Támogatnátok egy olyan törvényt hogy Magyarországon egy nő maximum 2 gyereket szülhet és nevelhet?
Inkább azt támogatnám hogy csak olyan vállalhasson gyereket akinek van rá lehetősége, gondolok ezalatt az élhető lakó közegre, állandó jövedelem forrásra. A 2 gyerekes megoldás nem nagyon érdekelne senkit, hisz a cigány azért vállal alsóhangon is 3-at hogy több támogatáshoz jusson, ettől függetlenül ha nem lehet neki 3. 4., akkor is 2 gyereknek kéne nyomorba élnie.
21/F
Nem lenne semmi értelme. Kínában azért vezették ezt be, mert nagyon túlnépesedett az ország és a további népességrobbanás már nemzetbiztonsági kockázatot jelentett.
Magyarország nincs túlnépesedve, éppen az a probléma, hogy túl kevés gyermeket vállalnak a családok.
Vannak buta, szegény rétegek, akik valóban sokkal több gyereket vállalnak, mint amennyit fel tudnak nevelni, de ezen egy ilyen intézkedés nem sokat változtatna. Kényszerabortuszt nem lehet elrendelni, Kínában is pénzbüntetés jár a 2-3. gyermekért. Nálunk ez nem jelentene visszatartó erőt, mivel úgy sem tudná az állam behajtani rajtuk.
Inkább egy olyan rendszer lenne jó, hogy családi pótlék csak 2 gyermek után járna, az e fölöttiek kedvezményét csak adókedvezményben lehetne érvényesíteni.
ma 18:14-vagyok
Kínában éltem 5 éven keresztül, egészen tavaly augusztusig.. Kizártnak tartom, hogy tavaly augusztus óta megváltozott egy majdnem 100 éves törvény..
A barátod valamit rosszul tudott, vagy félre értette a törvény.
Akár ma is kimehetsz Kínába, több családdal találkozol ahol több mint 1 gyermek van, és a gyerekek még picik..
Kérdező, pont, hogy most fognak enyhíteni Kínában ezen a szabályozáson.
Az pedig nem értem, miért zavar, ha pár év múlva a "tudjukkik" többségben lesznek. Ez egyrészről távolról sem megalapozott állítás, más részről pedig mi negatív van benne?
Kérdező, Te nagyon elvagy tájolva a kínai politikával kapcsolatban.
1. Ahogy előttem írták, többek között bérlakást biztosítanak az egy gyerekes családoknak ameddig a gyerek be nem fejezi tanulmányait, ha viszont második is születik, megvonják ezt és minden egyéb támogatást, ezért ez inkább a szegényeknek fontos, a gazdagok vállalhatnak több gyereket, nem viszi el a rendőrség az apát és vágja le a...
Nem is beszélve a nyugati, igen fejletlen parasztgazdaságokról, ahol minél több férfi kézre van szükség a mezőgazdaságban, nem fognak foglalkozni a kormány kéréseivel.
2. Pont, hogy nem szigorítanak a törvényeken, hanem pozitív módosításokat végeznek, mivel a társadalom fenntartásához a családoknak átlagosan 2.11-es szülési rátát kell produkálniuk, az általuk elképzelt 1.0-ással pár évtizeden belül elöregedne a társadalom, így változtatni kellett a törvényeken...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!