Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Jobbik vagy Magyar Hajnal?

Meszike91 kérdése:

Jobbik vagy Magyar Hajnal?

Figyelt kérdés
A szélsőjobboldaliak véleményére vagyok kíváncsi hogy mejik jobb és miért.

#Jobbik #szélsőjobb #magyar hajna #sajtospárizsishurkáscsokiskeksz
2013. nov. 30. 10:21
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Le Pen pártja egy ideje elzárkózik a jobbikkal való együttműködéstől... Ez is egyértelmű jelzés. A franciák pártja azért nem olyan nevetséges tömörülés, mint itthon a jobbik. Egy ilyen Le Pen féle pártra itthon is szavaznék, de ilyen itthon nincs sajnos.
2013. nov. 30. 19:05
 12/19 anonim ***** válasza:

"Komolytalan pártok, nincs normális programjuk."

Nemcsak a libsi médiából kéne tájékozódni. Egyáltalán programja is csak a Jobbiknak (meg állítólag az LMP-nek) volt az eddigi választásokra, a többiek csak ígéretekig jutottak.

2013. nov. 30. 19:22
 13/19 anonim ***** válasza:

A Jobbiknak a "programja" ugyan olyan üres ígérgetésekkel van tele mint a többi párt propaganda szövege, annyi az egész, hogy ők megpróbálják programként eladni. Semmi konkrétum nincs a programjukban. Ellenben szinte minden bekezdésben olvashatunk arról, hogy mennyire elcseszték az országot az eddigi kormányok, ennek nincs helye egy programban. Arról nem is beszélve, hogy az egész csak álom. Nincs semmilyen költségvetési tervezet, hogy legalább nagy vonalakban leírnának, hogy mit miből szeretnének finanszírozni. Az egész pont annyit ér mint, ha nem is csináltak volna semmit. Elég lett volna annyit tenniük mint a többi párt, kiírni a főbb hülyeségeket egy A4-es lapra és azt kántálni orrba szájba. A legtöbb ember úgy is megvan elégedve ennyivel.

Erről beszéltem:

(Az állítólagos gazdasági programjukból pár bekezdésnek az eleje):

"Az elmúlt két évtizedben az állami vagyon jelentős része irreálisan alacsony áron került magánkézbe... "

"Az elmúlt húsz évben az ésszerűtlen és igazságtalan adózási politika szétverte a társadalom adózási..."

"Hazánkat az elmúlt évtizedek politikája az államadósság meredek lejtőjére küldte"

"Az elmúlt húsz évben a Szovjetunió és a volt KGST felvásárló piacai összeomlottak, a magyar kormányok..."

Az egész tele van személyeskedéssel és felelősség áthárítással; racionális, összeszedett gazdasági célok megjelölése és annak esetleges kivitelezésének a leírása helyett.

Az pedig érvként felhozni, hogy legalább nekik ilyenjük van, teljesen felesleges. Ahogy mondtam kb. annyit ér mint, ha nem is lenne nekik semmilyen "programjuk".

2013. nov. 30. 19:59
 14/19 anonim ***** válasza:
#13 Ebből is látszik, h nem olvastad végig a programjukat, csak bele-belepillantottál. Ha esetleg mégis, akkor a magyarellenes média szemellenzőjén át. A 2010-es program tele van konkrétumokkal, h mit hogyan valósítanának meg.
2013. nov. 30. 20:25
 15/19 anonim ***** válasza:
89%

Én? Elég, ha annyit mondok, hogy teljesen pártfüggetlen vagyok.

Ellenben te non-stop a jól bevett szöveget nyomod. Elég lenne már abba hagyni ezt a magyarellenes dumát és szépen leszállni arról a magaslóról ahol azt hiszitek, hogy csak ti vagytok egyetlen igaz magyarok és mindenki más magyarellenes. Semmivel sem vagytok különbek semelyik más átlag magyar polgártól és semmivel sem vagytok hasznosabbak a társadalom számára, sőt az ilyen magyarellenes dumával csak saját magatokat ássátok el. Szóval hátrébb az agarakkal, mert ezzel csak saját magatokat hazudtoljátok meg.

