyelt kérdés

Olvastam itt minden féle választ, hogy hát ezt el kell fogadni, te is ehetsz disznóhúst Tel-Avivban, stb...de ez nem erről szól, állítson bárki menórát a saját házában, még az ablakába is kiteheti, szerintem mindenki le fogja szarni, de az,hogy kiállítják egy csomó helyen,közterületre ,szerintem nem fér bele.

Főleg,hogy azt állítják,hogy itt micsoda antiszemitizmus van, hát így meg főleg provokáció, de bezzeg a Horthy-szobor milyen felháborító dolog, az nem magánügy, hát az ilyet hogy lehet...nagyon érdekes az ilyen fajta állásfoglalás...mindkettő egy kisebb rétegnek szól, a Horthy szobor azoknak akik kedvelik Horthyt a menóra meg a zsidóknak van kint, de a Horthy-szobor megsérthet magyarokat és zsidókat egyaránt, míg a menóra zavarhatja például a keresztényeket(magyarokat), de még az ide tévedő muzulmánokat is.

Akkor mitől jobb az egyik mint a másik?Vagy mit szólnának,ha én karácsonyfát állítanék Izraelben?Lehet,hogy több százan elsétálnának mellette, de van aki biztosan megrongálná mert provokálja őt.

2013. dec. 2. 20:25
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
21%
Majd ha a zsidók elkezdenek minket, magyarokat a Dunába lődösni, akkor háborodjunk fel szerintem. Addig inkább csak hallgassunk.
2013. dec. 2. 20:56
 12/19 rajcziz ***** válasza:
90%

#10-es!

Sértheti a közérzetedet vagy az erkölcsödet is akár, de szerintem sem fizikai, sem mentális sérülést nem okoz számodra, ha egyszer el kell sétálnod mellette. Sőt, még a szabadságodban sem korlátoz! Akkor talán ott is maradhatna. Gondolom, ha le merted írni, amit leírtál, annyira nem félhetsz. :)

#11-es!

Azért ennyire nem kellene hozni a bűnbánó náci-utód figuráját. Ami történt, megtörtént. Elítélendő, mélységesen megvetendő, de azért ne engedjük, hogy az akkor lemészároltak emlékét holmi előnyök kicsikarásával vagy épp érzelmi zsarolással becstelenítsék meg.

2013. dec. 2. 21:02
 13/19 anonim ***** válasza:
33%
Nem tökmindegy? Ugyanolyan buta és értelmetlen jelkép, mint egy kereszt, egy karácsonyfa vagy bármi más.
2013. dec. 2. 21:22
 14/19 Salamon Bálint ***** válasza:
Izraelben nem tiltják a karácsonyfa állítást nyilvános helyen. A cikk szerint csak egy városrész polgármestere tiltotta be.
2013. dec. 2. 21:59
 15/19 anonim ***** válasza:

Izrael megünnepli a húsvétot? De nem ám nyuszival hanem Jézus feltámadásával. Meg ki tudja milyen ünnepük van az Iszlámnak. A lényeg majd ha ők is olyan toleránsak lesznek akkor lehet beszélgetni. Addig viszont amíg nem magyarok ülnek Izrael parlamentében addig miről beszélünk? Mert itthon bizony Izraelita zsidók ülnek a parlamentben. Nem hinném hogy ott meg nagy keresztény meg iszlám fanok vannak. Bort isznak és vizet prédikálnak.

A vallásnak pedig igenis összetartó szerepe van.

Am meg elméletben kissebbségben vannak a zsidók tehát nem az ő jelképeikez kéne kiaggatni. Vagy ha mégis akkor Izrael is ünnepelje az iszlám mind a keresztény meg a többi vallást. Mert nagyon úgy néz ki hogy attól hogy kisebbség nagyon is befolyásoló tényezők ami fordítva izraelben nem mondható el a palesztinok szemszögéből.

2013. dec. 2. 22:52
 16/19 anonim ***** válasza:
71%

Ácsi!

1. A hanuka NEM vallási ünnep!

2. A hanuka során a zsidók görögök feletti KATONAI GYŐZELMÉT ünneplik

3. A menórát vallásos zsidók NEM viszik ki a zsinagógából, ez egy ÚJ, nem vallásos, vagy neológ irányzat nyomulása.

Ortodox rabbit tessék megkérdezni, ő elmagyarázza a dolgot.

Analógia:

Kb. mintha mi magyarok szerte a világban emlékműveket állítanánk a győztes pozsonyi csata emlékére

Ne hagyjátok megtéveszteni magatokat, a hanuka NEM a zsidók karácsonya, ahogy a média aposztrofálja.

Egy sima történelmi esemény rátukmálása a gójokra.

Ennyi erővel állítsanak emlékműveket a zulu törzsek az angolok felett aratott győzelemért Sanghajban, a lipcsei csata emlékére Sydney-ben, a poltavai csata emlékére Dél-Afrikában.

Közünk nincs hozzá.

2013. dec. 3. 11:39
 17/19 anonim ***** válasza:
69%

Az előző kommentemet lepontozók figyelmébe:

"A hanuka... a fények ünnepe zsidó ünnep. A Makkabeusoknak a szíriai görögök feletti győzelmére (i. e. 165.), a jeruzsálemi szentély megtisztítására és újraavatására, valamint a nyolc napon át égő mécses csodájára emlékezik. Azon zsidó ünnepek közé tartozik, melyek NEM A TÓRÁN ALAPULNAK (ilyen még például purim), abban egyedi, hogy egy HADI ESEMÉNYT örökít meg a nép emlékezetében."

forrás: wikipedia

(Kiemelés tőlem.)

2013. dec. 3. 16:24
 18/19 Salamon Bálint ***** válasza:
"Jézus Krisztus is rendszeresen feljárt megünnepelni a hanukát (János ev. 10/22)"
2013. dec. 4. 12:18
 19/19 anonim ***** válasza:

"Jézus Krisztus is rendszeresen feljárt megünnepelni a hanukát (János ev. 10/22)"

Ez nem igaz.

"És Jézus a templomban, a Salamon tornáczában jár vala."

1. Az Újszövetség egyetlen helyen említi, az baromira nem rendszeres.

2. Ebből az egy mondatból az se derül ki, hogy ünnepelni megy, egész egyszerűen járta az országot és "térített". Nyilván olyan helyekre ment, ahol sokan voltak, a zsidó elöljárókkal is itt találkozhatott.

3. A tanításokból se lehetne levezetni, hogy Jézus, aki mindenkit egyenlőként elfogadott, tort ülne a görögök legyőzése, lemészárlása felett.

Három vallás tekinti szent helyének Jeruzsálemet.

Ha én Magyarországról Jeruzsálembe utazok, akkor ennyi erővel rám lehet fogni, hogy

1. keresztény vallású vagyok

2. zsidó vallású

3. muszlim vagyok

2013. dec. 4. 13:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!