A magyar oktatási rendszer miért nem helyez nagyobb hangsúlyt a rasszizmus elleni harcra?
"Érdemben ma nem foglalkozik vele az oktatás. A második világháborút is elmismásolva, a diplomáciai és hadicselekmények szemszögéből vizsgálja, az odáig vezető folyamatot teljesen elhallgatja."
2 éve érettségiztem, szerintem több olyan tételünk is volt, ami a második világháború előzményeivel foglalkozott, meg a holokauszttal.
Mit oktassanak a rasszizmusról?
Olyannak hiába oktatod, akinek volt már afférja cigánnyal.
Sok gyerek már az óvodában megtapasztalja.
Épp ezért teljesen felesleges időpocsékolás erről oktatni, ezzel inkább csak a tanárok magukra haragítanák a tanárokat.
Hisz olyasmit akarna nekik bemagyarázni, hogy az ég igazából lila, nem kék.
Oviban dolgozom szakácsként, ott is találtam magamnak barátnőt az egyik óvónéni személyében.
Egyszer láttam, hogy egy 4 éves kissrác nagyon pakolja a takaróját, hogy azt majd viszi haza. Odamentem hozzá segíteni összehajtogatni és megkérdeztem tőle, hogy miért kell ezt hazavinnie. Azt válaszolta, hogy azért, mert ellopják a cigányok.
Ott hirtelen jót nevetem, hogy a kisgyerek 4 évesen milyen tájékozott, de azért valahol mégis szomorú, hogy ilyesmivel kell szembenéznie...
Szerintem fordított a helyzet.
A bulvár média túllihegi az egészet és az is ezzel foglalkozik akit egyébként hidegen hagyna a dolog.
Lassan már akkor is rasszista vagyok, ha nem hagyom hogy meglopjon egy cigánygyerek. Mert hát neki is élni kell valamiből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!