2010-es programmal pedig mit kezdjek, ha a Fidesz mindent a feje tetejére állított és jóformán egyetlen akkori intézkedés sem ami esetleg helyes mederbe terelte volna az országot most nem állná meg a helyét. Sőt olyan is van ami akkor pozitív hatással lett volna, most pedig egyenesen még mélyebbre taszítaná az országot.

2013. nov. 30. 20:56
 16/19 anonim ***** válasza:

Lehet h pártfüggetlen vagy, de attól még agymosott, ha így nyilatkozol a Jobbikról. Igenis minden más párt magyarellenes, mivel mind elárulták már a hazát így vagy úgy.

2014-es programról pedig még nem tudok, h lenne, így nem tudtam másra hivatkozni, csak a 2010-esre.

2013. nov. 30. 21:02
 17/19 anonim ***** válasza:

Egyszerűen hiszékeny vagy. Én pont, hogy az eddig tapasztaltak alapján nem állok egyik párt oldalára sem. Ennyi év után nem értem, hogy képes minden elfogultság nélkül akárki akármelyik párt oldalára állni. Azért, mert kimondja Magyarország egyes problémáit? Lehet, de ettől még nem lesz szavahihető és annak a módja ahogy azt teszi még jobban csak megfontolásra int.

A programjáról még mindig az a véleményem, hogy cseppet sem tárgyilagos és abszolút, de nem részletes.

A lényeg, hogy én pont az eddigi kormányzások miatt vesztettem el a kormányokba vetett bizalmam és pont, ezért nem is várom már tőlük a "megváltást". Az pedig, hogy a Jobbik nem volt még kormányon nem jelenti, azt, hogy bármiben is különbözne az eddigi pártoktól. 24-25 év elég nagy idő intervallum ahhoz (vagyis annak kéne lennie), hogy végre felfogjuk semelyik kormányra került párt sem fogja elhozni azt a változást amikre sokan várnak.

A másik pedig az, hogy a Jobbiknak még messze nincs akkora szavazótábora, hogy megnyerje a választásokat. Tehát szinte biztosan nem fog 2014-ben kormányra kerülni, akkor mégis milyen változásokban bíztok? Vagy további 4 évet vártok még arra, hogy hátha kormányra kerül 2018-ban? Azzal pedig felesleges jönni, hogy lennének szavazók, ha többen is rászavaznának, de nem fognak, szóval ez csak egy egyszerű bagatellizálás. Az esetleges megválasztása pedig az eddig tapasztaltak alapján továbbra sem oldana meg semmit.

Nem lehet bízni a pártokban, nem lehet rájuk alapozni!

(Én azt a programot olvastam ami az oldalukon található.)

2013. nov. 30. 21:37
 18/19 anonim ***** válasza:

Ha hiszékeny lennék, akkor másik pártra szavaznék, aminek a programja kimerül ígéretekben. Nyilván a Jobbiknak is hinni kell vmilyen szinten, de józan paraszti ésszel nekik a legkönnyebb hinni. Egyébként velük sem értek mindenben egyet.

A másik pont az, h a Jobbikon kívül minden párt (v legalábbis minden párt vezető személyiségei) volt már kormányon, és bizonyították az alkalmatlanságukat. A biztos rossz helyett sztem jobb egy bizonytalan.

Valóban nem valószínű sajnos, h a Jobbik megnyerné a választásokat, de egyrészt nincs másik olyan párt, amire lelkiismeret-furdalás nélkül tudnék szavazni, másrészt ha mindenki így gondolkodna, akkor tényleg nem lenne Magyarországnak magyar kormánya soha.

2013. dec. 1. 08:22
 19/19 anonim ***** válasza:
a Jobbik!
2014. febr. 2. 12:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!