Egyes pártok/emberek miért akarják a franchise étteremláncokat és/vagy multikat kitenni az országból?
Értem én, hogy a mostani NAV-botrány őket igazolná (de nem, hiszen azokat is magyar emberek követték el gondolok itt a kivételezésre stb...), továbbá én is egyetértek azzal, hogy a meki meg a nagy étteremláncok baromira sz@rok és károsak.De kérdem én belegondolnak ilyenkor abba, ha ha holnap senki nem menne be a Mekibe, KFC, Pizzahut, meg még nem tudom milyen gyorsétteremek vannak, szal. nem mennének be az emberek pár napig milyen iszonyú nagy leépítések lennének és mennyi szaktudás nélküli ember kerülne az utcára? Több 10ezer.
És aki így gondolkodik az mit mond erre?
Miért szüntetnének meg munkahelyeket?
Az rendben van, hogy a kis közért nem tud versenyezni 1 multival, de hadd döntse már el az ember, hogy 280 Ft-ért szeretne megvenni 1 kg cukrot vagy 220-ért. Nekem nem mindegy az a 60 Ft. Lehet, hogy másnak igen. Továbbá, botorság azt gondolni, hogy sok közért nem a fránya multiktól szerzi be a terméket. Pl. Metro, gondolom ismered, ahol én laktam ott a közértes 2hetente felmegy pestre megvesz mindent a Metroba majd felárazza a terméket +60,+100 Ft vagy amennyire gondolja és mivel buszjegy drága, a kisebb városba 30 km-re van, akiknek nincs autója kénytelenek ott vásárolni nála.
Silány minőség? Szerinted a Vásárcsarnokba meg az összes többi piacon a kofa mit ad el neked? Azt az ótvar silány minőségi Nagybani piacról beszerzett árut ami papíron 25 országon keresztül jut el hozzád közben pedig szlovákiábol hozzák át vagy ha szerencséd van akkor magyar, amit eladnak a szlovákoknak ők meg visszahozzák.
A munkahelyteremtésről meg írtam, nem tudom hova tennéd azokat az embereket akik most multikban dolgoznak ha nem lenne multi. Ezekből az emberekből nem lenne vállalkozó, nehogy azt hidd, mert nem azért kezdtek ott dolgozni, hogy a vállalkozás beindítására pénzt gyűjtsön.
Összességében én sem szeretem a multikat sőt, de a kialakult helyzetért nem csak őket kell hibáztatni. És eddig még 1x se láttam azt, hogy vmelyik multiban nem adnának blokkot. És ha a multi sumákol is, ugyan úgy sumákol a közértes is de ő még blokkot sem ad.
Akvyr
értem én de az nem a multinak a hibája, hogy a külföldi áru kevesebbe kerül. Ha olyan gazdaságunk lenne, mint fejlettebb országokban, (és ott is ugyan úgy van Aldi, Lidl stb.), akkor nyilván a hazai termékeket veszik meg mert van rá kereslet. Ezt nem a multiknak köszönhetjük hanem a puhap@csű politikusoknak akik már az EU csatlakozásnál elrontottak mindent. Milyen gazdaságról beszélünk, amikor már föld sincs... azokat nem a multik adták el külföldieknek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!