A Balaton partján miért nincs pár pálmafa?
Figyelt kérdés
Értem én hogy nem egy Spanyol riviéra, de pl Észak-Olasz tavaknál is vannak. Vagy ha már nem is pálmafa, akkor több mandulafa, szerintem abszolúte nem illik oda pl a fűzfa.2013. nov. 24. 17:59
1/13 anonim válasza:
Pont azért, mert tájidegen. Még ha meg is élne, mint a magyar narancs, nem lenne olyan szép, mint eredeti élőhelyén, a mediterrán vidékeken és rengeteg törődést igényelne. A fűzfa pedig nagyon is illik oda, mert a Balaton elsősorban egy sekélyvízű, természetes tó és csak másodsorban a lököt turisták kedvenc nyári választása.
2/13 anonim válasza:
ezért nem a tesi órákat kellene erőltetni
3/13 A kérdező kommentje:
Akkor Locarnoban (Svájc) miért vannak?
2013. nov. 24. 18:15
4/13 anonim válasza:
Ott sem természetes a pálmafa, csak ott a helyiek élete annyira unalmas és annyira nem tudják sehova rakni a pénzüket, hogy inkább parkosítanak a köztereken és vízparton. Majd ha a Balaton partján mindenhol meg lesz oldva a szennyvíz elvezetés kérdése, a jó minőségű strandok és kikötők és nem lesz teleszórva a járda hányással meg szeméttel, akkor ott is el lehet gondolkozni kertészetek felbérelésen és hasonló fasorok kialakításán. Addig szerintem hanyagoljuk.
5/13 anonim válasza:
északi parton vannak mandulafák, levendulások, azok valóban szépek ... pálmafa nem bírná a telet a kemény telet.
A fűzfa pedig természetesen is megjelenik a Balaton parton.
6/13 anonim válasza:
Nekem tetszik a Balatonpart a mostani fákkal, valahogy nem érzem hiányát a pálmafáknak. Engem inkább az zavar, hogy körbe vannak betonozva a strandok ahelyett, hogy meghagyták volna a tó természetes partját.
7/13 anonim válasza:
semmi keresivalója idegen eredetű fának ott!!! a Balaton az magyar vidék, hát legyenek magyar fák ott!!!
még a balatont is el akrjátok ti libeárlisok internacionalizálni?
8/13 anonim válasza:
Mi az anyádér lenne pálmafa te mocskos tróger? Hát mi az a Balantonpart, háváj?
9/13 anonim válasza:
Aki pállmafát akar menjen Afrikába.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!